?>

Ordu’da tarihi rekor

Türkiye’de örnek bir proje olarak gösterilen Cumhuriyet tarihinin en büyük yol seferberliği, Ordu’nun 19 ilçesinde tüm hızıyla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, il genelinde 450’si sıcak asfalt olmak üzere toplam bin 305 km yolu asfalta kavuşturduk

Gündem - 8 yıl önce

Türkiye’nin en zor coğrafyalarından ve kırsal yol ağı en uzun ikinci ili olan Ordu’da asfalt seferberliği sürüyor. On yılların sorunlarını çözüme kavuşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede kurduğu şantiyelerle ilin çehresi ve kaderini değiştiriyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu’ndan il genelinde devam eden ve planlanan yol çalışmalarıyla ilgili brifing alan Başkan Enver Yılmaz, çalışmaların öngörüldüğü takvimde yürütüldüğünü ifade etti.

Amaç konforlu ulaşım

Hava koşullarının elverişli olduğu dönemlerde yoğun çalışma temposu sergilediklerini belirten Başkan Yılmaz, “Yollarımızın ömrünü uzatmak, halkımızın konforlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmasını sağlamak için 19 ilçemizde 112 mahalle, grup yolu ve ana arterlerde yol çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz. Geride bıraktığımız 3 yıllık süreçte toplam bin 305 km yolun asfaltını tamamladık. Proje kapsamında yer alan yolların alt yapısı ile üst yapı sıcak asfalt çalışmalarını bitirerek ulaşım sorununu en aza indirmeyi, mevcut yol güzergahlarının standardını yükseltip konforlu ulaşım sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yol yatırımı

Çalışmalar kapsamında, sanat yapıları imalatı olarak 193 bin metreküp taş duvar, bin 513 m menfez, bin 387 metreküp betonarme duvar ve 56 bin 283 metrekare kaldırım imalatı gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi, geride bırakılan üç yıllık süreçte 855 km sathi kaplama asfalt, 32 km beton yol, 5 bin 576 km stabilize yol ve 41 bin 100 m2 parke yol yaparken, 8 bin 878 km’lik yolun hendek temizliği ve 907 km de tesviye ve yol onarımı gerçekleştirdi. Mahalle yollarının yağmur suyu hattı yapımına yönelik altyapı çalışmaları kapsamında da 48 bin 202 m koruge boru kullanan Büyükşehir Belediyesi, bin 513 metre de kutu menfez yaptı. Öte yandan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığının gerçekleştirdiği yol çalışmalarının Cumhuriyet tarihinin en büyük yol yatırımı olduğu belirtildi.

Metin Akyürek

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

63 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

2017-09-30 23:17 - Asayiş

PFDK'dan Şenol Güneş'e 1 maç ceza

2017-09-28 21:15 - Spor

3. Kolordu Komutanı Öztürk'ün tahliyesine karar verildi

2017-09-30 02:22 - Gündem

Kavgaya müdahale eden polis, tüfeğin ateş almasıyla yaralandı

2017-09-26 23:52 - Asayiş

Pistte şampiyonlar İzmir'de belli olacak

2017-09-28 14:02 - Spor

Enerji ithalatı ağustosta arttı

2017-09-29 13:42 - Ekonomi

VakıfBank'a 891 milyon dolar sendikasyon kredisi

2017-09-26 14:14 - Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Enflasyon tek hanelere inene kadar yapısal reformlara devam edeceğiz

2017-09-27 14:45 - Ekonomi

Galatasaray’da Tolga Ciğerci şoku

2017-09-26 17:07 - Spor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu üzüm bağı gezdi

2017-09-28 17:57 - Siyaset

İlgili Haberler

Beykoz'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

02:48 - Gündem

Beykoz'da ormanlık alandaki yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor

00:28 - Gündem

Filistin’e destek için farklı şehirlerde etkinlikler düzenlendi

00:22 - Gündem

Kocaeli'de nefes borusuna hünnap kaçan kişi, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı

21:22 - Gündem

Polen taneleri ve endemik bitkiler faili meçhul suçların aydınlatılmasında kullanılıyor

16:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Beykoz'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

02:48 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs'ın silahlandırılmasının tedirginliğe neden olduğunu beli

02:03 - Dünya

Beykoz'da ormanlık alandaki yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor

00:28 - Gündem

Filistin’e destek için farklı şehirlerde etkinlikler düzenlendi

00:22 - Gündem

Restorasyonu tamamlanan Halep Kalesi ziyarete açıldı

23:43 - Dünya