?>

Elon Musk, OpenAI kurucularına yeniden dava açtı

Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi Musk,yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI şirketinin kurucuları Sam Altman ve Greg Brockman'a yönelik "insanlığa fayda sağlama misyonuna ihanet ettikleri" gerekçesiyle yeniden dava açtı.

Teknoloji - 1 yıl önce

Ankara

Kuzey Kaliforniya federal mahkemesinde açılan dava dilekçesinde Musk, Altman ve "suç ortakları" tarafından ihanete uğradığını belirterek, şirketi "kar peşinde koşmakla" suçladı.

Musk dava dilekçesinde, Altman ve davada adı geçen diğer kişilerin kendisini aldattığını ileri sürerek, "yapay zekanın oluşturduğu tehlikelerle ilgili insani endişeleri"nin suiistimal edildiğini savundu.

Dava dilekçesinde, Altman ve ortaklarını şirketin "insanlığa fayda sağlama misyonuna ihanet"le suçlayan Musk, yeni açtığı davayı, "açgözlülüğe karşı fedakarlığın hikayesi" olarak nitelendirdi.

Öte yandan, OpenAI sözcüsü e-posta yoluyla Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, Elon Musk'ın daha önceki davada ortaya çıkan yazışmalarına işaret ederek, "Elon'un daha önce geri çekilen ilk dava başvurusu hakkında söylediğimiz gibi, önceki e-postaları her şeyi anlatıyor." ifadesi kullanıldı.

2018'de yönetim kurulundan istifa ettiği OpenAI'ın kurucu anlaşmasına ve kuruluş misyonuna aykırı hareket ettiğini öne süren Musk, şubatta, şirketin "yeniden insanlığa fayda sağlama misyonuna geri dönmesi" talebiyle dava açmıştı.

Musk, haziranda geri çektiği dava dilekçesinde, OpenAI'ın dünyanın en büyük teknoloji şirketi Microsoft'un yan kuruluşu haline getirildiği ve şirketin yapay zekayı insanlığın yararından ziyade Microsoft'un karını en üst düzeye çıkarmak için geliştirdiği, bunun ise şirket sözleşmesinin ihlali anlamına geldiğini iddia etmişti.

OpenAI ise Musk'ın iddialarını reddederek, onun geçmişte şirket üzerinde tam kontrol sahibi olma ve şirketi Tesla ile birleştirme girişiminde bulunduğunu savunmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Japon para birimi yen, dolar karşısında 7 ayın en yüksek seviyesine yükseldi

2024-08-05 15:22 - Ekonomi

Altınova'nın "köşesiz" tarlaları sarıya büründü

2024-07-31 11:42 - Çevre-Hayat

Ardahanlı genç, devlet desteğiyle büyükbaş hayvan yetiştiriyor

2024-07-30 12:58 - Çevre-Hayat

"Sağlık problemlerinde internete değil aile hekimliğine başvurun" çağrısı

2024-08-01 11:27 - Sağlık

"Sarı oğlan" çocukluk aşkı sazıyla Orta Anadolu'daki düğünlerin aranan ismi oldu

2024-08-01 13:17 - Çevre-Hayat

Serdar Dursun, yeni takımı Alanyaspor'da lige golleriyle damga vurma peşinde

2024-08-01 11:42 - Spor

Artistik cimnastik kadınlar takım kategorisinde ABD şampiyon oldu

2024-07-31 00:12 - Spor

Bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta 14 trilyon lira oldu

2024-08-01 15:07 - Ekonomi

ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atmasının 79. yılı

2024-08-05 15:18 - Dünya

Yusuf Dikeç'in 90 yaşındaki annesi, oğluyla gurur duyuyor

2024-08-03 12:38 - Spor

İlgili Haberler

GITEX Global teknoloji ekosistemini Dubai'de buluşturdu

15:23 - Teknoloji

Yapay zeka kullanımı akademisyenlerin öğretim metotlarını da şekillendiriyor

12:42 - Teknoloji

Yeni bitki türü, keşfine öncülük eden tarım işletmecisinin adıyla literatürde

12:22 - Teknoloji

Türkiye'nin uzay ve havacılık faaliyetlerine 2026 yılı için 9 milyar liraya yakın ödenek ayrıld

12:17 - Teknoloji

Türkiye'nin ilk SİDA'sı MARLİN, mayın harbi yeteneği kazandı

11:32 - Teknoloji

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump Çin'in Tayvan'ı işgal etmek istemediğine inandığını söyledi

23:03 - Dünya

Netanyahu, Gazze'ye dün 153 ton bomba attıklarını itiraf etti

22:23 - Dünya

Eyüpspor, Kasımpaşa’ya karşı 2 golle kazandı

22:12 - Spor

Kassam Tugayları, Gazze'deki 1 İsrailli esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

21:02 - Dünya

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için gök gürültülü sağanak uyarısı

20:58 - Gündem