?>

Otobüs kazası geride yarım kalan hikayeler bıraktı

Ankara'nın Mamak ilçesinde halk otobüsünün yayalara çarptığı kazada yaşamını yitiren 4 kişi, geride gözü yaşlı ailelerini ve yarım kalan hikayelerini bıraktı.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Ankara

Başkentte halk otobüsünün yayalara çarpması sonucu meydana gelen kazada yaşamını yitiren 4 kişi, geride gözü yaşlı ailelerini ve yarım kalan hikayelerini bıraktı.

Kazanın ardından bugün toprağa verilen Muzaffer Emre Sarıyıldız'ın dedeleri Muzaffer Sarıyıldız (70) ve Ali İhsan Demirtaş (67) torunlarını otobüs kazasında kaybetmenin acısını yaşıyor.

Adaletin en kısa sürede yerine gelmesini isteyen dede Muzaffer Sarıyıldız, "Emre, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi son sınıf öğrencisiydi. Hem okuyor hem de harçlığını çıkarmak için Çankaya'da bir lokantada garsonluk yapıyordu. Kaza günü yanımıza geldi. Babaannesini, beni öptü, sarıldı ve bir şeyler yedikten sonra 'işe geç kalıyorum ben gideyim' dedi. Bize durduk yere 'hakkınızı helal edin' diyerek gitti. Helallik istemesi beni çok duygulandırdı." diye konuştu.

Ali İhsan Demirtaş ise kazada yitirdiği torununu geri getiremeyeceklerini belirterek, otobüs şoförlerinin eğitimli kişilerden seçilmesi gerektiğini vurguladı.

11 kişilik ailesine tek başına bakıyormuş

Kazada hayatını kaybeden Irak uyruklu Younis Abdullah'ın ağabeyi Abdalkarm Abdullah da ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Kardeşinin lokantada garsonluk yaparak 11 kişiye baktığını dile getiren Abdullah, şunları kaydetti:

"Kardeşim ailesi için canını verecek bir kişiydi. 11 kişilik ailemizde 4 engelli hastamız var. Tek başına hepsine bakıyordu. O gün yine işe gitmek için durağa gitti. Arkadaşlarına hep 'ben ailem için ruhumu da veririm. Hazreti Muhammed'in çektiği zorluklar gibi zorluk çeksem de ailem için her şeyi yaparım' demiş."

4 çocuğu evlat edinerek büyütmüş

Kazada ölenlerden Gürcü Baştürk'ün komşusu Nilgün Akalın ise Baştürk'ün çocuğu olmadığı için 4 çocuğu evlat edinerek büyüttüğünü ifade etti.

Akalın, "Komşumuz asla kimsenin sözünü etmeyen bir insandı. Çocuğu olmadığı için 4 çocuğu evlat edinerek büyütmüş, evlendirmiş, dünyalar iyisi bir insandı. Onların hayatlarına yardımcı olmuş, abdestinde namazında biriydi. O gün bankaya işlemleri için gidiyordu. Her zaman hayır işleriyle uğraşırdı. Çok dürüst bir hanımefendiydi." şeklinde konuştu.

İki çocuk annesi Türkan Kayış'ın eşi Oğuz Kayış ise fatura ödemek için evden ayrılan eşini kazada kaybetmenin acısını yaşadığını anlattı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk basketbolunun ilkleri, rekorları, unutulmazları

2019-09-28 01:52 - Spor

'Bunu revize edip gündeme getirmek siyasetçi ciddiyetiyle yakışmaz'

2019-10-01 23:22 - Gündem

Kadın milli boksörler yumruklarıyla dünyayı devirmek istiyor

2019-09-30 16:02 - Spor

Malezya Başbakanı Mahathir'den Uygur açıklaması

2019-09-28 17:47 - Dünya

Eski istihbaratçı Aktepe'ye FETÖ'den 12 yıl hapis cezası

2019-09-27 20:52 - Gündem

ÇAYKUR ağustos ayı yaş çay bedellerini ödedi

2019-10-01 14:12 - Ekonomi

Giresun'un travertenleri turizme değer katacak

2019-09-28 15:37 - Günün Fotoğrafı

'2020'de 6 milyon İranlı turist Türkiye'yi ziyaret edecek'

2019-09-30 15:37 - Gündem

'Ciddi bir hasarımız ve can kaybımız yok'

2019-09-26 20:37 - Gündem

Bosnalı genç 'ek donanımı' ile hayata tutundu

2019-10-01 14:37 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'a sıçrayan orman yangınında şehit olan mühendis her afete koşmuş

13:53 - Çevre-Hayat

Yüzmeyi yeni öğrenenler yardıma ihtiyacı olabileceğini söylemekten çekinmemeli

13:03 - Çevre-Hayat

Araştırmaya göre, iyimserlerin beyinleri geleceği benzer şekilde hayal ediyor

12:52 - Çevre-Hayat

Meslek lisesi öğrencileri okullarda kullanılacak boyaları kendi markalarıyla üretiyor

12:12 - Çevre-Hayat

Hava sıcaklığı 43 ilde 40 derecenin üzerine çıktı

23:17 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail, ABD'den Trump yanlısı fenomenleri ağırlayarak imajını düzeltmeye çalışacak

14:17 - Dünya

Reuters, AFP, AP ve BBC News, Gazze'deki gazeteciler için İsrail'e çağrı yaptı

14:12 - Dünya

Aşırı sıcakların etkisindeki Türkiye ve Akdeniz'de orman yangınları riski devam ediyor

14:08 - Dünya

ABD, düzensiz göçmenlerin tutulması için Texas'ta 5 bin kişilik tesis inşa edecek

14:02 - Dünya

Küresel kömür talebinde bu yıl hafif artış bekleniyor

13:58 - Ekonomi