?>

Işık: 'Türkiye 90’lı yıllarda enerji ve güç kaybetti'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin 1960 ile 1990’lı yıllarına değinerek, “Türkiye o dönemde kendi iç çekişmeleri, iç kavgaları ile enerjisini kendi içinde harcayan anlayışla maalesef çok zaman ve enerji kaybetti” dedi.

Teknoloji - 10 yıl önce

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin 1960 ile 1990’lı yıllarına değinerek, “Türkiye o dönemde kendi iç çekişmeleri, iç kavgaları ile enerjisini kendi içinde harcayan anlayışla maalesef çok zaman ve enerji kaybetti” dedi. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap 30 Eylül 2015 16:37

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsünde bulunan Teknopark’ın açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yapıldı. Bakan Işık, konuşmasında Teknopark’ın yapımında emeği geçenler arasında milletvekillerinin dile getirilmemesini eleştirerek, “Teknoparkımızın bugün bu noktaya gelmesine emek veren arkadaşlarımıza bende teşekkür ediyorum. Genel müdürümüz herkesi saydı ama özellikle milletvekili arkadaşları saymadı. Herhalde unutkanlık oldu. Ben bakan olarak milletvekili arkadaşlarımızın teknoparkın yapılması için gösterdikleri gayrete bizzat şahit olan arkadaşınızım. Yani bu milletvekillerimizin kadersizliği. Bütün yükü Ankara’da sırtlarlar, bütün bürokratlarla bir yatırımın Tokat’a gelmesi için kavga etmedikleri insan kalmaz sonuçta yatırım gelir açılışına gelirler genel müdür bir teşekkürü çok görür. Herhalde unutkanlık oldu demi sayın genel müdür?” diye sordu.

Tokat Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Semercioğlu ise ‘öyle oldu sayın Bakanım’ demesi üzerine Bakan Işık, “Peki öyle oldu diyelim de anlaşalım” şeklinde konuştu.

Bakan Işık, ABD Başkanı Barack Obama’nın bir televizyon programında yoğun bir eleştiri ile karşılaştığını ifade ederek şunları söyledi:

“Yoğun bir eleştiri ile karşılaşınca Sayın Obama diyor ki ‘doğru pek çok eleştirinizde haklı olabilirsiniz. Amerika güç kaybediyor şöyle oluyor böyle oluyor. Ama inan diyor. Şuan dünyanın en iyi üniversiteleri Amerika’da, dünyanın en iyi teknoloji şirketleri, ülkesi de Amerika. Onun için Amerika’nın geleceğinden endişe etmenizde gerek yok.”

Obama'nın bu ifadesinin oradaki bütün eleştirileri bertaraf ettiğini anlatan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:'Eğer dünyanın en iyi üniversiteleri sizde olursa teknoloji şirketleri sizde olursa endişelenmenize gerek yok. Eğer bu sizde yoksa bunu oluşturmak aslında ülkenin geleceğini teminat altına almak için olmazsa olmaz. Türkiye maalesef 60’lı, 70’li, 80’li yılların bir bölümünü neredeyse 90 yılların tamamını kaybetti. Bu süreçte dünya çok hızla yol alırken Türkiye o dönemde kendi iç çekişmeleri, iç kavgaları ile enerjisini kendi içinde harcayan anlayışla maalesef çok zaman ve enerji kaybetti.”Yapılan konuşmaların ardından Teknopark'ın açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

TURHAL ŞEKER FABRİKASININ TOKATLI'YA DEVRİ TALEBİBakan Işık, açılışın ardından Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Seyir Tepe Sosyal Tesislerinde iş adamları ile birlikte düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Tokat TSO Başkanı Ahmet Arat, Turhal Şeker Fabrikası Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının son kararına göre portföy C: Kastamonu, Kırşehir, Yozgat, Çorum ve Çarşamba fabrikaları ile birlikte değerlendirilmekte olduğunu ifade etti.Planlamanın, bu fabrikaların blok olarak özelleştirilmesi yönünde olduğunu anlatan Arat, 'Biz, ortak akıl organizasyonuna yani Tokatlı’ya ücreti karşılığında devrini talep etmekteyiz. Bunun için gerekli olan Portföy C içerisinde bulunan Turhal Şeker Fabrikasının portföyden çıkartılarak Kardemir örneğinde olduğu gibi imtiyazlı veya pilot çalışma şeklinde Turhal Şeker Fabrikası+Turhal Makine Fabrikası olarak özelleştirilmesidir. Buradaki fark Kardemir bedelsiz devredilmişti, biz bedeli karşılığında devir talep etmekteyiz' dedi.Başkan Arat'ın konuşmasının ardından program basına kapalı devam etti. 

NURHAN İÇMEZ

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Genelkurmay: ’’11 hedef imha edildi’’

2015-09-27 15:45 - Genel

Beşiktaş'ın bilet satışlarında korkutan tablo

2015-09-25 21:04 - Spor

Türkiye güzeli Banu Öztürk anne oldu

2015-09-27 13:34 - Magazin

Derbide taraftar şoku

2015-09-27 21:47 - Spor

Ahmet Çakar: Hakem Fenerbahçe’yi katletti, doğradı

2015-09-28 00:54 - Spor

İlhan Cavcav'dan Fatih Terim'e sert uyarı

2015-09-25 15:05 - Spor

Serbest bırakılan işçileri kabul edecek

2015-09-30 22:25 - Politika

Pınar Karşıyaka sezonu açıyor

2015-09-30 19:18 - Spor

Volkswagen 11 milyon aracı geri çağırıyor

2015-09-29 20:27 - Ekonomi

Olaylı maçın faturası kesildi

2015-09-29 20:44 - Spor

İlgili Haberler

"Deepfake" siber güvenliği tehdit ediyor

13:37 - Teknoloji

Türkiye'nin milli insansız otonom su altı aracı "STM NETA" Mavi Vatan’a açıldı

13:27 - Teknoloji

Dolandırıcılığa karşı "çoklu kimlik doğrulaması" tavsiyesi

12:03 - Teknoloji

AirCar iki kişilik uçan arabayla ilk insanlı uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi

21:17 - Teknoloji

Fas'ta Afrika'nın derin teknoloji vizyonuna odaklanan 2. DeepTech Zirvesi başladı

17:53 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Trabzon'da yayla yolunda karla mücadele çalışması yapıldı

17:42 - Gündem

Rutte'den "Tüm Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma sanayi üssü kurmamız gerekiyor" mes

17:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa 14. Leo'ya tebrik mektubu

17:32 - Gündem

Almanya Başbakanı Merz NATO için daha fazlasını yapmaları gerektiğini bildiklerini belirtti

17:28 - Dünya

Jandarma yazılımcıları NATO tatbikatında ilk kez "yeşil takım"da yer aldı

17:22 - Gündem