Google'dan MEB'e yazılım eğitimi desteği

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Google Türkiye arasında "İlköğretimde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi İçin İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Genel - 9 yıl önce

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Google Türkiye arasında "İlköğretimde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi İçin İş Birliği Protokolü" imzalandı.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, konuşmasında, hayata hazır, sağlıklı, mutlu ve bilgi toplumunun istediği bireyleri yetiştirme arzusunda olduklarını söyledi.
Bilgi toplumunda bilginin amaç değil araç olduğunu kaydeden Erdem, "Geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızın, bilgi toplumunun gerektirdiği becerilere haiz, bilgili, becerili ve yaratıcı şekilde yetişmeleri için çalışmalar yürütmekteyiz." diye konuştu.
Erdem, 5. ve 6. sınıflarda okutulan bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin içeriğinin zenginleştirilmesinin teknoloji çağının bir sonucu olduğunu belirterek, "Günümüzün çocukları, dünyaya teknolojiyle gözlerini açıyor. Durum böyle olunca çocuklarımıza teknolojiyi doğru ve etkili şekilde kullanmayı öğretmek zorunluluk arz etmektedir." ifadelerini kullandı.
Yenilenen müfredatta bilişim teknolojileri ve yazılım dersine önem verdiklerini vurgulayan Erdem, dersin içeriğini Google Türkiye'nin bilgi birikiminden yararlanarak zenginleştirdiklerine işaret etti.
Protokol kapsamında, ders programına uygun olarak, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenciler ve öğretmenler tarafından uygulanacak materyallerin hazırlandığını dile getiren Erdem, yazılım dersini veren öğretmenlerin bununla ilgili yeterliliklerini artırabilmek için hizmet içi eğitimlerin yapılacağını bildirdi.
İçeriği zenginleştirilmiş bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin birinci döneminde, öğrencilerin "ürün oluşturma", "bilgisayar sistemleri", "iletişim araştırma" ve "iş birliği" konularında yetkinliklerini artıracaklarını kaydeden Erdem, ikinci dönemde ise öğrencilere "anoritmik düşünme", "algoritma oluşturma", "ayrıştırma", "çözüm değerlendirme", "otomasyon" gibi bilgi ve becerileri kazandıracaklarını söyledi.
"Teknolojinin eğitimin temelini oluşturması gerekiyor"
Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez de teknolojinin birtakım fırsatları ve zorlukları olduğunu belirtti.
Gençlerin fırsatları, avataja dönüştürebilmesi için çalıştıklarını anlatan Hiçsönmez, "Eğitimde teknolojinin bir ders olmaktan çıkarak, teknolojinin eğitimin temelini oluşturması gerekiyor. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile bilişim teknolojileri ve yazılım dersindeki djital kodlama, dijital vatandaşlık ve dijital okuryazarlıkla ilgili bütün bilgimizi Türkiye'ye adapte etmek üzere bir kitap yayınladık." dedi.
"Öğretmen Rehberi" el kitabı
Google Türkiye ile MEB arasında imzalanan protokol kapsamında, bilişim teknolojileri ve yazılım dersi müfredatı Google tarafından zenginleştirildi ve "Öğretmen Rehberi" el kitabı hazırlandı.
Kodlama, dijital okur yazarlık ve çevrimiçi vatandaşlık konularındaki bilgi birikimini öğretmenlerin kullanımına açan Google, akademisyenlerden oluşan ekiple, 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin temel dijital becerilere sahip olabilmelerini sağlayacak ve içerik konusunda öğretmenlere yol gösterecek online bilgi portalını da hayata geçirecek.
Proje kapsamında ayrıca öğrencilerin bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde programlama, kodlama gibi matematiksel beceri gerektiren dersleri oyun oynayarak öğrenebilmeleri, bazı etkinlikleri bilgisayara ihtiyaç duymadan yapabilmeleri için farklı içerikler geliştirildi.

Muhabir: Yasemin Kalyoncuoğlu

Haftanın Öne Çıkanları

'Yunanistan adalarına gerekirse hiç gitmeyiz'

2017-09-27 00:22 - Dünya

Gazzeli çocuk esnekliğiyle Guinness'e aday

2017-09-27 18:17 - Dünya

Google'dan MEB'e yazılım eğitimi desteği

2017-09-27 19:00 - Genel

Kadir Topbaş istifa etti

2017-09-22 21:52 - Gündem

'Perşembe günü yeni İBB başkanını seçeceğiz'

2017-09-26 17:02 - Gündem

Caner'e 'Dolar'lı tepki

2017-09-23 21:47 - Spor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan AB'ye "mülteci" eleştirisi

2017-09-22 07:06 - Genel

Başbakan Yardımcısı Işık, Diyarbakır'da esnafı ziyaret etti

2017-09-24 22:32 - Siyaset

İş Bankası'na yurt dışından 250 milyon dolarlık kredi

2017-09-25 21:31 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'li yatırımcılarla buluştu

2017-09-22 12:27 - Ekonomi

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset