?>

Nurdağı'nda inşa edilen "çelikten çarşı"da sona gelindi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde esnaf için depreme dayanıklı çelik konstrüksiyondan inşa edilen 243 iş yerinin yapımında sona gelindi.

Gündem - 2 yıl önce

Gaziantep

İlçe merkezinde 3 alanda inşa edilen ve toplamda 243 dükkandan oluşan çarşının yüzde 80'i tamamlandı.

Depreme dayanıklı konstrüksiyondan inşa edilen çarşıda fırın, market, pastane, lokanta gibi işletmeler yer alacak.

Tek Yürek Meydanı'nda 133 iş yerinden oluşan çarşıda 25'er metrekarelik 40, 50'şer metrekarelik 70, 100'er metrekarelik 22, 200 metrekarelik 1 tek katlı dükkan bulunuyor.

Yine Tek Yürek Meydanı'nın yakınlarında 70, Bademli Mahallesi'ndeki kalıcı konutlar civarında yapılan çarşıda da 30 iş yerinin inşası tüm hızıyla sürüyor.

İş yerlerinin yapıldığı alanın şantiye şefi inşaat mühendisi Arda Ceneviz, AA muhabirine, çalışmaları hızla sürdürdüklerini söyledi.

İnşaatı büyük oranda bitirdiklerini belirten Ceneviz, ilk alandaki 133 dükkanı teslim ettiklerini, ikinci kısmın yapımının sürdüğünü, Eylül ayının 15'i gibi oranın da tamamlanacağını ifade etti.

Proje kapsamında toplamda 243 dükkanın tamamlanacağını aktaran Ceneviz, şunları kaydetti:

"243 iş yerinin içerisinde manav, kasap, kuyumcu gibi her türlü faaliyet gösterebilecek dükkanlarımız olacak. Sıcak hava koşulları bizi biraz etkiliyor. Çok sıcak oldu bu aralar ama işler hızlı bir şekilde gidiyor. Ayın 15'i gibi hiçbir şey kalmaz, toplayıp çıkarız. Ondan sonra altyapıcılar başlar. Biz sadece dükkanları yapıyoruz. Bu dükkanlar çelikten yapılıyor, 150 yıl ömrü var. Sağlam, depreme karşı dayanıklı yapılar yapıyoruz. Bir yaşam alanı oluşturup insanların hayatlarını sürdürmelerini istiyoruz. Esnaf güvenli bir şekilde çalışabilir, sıkıntı yaşamaz. Bir daha da inşallah deprem olmaz. Tek temennimiz bu ama tabii tedbirimizi alıyoruz. Güvenli, yaşanabilir insanların rahat edebileceği alanlar yapıyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün kamu mahrem yapılanması soruşturmasında 20 gözaltı kararı

2023-08-22 09:33 - Gündem

Rusya Soruşturma Komitesi, Tver’de düşen uçakta ölenler arasında Prigojin’in olduğunu teyit etti

2023-08-27 14:12 - Dünya

Çin'de 10 bölgede sel tehlikesi nedeniyle acil durum ilan edildi

2023-08-26 12:22 - Dünya

TCMB kararıyla BİST yükseldi, Türkiye'nin CDS puanı ve dolar/TL geriledi

2023-08-24 15:33 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakan Yardımcısı Talabani ile görüştü

2023-08-24 18:13 - Gündem

Eski ABD Başkanı Trump, 2,5 yıla yakın aradan sonra X sosyal medya platformuna geri döndü

2023-08-25 10:28 - Dünya

İsviçre genelinde bunaltıcı sıcaklar etkisini sürdürüyor

2023-08-21 14:08 - Dünya

Manchester City, Premier Lig'de liderliğe yükseldi

2023-08-27 18:33 - Spor

Nurdağı'nda inşa edilen "çelikten çarşı"da sona gelindi

2023-08-28 12:10 - Gündem

Yunanistan'da orman yangınında bir kişi hayatını kaybetti

2023-08-21 13:48 - Dünya

İlgili Haberler

Yerli ve milli veri merkeziyle kritik veriler daha güvende olacak

13:22 - Gündem

Bazı illerde kar etkili oldu

13:07 - Gündem

DOSYA: Sapanca Gölü alarm veriyor

13:03 - Gündem

Hatay'da 4,2 büyüklüğünde deprem

12:52 - Gündem

Sarıkamış'ta 111 yılın ardından şehitleri aynı ruhla anma hazırlığı

12:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Yerli ve milli veri merkeziyle kritik veriler daha güvende olacak

13:22 - Gündem

Avrupa'da "ikinci Çin şoku" endişesi

13:18 - Ekonomi

Elektronik atıklardan ham madde kazanımı küresel rekabette yeni oyuncuları öne çıkarabilir

13:13 - Ekonomi

Bazı illerde kar etkili oldu

13:07 - Gündem

Türkiye, coğrafi işaretli ürünlerini küresel markaya dönüştürmeyi hedefliyor

12:58 - Ekonomi