?>

Nostaljik Tramvay bir hafta ücretsiz

Törenle yeniden devreye alınan Nostaljik Tramvay kullanımı bir hafta bedava olacak.

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'ın katılımıyla törenle yeniden devreye alınan Nostaljik Tramvay bir hafta ücretsiz olacak.

Tünel Meydanı'nda yapılan törende konuşan Şahin, tramvayın seferlere başlamasının İstanbul'a Büyükşehir Belediyesi tarafından yılbaşı armağanı olduğunu anlattı.

Vali Şahin, "İstanbul medeniyetler şehri. Bir tarihi yarımada bir de Pera bölgesi dediğimiz bu bölge var. İkisi farklı iki medeniyeti aslında bir araya getiren bir arada yaşatan ve yüzyıllarca barış içinde birlikte el ele yaşatan tezahürleri ve sembolleri. Dolayısıyla bizim için bu bölge gözümüzün nuru gibi gözümüzün bebeği gibi sahip çıktığımız, atalarımızdan emanet aldığımız ve gelecek nesillerimize olduğu gibi daha da geliştirerek bırakmak zorunda olduğumuz bölgeler." diye konuştu.

Başkan Uysal da İstiklal Caddesi'nde çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Nostalji trenimiz yeni yıl itibariyle faaliyete başlamış ve çalışmalar bitmiş oldu. Yılbaşı hediyesi olarak... Ne dersiniz? İETT Genel Müdürümüzle konuştuk, inşallah bir hafta nostaljik tramvayımız bedava olacak. Ama bedava diye fazla binip de... Daha sık sefer yapalım inşallah, vatandaşlarımız bir yıldır binemiyorlar, onu da sağlayalım. Tekrar hayırlı olsun." dedi.

İstiklal'de her zaman altyapı sorunları olduğuna dikkati çeken Uysal, şöyle devam etti:

"Altyapı konusunda öncesinde yağmur suyu ve kanalizasyonun aynı kanaldan gitmesinden dolayı sıkıntılar vardı, onlar ayrıldı. Yine alt yapıda İGDAŞ, İSKİ ve BEDAŞ, Telekom ve kablolarla ilgili de devamlı kazı ihtiyacı vardı. Bunların tamamının altyapısı tamamlandı. Tren rayının titreşiminden dolayı hem altyapı hem de kenardaki binalara zarar vermesi, bunlarla birlikte yeni tedbirler alındı. İş yerlerine su baskını veya su kaçağı inşallah yaşanmayacak. İnşallah önümüzdeki 20 yıl burada tekrar bir daha altyapıyla ilgili sıkıntı yaşanmayacak. Zorunlu olmayan araç girişleri buraya inşallah girmeyecek. Taksim Meydanı ne olacak? Taksim Meydanı 2015'te başladı, orası ne oldu. Orası da bitmek üzere, yüzde 99'u bitti. Atatürk Kültür Merkezi yeni binasına kavuşacak, onun yıkıma başlanıyor. 2019 yılına da orayı bakanlığımız yaparken ön tarafındaki Mete Caddesi de yer altına alınacak. Kültür merkezi oraya İstanbul'un Türkiye'nin gururu olabilecek bir mimari projeyle yeniden yapılırken, önünde de yer üstünde ve meydanda trafik olmamalı diye düşündük. 2019'da inşallah orası bitmiş olacak."

"Belki sorarsınız, başkanımız burada ağaçlar vardı, onlar ne olacak? diyen Uysal, "Bu şekildeki tarihi alanlarda ağaç yetişme imkanı yok çünkü zemin tamamıyla sert zemin, o sert zemine ağaç ekip, su verdiğiniz zaman hiçbir zaman buranın problemi bitmiyor. Pekala İstiklal Caddesi yeşilden mahrum mu olacak? İnşallah yeşilden mahrum olmayacak. Buralara yine belirli bölümlerde oturma alanları, o oturma olanların etrafında da yine değişik usullerle yeşillikler, çiçeklendirmeler olacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şahin ve Uysal, tramvayın ilk seferinde yolculuk yaptı.Muhabir: Lale Bildirici

Haftanın Öne Çıkanları

KPSS sanıklarına hapis ve para cezası

2017-12-25 20:32 - Asayiş

Bir milyon Suriyelinin verileri güncellendi

2017-12-25 02:17 - Gündem

Patani'de 'Kudüs Mitingi'

2017-12-23 23:32 - Dünya

Öğrenciler bu okuldan ayrılmak istemiyor

2017-12-25 16:02 - Genel

Literatüre kazandırdığı böceğe babasının ismini verdi

2017-12-26 18:22 - Çevre-Hayat

Karlov cinayetiyle ilgili serginin organizatörüne tutuklama

2017-12-29 00:57 - Gündem

Meşal'den Arap ve İslam dünyasına 'Kudüs övgüsü'

2017-12-26 21:58 - Genel

FETÖ ile DHKP/C'nin 'ortak kaos planı' davası başladı

2017-12-25 21:46 - Genel

TOFAŞ Basketbol Takımı Avrupa defterini kapattı

2017-12-27 02:02 - Spor

Kocaeli’de 23 muvazzaf astsubay FETÖ’den gözaltına alındı

2017-12-25 22:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

Çaykur Rizespor sahasında Gençlerbirliği'ni 1-0 yendi

22:38 - Spor

Suriye'deki Sednaya Hapishanesi sanal gerçeklik teknolojisiyle ziyaret edilebilecek

21:57 - Dünya

Kartalkaya'daki otel yangını davasında esas hakkındaki mütalaa verildi

21:28 - Gündem

Almanya'da Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanlığına Sinan Selen'in getirildiği açıklandı

21:12 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İİT ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde yoğun diplomasi trafiği

21:07 - Siyaset