?>

Muğla ve bazı ilçelerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor

Muğla'nın Menteşe, Milas, Kavaklıdere, Dalaman, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor.

Gündem - 3 yıl önce

Muğla

Menteşe'de öğle saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Yılanlı mevkisinde kar kalınlığı yer yer 20 santimetreye ulaştı.

Kırsal mahallelerin karla kaplanan yolları belediye ekiplerince ulaşıma açılıyor, tuzlama çalışması yürütülüyor.

Menteşe-Göktepe kara yolunda ise araç geçişlerine izin verilmiyor. Ekipler kar küreme çalışması yapıyor. Yolda kalan vatandaşlara ise AFAD ekipleri yardımcı oluyor.

Karayolları ve belediye ekiplerinin Muğla-Denizli ve Yatağan-Kavaklıdere kara yolunda, Seydikemer kara yolunda kar küreme çalışması sürüyor.

Milas ilçesinin yüksek kesimlerinde yer alan Fesleğen, Akkovanlık, Çallı, Sarıkaya ve Kayabükü mahallelerinde de kar yağışı etkili oluyor.

Dalaman ilçesine bağlı Narlı Mahallesinin yüksek kesimlerine de kar yağıyor. Belediye ekipleri bazı yerleşim yerlerinin kapanan yollarını ulaşıma açmak için çaba gösteriyor.

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, kar yağışı dolayısıyla Narlı, Gürleyik, Taşbaşı ve Çöğmen mahallelerinde ulaşıma kapanan bazı yolların açılması için çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

Yakuta, ilçede yarın eğitime ara verildiğini ifade etti.

Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak ise Ağla Mahallesinin yüksek kesimlerinde kar yağışının etkili olduğunu kaydetti.

Yakuta, bazı yollarda araçların mahsur kaldığı ihbarları üzerine çalışma başlattıklarını belirterek, "Ekiplerimiz anında müdahale ediyor. Sıkıntılı bir durum söz konusu değil." dedi.

Seydikemer ilçesi Karabel mahallelerinde de kar yağışı etkili oluyor.

Fethiye-Antalya kara yolu Karabel mevkisinde trafik kontrollü sağlanıyor.

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde, kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.

Kavaklıdere Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartlarının etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca yoğun kar ve buzlanma tehlikesine karşı 6 Şubat Pazartesi ilçe genelinde eğitim ve öğretime ara verildiği aktarıldı.

Muğla-Denizli kara yolunda ulaşım aksadı

Yoğun kar yağışı nedeniyle Muğla-Denizli kara yolunda zincirleme trafik kazaları meydana geldi, çok sayıda araç yolda kaldı.

Jandarma ekipleri, kazalar ve kar nedeniyle kara yolunu Muğla'ya yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Gazeller mevkisinde çift yönlü ulaşıma kapattı. Ekipler, sürücüleri yakındaki akaryakıt istasyonuna yönlendirdi.

Bölgeye ulaşan Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Kar nedeniyle Muğla-Denizli kara yolunda 1 tır, 4 otomobil yolda kaldı, hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Tokuç Geçidi rampasında tır, kayarak kara yolunu kapattı. Tır, Karayolları ve trafik ekiplerinin çalışması sonucu yoldan çekildi.

Karayolları ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren kar küreme ve tuzlama çalışmasının ardından kara yolu trafiğe açılarak araç geçişlerine izin verildi.

Bölgede kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Öte yandan, Muğla'dan Denizli'ye ağır vasıta araçların geçişine ise izin verilmiyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Konya'nın Faslı gelinleri Türkçe öğreniyor

2023-01-31 11:39 - Çevre-Hayat

Tarih Felsefecisi, Araştırmacı Yazar Erkan Trükten neden Cumhurbaşkanı Adayı olduğunu açıkladı

2023-02-04 09:04 - Özel Haber

Zonguldak'ın yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor

2023-01-29 23:53 - Gündem

Kütahya'da kar etkili oldu

2023-02-01 16:08 - Gündem

Pentagon: Çin'in casus balonu sürüklenmedi, manevra yapabiliyor

2023-02-03 21:33 - Dünya

Muğla ve bazı ilçelerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor

2023-02-05 20:09 - Gündem

Bakırköy'de metrobüste çıkan yangın söndürüldü

2023-02-02 22:54 - Asayiş

Türk Bilim Heyeti Antarktika’ya ayak bastı

2023-02-04 12:33 - Teknoloji

Biden, Afganistan kaynaklı "ulusal acil durumun" devamı için Kongre'ye mektup gönderd

2023-02-03 23:23 - Dünya

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki 7 bin yıllık Arslantepe karla kaplandı

2023-02-03 12:03 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, Türkiye'de

12:47 - Gündem

Van'da Ortanca ve Gültepe göletleriyle 7 bin 30 dekar arazi suya kavuşacak

12:43 - Gündem

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda yanan otobüs kullanılamaz hale geldi

12:42 - Gündem

Adana'da bir kişinin düşme sonucu ölümünde ihmali olduğu öne sürülen 2 arkadaşına dava

11:53 - Gündem

İzmir merkezli terör örgütü DEAŞ operasyonunda 26 şüpheli yakalandı

10:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Pakistan Sağlık Bakanı Kemal'den İslamabad-Ankara ilişkilerine övgü

12:57 - Siyaset

ABD'nin Ukrayna'ya güvenlik garantisi için barış anlaşmasının imzalanmasını şart koştuğu i

12:53 - Dünya

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, Türkiye'de

12:47 - Gündem

Van'da Ortanca ve Gültepe göletleriyle 7 bin 30 dekar arazi suya kavuşacak

12:43 - Gündem

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda yanan otobüs kullanılamaz hale geldi

12:42 - Gündem