MYP’li Yılmaz: 'Suriye’de koşullar değişmiştir'

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Suriye’de koşulların değiştiğini belirterek, Amerika ve İsrail’in Türkiye ilişkilerini yeniden gözden geçirmek zorunda olduğunu söyledi.

Siyaset - 10 yıl önce

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Suriye’de koşulların değiştiğini belirterek, Amerika ve İsrail’in Türkiye ilişkilerini yeniden gözden geçirmek zorunda olduğunu söyledi. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap 02 Ekim 2015 15:58

Ahmet Reyiz Yılmaz, Suriye’deki gelişmelere değinerek, “Amerika ve İsrail Türkiye ilişkilerini yeniden gözden geçirmek zorunda. Rusya Kırımla yetinmemiştir. Şimdi Batılıların Kürdistan rüyası yeni bir döneme gebedir. Burada Türkiye pozisyonunu yeni gelişmelerden etkilenecek iki ülke olan Amerika ve İsrail ile yeniden gözden geçirmelidir. Suriye ve Esad yönetimi çok ciddi bir şekilde Rusya ile kurduğu ilişkiyi yapılandırmaktadır. Bu durum bir süredir Suriye’de Türkiye aleyhine ortaya çıkan tabloyu değiştirmektedir. Bu tabloya İran, Suriye ve Rusya cephesinde Çin muhakkak katılacaktır. Bu durum kesin olarak Amerika çıkarları dahil İsrail ülkesinin güvenliğini temelden sarsacak bir gelişmedir. Böyle bir durum a Türkiye çok güçlü bir müttefik haline getirilmelidir. Bu nedenle Batı temelli Türkiye politikalarını Amerika bir yana bırakıp yeni dünya düzeni içinde Türkiye ve İsrail ile daha etik bir ilişkiyi şekillendirmelidir” dedi.

“TÜRK CUMHURİYETLERİNİN DEĞERİ ARTACAK”Başta lider Türkiye olmak üzere onun etrafında şekillenecek Türk Cumhuriyetlerinin oluşturacağı Asya’dan başlayan doğal güvenlik kalkanının yeni bir değer kazandığını anlatan Yılmaz, “Bunun başarılmasının tek yolu önce Türk Devletini tehdit eden Terör ve Dış destekli bölücü faaliyetlerin ortadan kaldırılması olacaktır. Amerika NATO da değere tabi tek dostunun güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu anlayacaktır” açıklamasında bulundu.
Yılmaz, şunları söyledi: “Amerika bugüne kadar Batı politikaları ile paralel bölge de Türkiye gibi bir müttefiki zora sokacak çerezlerle uğraşmıştır. Şimdi Resim değişmektedir. Bu süreçte ya çerezlerle uğraşıp Ana menüyü kaçıracaklar ya da Büyük ve Güçlü Türk Devletine her alanda destek olacaklardır. Aksi durum da Rusya ve Çin liderliğinde yeni dünya başta Amerika ve müttefikleri Batı’ya hayırlı olsun.” 
dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Cim-Bom'un İlk 11’i belli oldu

2015-09-30 20:48 - Spor

Hakkari’de bir terörist öldürüldü

2015-09-28 02:45 - Genel

Alev alev yandı

2015-10-01 23:47 - Asayiş

Burunsuz doğdu !

2015-10-01 16:19 - Sağlık

Ronaldo'dan kafa karıştıran sözler!

2015-10-02 09:03 - Spor

Hava muhalefeti deniz seferlerini vurdu

2015-09-30 13:35 - Gündem

Ailesi ölüm haberini televizyondan aldı

2015-09-27 12:24 - Genel

Ölüm haberini televizyondan öğrendiler

2015-09-27 14:04 - Gündem

En çok Almanya’yla görüştük

2015-10-02 14:51 - Teknoloji

Grup Tillo'nun 4 dilde kardeşlik türküsü rekora gidiyor

2015-09-30 13:17 - Günün Sesi

İlgili Haberler

Bakan Fidan, Umman, Katar, Estonya, Hollanda ve Brezilyalı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü

22:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet himayesindeki çocuklarla iftarda bir araya geldi

22:22 - Siyaset

Bakan Kurum: Türkiye, yeni yuva heyecanının 81 ilimizin her yerini sardığı bir dönemi yaşıyor

21:17 - Siyaset

Bakan Fidan, Umman, Katar ve Estonyalı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü

19:58 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Türk gazetecileri gözaltına alan İsrail'e tepki

19:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD'nin en büyük uçak gemisi "USS Gerald R. Ford" Kızıldeniz'e ulaştı

02:48 - Dünya

Gübre ham maddesi üre için ithalatta gümrük vergisi sıfırlandı

01:37 - Ekonomi

Trump silah üretim hızının artırılması için savunma şirketleriyle görüştü

01:02 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin ile İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan telefonda görüştü

00:17 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bölgesel gelişmeleri görüştü

00:07 - Dünya