?>

Motokrosçu küçük kız kardeşler, başarı için birlikte gaza basıyor

Sakarya'da babalarından görerek motosiklet kullanmaya başlayan 8 yaşındaki Melisa ile 5 yaşındaki Mimoza Mete, Türkiye Motokros Şampiyonası'nın İstanbul etabına birlikte hazırlanıyor.

Spor - 3 yıl önce

Sakarya

Sakarya'da babaları Osman Hamdi Mete'den görerek motosiklet kullanmaya heves eden 8 yaşındaki Melisa ile 5 yaşındaki Mimoza, önce iki tekerlekli bisiklete binmeyi öğrendi.

Daha sonra babalarının desteğiyle çok istedikleri motora kavuşan kardeşler, bu yıl lisans almalarının ardından Türkiye Motokros Şampiyonası'na katıldı.

Şampiyonanın Afyonkarahisar ve Edirne etaplarında boy gösteren kardeşler, İstanbul etabı için de hazırlıklarını sürdürüyor.

Baba Mete: "Onlar istediği sürece destek olmaya çalışacağım"

Sakarya Üniversitesi Adapazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü olan baba Osman Hamdi Mete, AA muhabirine, motosiklet kullanan biri olduğu için çocuklarında buna aşinalık oluştuğunu anlattı.

Büyük kızı Melisa'nın 4 yaşındayken kendisine motosiklet kullanma isteğini söylediğini belirten Mete, "Ona, 'İki tekerlekli bisiklet sürmeyi öğrenirsen, o zaman sana motosikleti deneteceğim.' dedim. Daha sonra bir arkadaşımdan 50cc'lik motor ödünç aldım. Onu denedi ve hoşuna gitti. Sonra bir motosiklet aldık, macera öyle başladı." dedi.

Mete, küçük kızı Mimoza'nın bir günde iki tekerlekli bisiklet sürmeyi öğrendiğini belirterek, onun da daha sonra motosiklet kullanmayı istediğini söyledi.

Motosikletin arkasına ip bağlayarak Mimoza ile alıştırma yaptıklarını dile getiren Mete, "Ayakları yere bile değmiyor. Belli yere kadar gidip düşüyordu. Daha sonra bir motosiklet daha aldık. Açıkçası bu işe başlarken yarışlarla ilgili pek planımız yoktu. Pist olmadığı için piknikte, mesire yerlerinde biniyordu çocuklar. Daha sonra yarışları araştırmaya başladık, lisanslarını aldık. Bu yıl itibarıyla yarışlara giriyorlar." diye konuştu.

Şampiyonada Afyonkarahisar ve Edirne etabının geride kaldığını belirten Mete, "Motokros grubundaki tek kız sporcular. Beklentimiz olmamasına rağmen ikisi de başarılı şekilde yarışları tamamladı. 12 kişilik yarışta 6'ncı, 7'nci seviyede bitirdiler." ifadelerini kullandı.

Mete, şampiyonanın üçüncü ayağının İstanbul Çatalca'da yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

"Pistimiz yok ama mümkün olduğunca müsait alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Motorlar, ekipmanlar derken maliyet yüksek oluyor. Kendi imkanlarımızla bunu devam ettiriyoruz. Motokros alanında yetişkinlerde 3 ya da 4 kız sporcu var. Çocuklarımın yarıştığı 50 ve 65cc'de başka kız sporcu yok. Mimoza, yaş olarak da en küçük yarışçı, 5 yaşına yeni girdi. Bu nedenle kızlar yarışlarda oldukça dikkat çekiyor. Gurur duyuyorum. Büyüklerimiz bize motosikleti kötü bir şey gibi tanıtırdı. Biz bunu yapmıyoruz. Onlar yarıştıkça biz de yarışıyormuş gibi hissediyoruz. Kızlar bu işe istekli. Onlar istediği sürece destek olmaya çalışacağım. Derece alırlarsa, Balkan ülkelerinin bulunduğu şampiyonaya katılacağız."

Melisa: "Kardeşimle beraber kullanmak güzel"

Melisa Mete, motosiklet kullanmayı çok sevdiğini dile getirerek, "Kardeşimle beraber kullanmak güzel. O beni geçiyor, ben de onu geçiyorum. Düşüyoruz ama bir şey olmuyor. Motorla zıplıyorsun ve çok eğlenceli. Zevk alıyoruz, çok güzel oluyor. İlk yarışımda biraz heyecanlandım, sonra geçti. İleride ilk önce Türkiye'de birinci olmak, sonra da dünyada ülkemi temsil etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Mimoza Mete ise "Motor kullanmayı seviyorum. Tulumumu, kolluklarımı, kaskımı giyiyorum. Birinci olmak istiyorum. Ben de hızlı gidiyorum, ablam da." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya Başbakanı Draghi, Türkiye'ye geliyor

2022-07-04 16:10 - Gündem

Engelli çocuk, penaltı golü ve sevinciyle kalplere dokundu

2022-07-08 13:20 - Çevre-Hayat

Borsada yarınki işlemlerde 7 günlük takas süresi

2022-07-05 17:35 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Renault Grup CEO'su Luca de Meo'yu kabul etti

2022-07-06 19:24 - Gündem

Yavuz obüsünün ilk ihracatı Malezya'ya yapılacak

2022-07-07 17:02 - Ekonomi

Enerjisa Üretim, Bandırma Enerji Üssü'nde yeşil hidrojen üretimine başladı

2022-07-05 11:29 - Ekonomi

ABD jeti uçak gemisinden denize düştü

2022-07-11 09:07 - Dünya

Boris Johnson'ı istifaya götüren süreç

2022-07-07 15:45 - Dünya

İsveç ve Finlandiya NATO'da üyelik müzakerelerine katıldı

2022-07-04 21:10 - Dünya

Uşaklı dericiler, kurban derileriyle üretimi artıracak

2022-07-08 14:55 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Altın Top ödülünü, Fransız futbolcu Dembele kazandı

00:13 - Spor

Galatasaray, 6'da 6 yaparak Süper Lig'de 6 puanlık fark yakaladı

22:28 - Spor

Galatasaray, TÜMOSAN Konyaspor'u 3-1 mağlup etti

22:23 - Spor

Mourinho'dan Fenerbahçe'deki olağanüstü genel kurulla ilgili açıklama

19:13 - Spor

Günün Manşetleri

İzmir'de FETÖ'ye yönelik operasyonda 10 şüpheli yakalandı

09:13 - Asayiş

Ankara Büyükşehir Belediyesinin konser harcamalarına ilişkin soruşturmada 13 gözaltı

09:07 - Gündem

Amaç, Rus-Türk ilişkilerini gerginleştirmek! -Fuad Safarov, Moskova'dan yazdı-

08:38 - En Son Yazılar

80. BM Genel Kurulunun gerçekleştirildiği New York'ta olağanüstü güvenlik önlemleri

08:37 - Dünya

BM'deki konferansta İsrail'e tepki sesleri yükseldi

08:33 - Dünya