Mutlu anlarını kavurucu sıcaklara rağmen açık alanlarda ölümsüzleştiriyorlar

Termometrelerin zaman zaman 40 derecenin üzerini gösterdiği Mardin ve Diyarbakır'da evlenecek çiftler, düğün öncesi fotoğraf çekimini stüdyo yerine tarihi mekanlar ve özel olarak hazırlanan peyzaj alanlarında yapıyor

Magazin - 2 yıl önce

Diyarbakır
Mardin ve Diyarbakır'da dünyaevine giren çiftler, düğün fotoğraflarının çekimini, bunaltıcı sıcaklara rağmen stüdyo yerine açık alanlarda yapıyor.
Termometrelerin zaman zaman 40 derecenin üzerini gösterdiği Güneydoğu illerinde, sıcak hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Dünyaevine girecek çiftler ise mutluluklarını ölümsüzleştirmek için yeşil ile tarihi yapıların buluştuğu mekanlardan kavurucu sıcaklara rağmen vazgeçmiyor.
Tarihi camileri, medreseleri, manastırları, caddeleri, evleri, müzesi ve kalesi ile ziyaretçileri büyüleyen Mardin, gelin ve damatlara nişan, kına ve düğün fotoğrafı çekimi için yaz aylarında da doğal stüdyo olurken Diyarbakır'da ise gelin ve damatlar Keçi Burcu, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri ile Gazi Köşkü ve Ongözlü Köprü gibi kentin tarihi mekanlarında objektif karşısına geçiyor.

Çiftler kimi zaman da fotoğraf çektirmek için Hevsel Bahçelerinde oluşturulan, "Alaçatı" konsepti, "bungalov", "botanik yolu" ve "şelale" gibi dekoratif ve camdan yapılan klimalı bölümlerin bulunduğu özel olarak hazırlanan peyzaj alanlarını tercih ediyor.

Mardin'in tarihi mekanları mutlu anlara tanıklık ediyor

Kentte Duygu Sincar ile hayatını birleştiren Yusuf Gökmen, kına ve düğün fotoğrafları için Mardin'in tarihi mekanlarını tercih ettiklerini söyledi.
Mutluluklarını tarihi mekanlarda ölümsüzleştirdiklerini dile getiren Gökmen, "45 derece sıcaklıkta çekim yapıyoruz ama buna değiyor, dış ortamlar çekim için daha iyi. Eşimi çok seviyorum, onun için 55 derecenin altında bile fotoğraf çektirebilirim." dedi.

Asım Tekin ve Özlem Kuyumcu çifti de sıcak havaya rağmen düğün fotoğraflarını kentin tarihi mekanlarında çektirdi.
Tekin, sıcak havaya aldırış etmeden tarihi dokuda objektif karşısına geçtiklerini söyledi.
Özlem Kuyumcu da tarihi kentin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirtti.
Kuyumcu, fotoğraf çekimlerinden çok memnun kaldıklarını anlatarak, şunları söyledi:
"Buranın doğası, yapısı, mimarisi çok hoşumuza gitti. Şanlıurfa'da görev yapıyorum. Oralar da çok sıcak, biraz alışkınız sıcağa. Bu yorgunluğa değdi. Her şey çok güzeldi."

"Fotoğraf çektirirken düğüne geç kalanlar bile oluyor"

Fotoğrafçı Musa Taş da dış çekimler için çiftlerin özellikle tarihi Kasımiye Medresesi'ni tercih ettiğini, medreselerin biraz daha serin olduğunu belirtti.

Taş, şunları söyledi:

"Burada fotoğraf çektirirken düğüne geç kalanlar bile oluyor. Doğal ortamda çekilen fotoğraflar stüdyodan daha güzel çıkıyor. Aşırı sıcak olmasına rağmen medrese içinde bu sıcaklığı hissetmiyorlar."
Ankara'dan Mardin'i gezmeye gelen Sibel Kaya da tarihi mekanların önünde fotoğraf çektiren gelin ve damatları görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Diyarbakır sıcak, güneş yakıyor"

Diyarbakır'da 20 yıldır fotoğrafçılık yapan Rüstem İçüz ise gelin ve damatların sıcak yaz günlerinde fotoğraf çektirmek için daha serin buldukları peyzaj alanlarını tercih ettiğini söyledi.
"Diyarbakır sıcak, güneş yakıyor." diyen İçüz, gelin ve damatların dış çekim için Hevsel Bahçeleri'ndeki peyzaj alanı da tercih ettiğini belirtti.
Fotoğraf çekimi yaptıran gelin Ebru Kayhan da peyzaj alanda güzel fotoğraflar çektirdiğini söyledi.
"Diyarbakır'da hava çok sıcak olduğu için burayı tercih ettik." ifadesini kullanan Kayhan, evlenecek çiftlere bu alanlarda dış çekim yaptırmalarını tavsiye etti.
Objektif karşısına geçen gelin Özlem Sert ise mutlu anlarına ilişkin yeşil bir ortamda fotoğraf çektirmek istediklerini belirtti.
Damat Beytullah Sert de açık bir alan olmasına rağmen daha serin buldukları için peyzaj alanda fotoğraf çekimi yaptıklarını anlattı.
İşletme sahibi Muhammed Müjdeci ise çiftlerin, bu özel günlerinde fotoğraf çektirmek için açık alanları tercih ettiğini söyledi.
Müjdeci, Diyarbakır'ın Bismil, Şanlıurfa'nın Siverek ilçeleri ile Karacadağ bölgesinden de gelin ve damatların geldiğini ifade ederek, "Gelin ve damatlar zorluk yaşamıyor. Oturma alanlarında klimalarımız var. Bu da çiftlere büyük kolaylık oluyor. Düğün sezonunda sıcak havada çiftler buraları tercih ediyor." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Adana'da 4,6 büyüklüğünde deprem

2024-08-07 06:02 - Gündem

Elon Musk, OpenAI kurucularına yeniden dava açtı

2024-08-05 23:58 - Teknoloji

Avrupa borsaları güne sert düşüşle başladı

2024-08-05 11:02 - Ekonomi

Yarım asrı aşkın süredir tef üreten usta, mesleği gelecek nesillere aktarmak istiyor

2024-08-08 12:33 - Çevre-Hayat

Kayseri'de jandarma ekipleri cayrokopterle denetim yaptı

2024-08-08 21:11 - Çevre-Hayat

Van kedisi sahiplendirmede bu yılki hedef 100'ün üzerine çıkmak

2024-08-08 13:12 - Çevre-Hayat

Afrika savanaları değil Mustafakemalpaşa

2024-08-08 13:07 - Çevre-Hayat

Sudan'daki aşırı yağış ve sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 77'ye yükseldi

2024-08-09 10:18 - Dünya

İsrail savaş uçakları, Beyrut semalarında "sonik patlamalar" gerçekleştirdi

2024-08-05 14:53 - Dünya

Emtia piyasasında geçen hafta düşüş eğilimi görüldü

2024-08-05 15:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ata Demirer, "Ata Demirer Gazinosu" ile Harbiye'de sahne aldı

12:32 - Magazin

Lübnanlı şarkıcı Ragheb Alama, 15 Kasım'da İstanbullu müzikseverlerle buluşacak

10:52 - Magazin

İngiliz müzik grubu Massive Attack'e, konserde Filistin bayrağı açtıkları gerekçesiyle soruşturma

13:57 - Magazin

'DatJazz Festivali' Akdeniz'in tarihi dokusunda ilk kez düzenlenecek

12:28 - Magazin

5. İstanbul Festivali 1 Ağustos'ta başlayacak

11:18 - Magazin

Günün Manşetleri

Yunanistan'ın Etolya-Akarnanya, İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

20:58 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya

İtalya'da mühimmat firmasına ait tesiste yangının ardından patlama meydana geldi

20:13 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem