Polise göre Minnesota'da dün öldürülen siyahi genç kaza sonucu hayatını kaybetti

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Brooklyn Center şehrinde dün 20 yaşındaki siyahi Daunte Wright'ın polis çevirmesi sırasında vurularak hayatını kaybetmesinin kaza sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Dünya - 5 yıl önce

New York
Brooklyn Center Polis Şefi Tim Gannon, basın toplantısında, polis memurunun olay anında elektroşok tabancasını kullanmak isterken yanlışlıkla normal silahını ateşlediğini söyledi.
Gannon’un toplantı sırasında ilk kez yayınladığı polisin vücut kamera kaydında daWrigth’ın gözaltına alınırken kaçmaya çalıştığı sırada bir polisin "Elektroşok" diye bağırdığı, belinden çıkardığı silahı bir el ateşlemesi üzerine "Kahretsin, onu vurdum" ifadesini kullandığı duyuldu.
Gannon, devam eden protestolar üzerine olayın trajik bir kaza sonucu meydana geldiğinin daha iyi anlaşılması için polis kamera kaydını 24 saatten daha az bir süre içinde yayımlama kararı aldığını kaydetti.
Wrigth’ı vuran polisin işine son verilip verilmeyeceği konusunda bir görüş belirtmeyen Gannon, olayın Eyalet Ceza Tevkif Bürosu tarafından soruşturulduğunu belirtti.
Wright, dün Minneapolis'in kuzeyindeki Brooklyn Center beldesindeki Orchard Bulvarı'nda durdurulduktan sonra gözaltı işlemi sırasında kaçmaya çalışırken polis tarafından vurularak öldürülmüştü.
Wright'ın polis kurşunuyla hayatını kaybettiğinin duyulmasının ardından bir grup protestocu, olay mahallinde toplanarak polis ekiplerini protesto etmiş, kentteki gerginlik akşam da devam etmişti.
Protestolar sırasında bazı polis araçlarına zarar verilirken, şehirdeki yaklaşık 20 iş yerine yönelik yağma olaylarını gösteren videolar da sosyal medyada yer almıştı.
Davası halen devam eden, Minneapolis kentinde 25 Mayıs 2020'de 46 yaşındaki siyahi George Floyd'u gözaltına alınırken öldürülmesi olayı da ülke genelinde polis şiddetini kınayan ırkçılık karşıtı şiddetli protestoların fitilini ateşlemişti.
Floyd'un polis memurunun diziyle boynuna bastırması nedeniyle dakikalarca "nefes alamıyorum" diye yalvardığını gösteren görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycanlı avukat Kerimli: 27 yıl önce burslu olarak geldi, bugün Türkiye'de vatandaşların haklarını savunuyor

2021-04-11 08:33 - Özel Haber

Sivasspor, AA'nın 101. kuruluş yıl dönümünü kutladı

2021-04-06 18:16 - Spor

ABD'de siyahi Floyd'un öldürülmesi davası 10. gününde

2021-04-09 21:16 - Dünya

Venezuela, Kovid-19 aşısı almak için ABD ve İngiltere'den dondurduğu hesaplarının açılmasını istedi

2021-04-09 09:45 - Dünya

EPDK'den akaryakıtta tavan fiyatı güncellemesi

2021-04-09 18:28 - Ekonomi

Narenciye ihracatında yılın ilk çeyreğinde mandalina ve limon öne çıktı

2021-04-08 15:41 - Ekonomi

Karabük'te gençler mesleki eğitim kursuyla 'altın bilezik' sahibi oluyor

2021-04-09 15:36 - Çevre-Hayat

TEYAK üyeleri AA logolu pankartla gösteri uçuşu yaptı

2021-04-06 16:31 - Çevre-Hayat

'7 maçımızı da kazanmaya oynayacağız'

2021-04-13 02:01 - Spor

Polise göre Minnesota'da dün öldürülen siyahi genç kaza sonucu hayatını kaybetti

2021-04-13 02:26 - Dünya

İlgili Haberler

Gençlerbirliği Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti

00:03 - Dünya

İtfaiye merdiveni yetişmeyince 11. kattan iki kat aşağıdaki kurtarma sepetine atlayarak yaralı kurtu

23:48 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırısı sonucu şiddetli patlama yaşandı

23:33 - Dünya

Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını yaşanıyor

20:57 - Dünya

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 294'e yükseldi

20:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Gençlerbirliği Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti

00:03 - Dünya

İstanbul'da 17. Milli İrade Buluşması "Terörsüz Türkiye" programı düzenlendi

23:57 - Gündem

Macaristan'da Büyük Hun-Türk Kurultayı'nın resmi açılış töreni yapıldı

23:52 - Gündem

İtfaiye merdiveni yetişmeyince 11. kattan iki kat aşağıdaki kurtarma sepetine atlayarak yaralı kurtu

23:48 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırısı sonucu şiddetli patlama yaşandı

23:33 - Dünya