?>

Otomotiv sektörü 'destekle' gaza basacak

Otomotiv sektöründe rekabet gücünün geliştirilmesi için gelecek yıl çeşitli destek programları hayata geçirilecek.

Ekonomi - 6 yıl önce

Ankara

Otomotiv sektöründe rekabet gücünün geliştirilmesi için gelecek yıl çeşitli destek programlarının uygulamaya konulması planlanıyor. Programla sensör, batarya, yakıt hücresi ve yazılım gibi alanlarda teknoloji ve üretim kabiliyetlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

AA muhabirinin "2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"ndan yaptığı derlemeye göre, otomotiv sektöründe yüksek teknolojiye dayalı yerli marka araç üretimiyle rekabet gücü yüksek tedarik sanayisinin geliştirilmesi ve uluslararası pazar payının artırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, rekabet gücünün geliştirilmesi için Otomotiv Destek Programı hayata geçirilecek. Programla sensör, batarya, yakıt hücresi ve yazılım gibi alanlarda teknoloji ve üretim kabiliyetlerinin geliştirilmesi sağlanacak. Otomotiv sektörünün kümelenme destek programından faydalanması için tanıtım faaliyetleri yürütülecek ve kümelenme birlikteliği daha yüksek oranlarda desteklenecek.

Otomotiv sanayisinin rekabet gücünün korunarak geliştirilmesi hedefiyle küresel gelişmeler, yeni teknolojiler ve değişen müşteri beklentileri çerçevesinde, çevre teknolojileri, bağlantılı ve otonom araçlar, akıllı hareketlilik gibi kritik teknolojilerin geliştirilmesine önem verilecek.

Mobilite sektörlerine yaygınlaşma planı

Otomotiv bilişim teknolojilerinde, ulusal üretim ve Ar-Ge çalışmalarının gelişmesi için ulusal ortak proje platformlarının oluşturulması ve desteklenmesi sağlanacak.

Türkiye'de otonom ve bağlantılı mobilite uygulamalara yönelik canlı test ve geliştirme sahası tespit edilecek. Bu doğrultuda altyapı ihtiyacı destek fonlarıyla tamamlanarak, kullanıma açılması için girişimlerde bulunulacak. Mobilite sektörleri, sektörel yol haritası eylem planlarının ilk aşaması tamamlanacak ve yaygınlaşma planı hazırlanacak.

Sektörel pazar araştırmalarıyla teknolojik gelişim, insan gücü ihtiyacı, pazarlama, markalaşma gibi konulardaki araştırmalara yönelik destek programı uygulanacak. Mobilite sektörleri, sektörel yol haritaları çalışması kapsamında uluslararası kuruluşların destek ve başarılı uygulama örnekleri incelenerek mevzuat değişikliği, kurumsal ve idari düzenleme önerileri geliştirilecek.

Yurt dışı pazar ve ihracat imkanları artırılacak

Otomotiv sektöründe, yurt dışı pazar ve ihracat imkanlarının artırılması hedefleniyor. Bu çalışmalar çerçevesinde otomotiv sanayisinin ağırlıklı ihracat pazarlarına yönelik risklerin azaltılması için yeni pazarlara ve yurt dışında yatırıma yönelik araştırmalar yapılacak. Araştırmalar sonrasında, hedef ülkelere yerinde pazar araştırması ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Fizibilite çalışmaları yapılması, ilgili taraflarla düzenlenecek ön hazırlık süreci ve yerinde pazar araştırması ziyaretinin gerçekleştirilmesiyle "Yerinde Pazar Araştırması Raporu"nun hazırlanması ve raporun ilgili taraflara paylaşılması sağlanacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tüpraş, BİST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde altıncı kez yerini aldı

2019-11-01 18:42 - Genel

FETÖ şüphelisinden 'kod sistematiği' itirafı

2019-10-31 17:07 - Gündem

Göz akına dövme yaptıran genç kız geçici körlük yaşadı

2019-11-05 19:37 - Sağlık

Kayserispor kupada turladı

2019-10-31 22:37 - Spor

New York’ta Akdamar Kutsal Haç Kilisesi Fotoğraf Sergisi açıldı

2019-11-06 13:57 - Kültür Sanat

Mothercare iflas başvurusu yapıyor

2019-11-04 17:37 - Ekonomi

Milli elektrikli trende geri sayım

2019-11-04 17:12 - Ekonomi

Adana merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

2019-11-05 01:12 - Asayiş

YPG/PKK'nın silah depolarında ABD'nin havan topları bulundu

2019-11-04 13:47 - Dünya

Meteorolojiden sağanak ve sis uyarısı

2019-11-04 12:43 - Genel

İlgili Haberler

Küresel piyasalar Fed'e yönelik faiz indirim beklentileriyle pozitif seyrediyor

09:32 - Ekonomi

TÜRKPATENT 34 sınai mülkiyet uzman yardımcısı alacak

08:43 - Ekonomi

Basit usulden gerçek usule geçecek mükelleflerin belge temininde kolaylık

08:38 - Ekonomi

Yeni yılda vergi ve harçlar yeniden değerleme oranının altında belirlenecek

00:52 - Ekonomi

Yeniden değerleme oranı bu yıl için yüzde 25,49 olarak belirlendi

00:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Gazze, Refah ve Han Yunus'a hava saldırıları düzenledi

10:32 - Dünya

IKBY Başbakanı Barzani, Süleymaniye'deki gaz sahasına yapılan saldırıyı kınadı

10:28 - Dünya

İzmir merkezli terör örgütü DEAŞ operasyonunda 26 şüpheli yakalandı

10:23 - Gündem

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo'nun uçağı Türkiye'ye hareket etti

10:17 - Gündem

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 4 Aralık'ta toplanacak

10:07 - Siyaset