?>

'7 maçımızı da kazanmaya oynayacağız'

Süper Lig'in 34. haftasında Gaziantep'i 3-1 yenen Fenerbahçe'nin Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu, oyuncularının isteğinden ve arzusundan memnun olduğunu ama yaptıkları hatalara çalışmaları gerektiğini söyledi.

Spor - 4 yıl önce

Istanbul

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Belözoğlu, sözlerine ramazan ayını kutlayarak başladı.

Maça iyi başladıklarını belirten Belözoğlu, "Bir türlü golü atamadık ama başlangıçtan memnunum.

2. yarıya da baskıyla başladık ve golü bulduk. Topa sahip olmamız gereken dönemde rakip beraberliği yakaladı.

2-1 ile 3-1 arasındaki süreçte rakip daha fazla topa sahip oldu ve pozisyonlara girdi.

Kim topa sahipse o üstündü. Genel anlamda oyundan memnunum ama düzeltmemiz gereken tarafları var." ifadelerini kullandı.

Güçlü bir oyun oynamak istediklerini vurgulayan Belözoğlu, şöyle devam etti:

"Bu oyun kolay değil, pratik lazım. Bu güçlü oyunda Gustavo'ya da çok ihtiyacımız var. Bizim için çok değerli bir oyuncu.

Her oyuncumuzun değerini bilip sezon sonuna kadar bunu yayacağız. Ayağı temiz oyuncuları tercih ettik, top bizde kalsın istedim.

Rakibin kenar oyuncuları orta sahaya yatkın oyunculardı. Bekleri bulmamız için oyunu doğru yaymamız gerekiyordu.

Bunu iyi yaptığımızda ortaya herkesin memnun olduğu oyun çıktı. Her maçın ayrı bir senaryosu var.

Önümüzdeki süreçte çalışmaya devam edeceğiz. Ciddi pratik isteyen güçlü bir oyun. Elimizden geldiğince bunu oynatmaya çalışacağım."

Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en büyük camiası olduğunu aktaran Belözoğlu, "Fenerbahçe'nin kendi dinamikleri var.

Eski şampiyonluklarına bakarsak hep topa hakim olan bir oyun vardı. Benim yerimde kim olsa bu oyunu oynatmak ister.

Her maçın ayrı senaryosu olduğunu düşünüyorum. Büyük fotoğrafta Fenerbahçe'ye sezon genelinde bu oyunu oynatmaya çalışacağım.

Fenerbahçe bulunduğu her kulvarda sonuna kadar kupayı zorlar. 7 maçımızı da kazanmaya oynayacağız. Sonrasını göreceğiz.

Fenerbahçe'de ümitler bitmez." diye konuştu.

Futbol konusunda önemli bir tecrübeye sahip olduğunu dile getiren Belözoğlu, şunları kaydetti:

"Bulunduğum konum itibarıyla daha deneyimlemem gereken bir konumdan söyleyebileceğim, bugün biz 10 kişi kaldığımız pozisyonda ilk önce bizim değişiklik hakkını kullanmamız gerekiyordu.

Onun dışında hakemlere çok fazla yüklenmememiz gerektiğini düşünüyorum. İşleri kolay değil. Hakemleri konuşarak oyundan uzaklaşma taraftarı değilim.

Fenerbahçe formasını 1 dakika giymek bile çok önemlidir. Bunu oyuncularıma anlatmaya çalışıyorum.

Onlara verdiğim sürenin kıymetini hissetmeleri yönünde telkinde bulunuyorum.

Futbolu bırakalı 1 sene oldu, onlara bu duyguyu hissettirmek istiyorum. Futbolculuk çok güzel bir meslek. Anın kıymetini bilmeleri gerekiyor."

Emre Belözoğlu, Enner Valencia ve Gökhan Gönül'ün ağrılarının bulunduğunu, durumlarının çekilecek MR'dan sonra belli olacağını belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Göztepe Çaykur Rizespor'u 2 golle geçti

2021-04-06 21:36 - Spor

Meteorolojiden 5 il için kar yağışı uyarısı

2021-04-07 20:51 - Gündem

Çocuk işçiliği yüzde 15'ten yüzde 4,4'e düşürüldü

2021-04-06 17:24 - Gündem

Bir basketbol hakeminin maç günlüğü

2021-04-07 19:29 - Spor

Çöpten üretilen enerji 10 bin evin ihtiyacını karşılıyor

2021-04-12 18:56 - Ekonomi

Aşık Erdali: Türküler Türkiye'nin haritasıdır

2021-04-08 15:26 - Kültür Sanat

'Dansın Yaratıcı Gençleri', Tan Sağtürk Akademi'nin çevrim içi solo dans yarışmasıyla dansedecek

2021-04-09 17:41 - Kültür Sanat

Nisan ayında yağan kar Domaniç Dağları'nı beyaza bürüdü

2021-04-10 19:56 - Çevre-Hayat

Eski Ürdün Veliaht Prensi Hamza Kral Abdullah'a bağlılık mektubuna imza attı

2021-04-06 02:11 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 saatlik yoğunluğu

2021-04-11 00:45 - Siyaset

İlgili Haberler

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi'nin ilk maçına yarın Polonya deplasmanında çıkacak

10:22 - Spor

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Nice'i konuk edecek

09:47 - Spor

UEFA Konferans Ligi heyecanı yarın başlayacak

09:32 - Spor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ilk galibiyetini aldı

00:37 - Spor

Devler Ligi'nin ikinci haftası 9 maçla başladı

00:28 - Spor

Günün Manşetleri

Trump, Harvard'la anlaşmaya yakın olduklarını, üniversitenin 500 milyon dolar ödeyeceğini söyle

10:38 - Dünya

İstanbul'da "Huzur İstanbul" uygulamasında 909 kişi gözaltına alındı

10:32 - Gündem

Türkiye'nin petrol ithalatı temmuzda yüzde 12 arttı

10:28 - Ekonomi

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi'nin ilk maçına yarın Polonya deplasmanında çıkacak

10:22 - Spor

TOBB Nefes Kredisi yeni dönem başvuruları yarın başlıyor

10:17 - Ekonomi