?>

İlk hibrit namlu üretim tesisi Türkiye'de kurulacak

Repkon ve Avusturalyalı Titomic, dünyanın ilk hibrit namlu üretim tesisini kurmak için ortak girişim anlaşması imzaladı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

Repkon İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Müdürü Uğur Cem Gürpınar, AA muhabirine, Titomic ile dünyanın ilk hibrit akıtarak sıvama ve soğuk spreyleme üretim tesisini kurmak üzere kapsamlı bir ortaklığı hayata geçireceklerini söyledi.

Savunma sektöründe namlu tedarikine yönelik dünyanın ilk hibrit üretim tesisini kuracaklarını bildiren Gürpınar, Türkiye'de faaliyet gösterecek tesiste Repkon'un akıtarak sıvama (flowforming) teknolojileri ile Titomic'in kinetik füzyon teknolojilerinden yararlanılacağını belirtti. Gürpınar, böylece daha kısa teslim sürelerinde çeşitli ve benzersiz malzeme bileşimleri ile daha hafif ve geliştirilmiş yeni özelliklere sahip namlular üretilebileceğini ifade etti.

Repkon Genel Müdürü İbrahim Külekçi de Titomic'in metal eklemeli imalat alanında güvenilirliğini kanıtlanmış lider bir şirket olduğunu vurgulayarak, bu ortaklığın Repkon tarafından tasarlanan namluların üretim ve satışında son derece faydalı olacağını dile getirdi. Külekçi, "Bu ürünlerin ve üretim süreçlerinin sunduğu performans, üstün mukavemet özellikleri ve maliyet avantajlarının namlularımız için benzersiz olanaklar sunduğunu düşünüyoruz. Bu fırsatları önümüzdeki aylarda ve yıllarda daha da fazla keşfetmek için sabırsızlanıyoruz." dedi.

Titomic Genel Müdürü Herbert Koeck ise namlu imalatında iki yenilikçi sürecin kombinasyonunu kullanma yeteneği sayesinde, kurulan tesisin yeni nesil namluların üretimine öncülük edeceğini, namlularda daha önce mümkün olmayan birçok tasarım özelliğinin gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Repkon ve Titomic, dünyanın ilk hibrit namlu üretim tesisinin kurulumunu yıl sonunda tamamlamayı hedefliyor.

Namlu, roket gövdesi, harp başlığı

Metal şekillendirme sektöründe 40 yılı aşkın süredir çalışmalar yapan Repkon, savunma, havacılık ve uzay sanayisine yönelik stratejik ürünleri yurt içinde ve dışındaki kullanıcılara sunuyor.

Şirket, rotasyonel soğuk dövme (swaging) teknolojisinde gerek makine üretimi gerekse şekillendirme tekniği konularında dışa bağımlılıktan tamamen kurtulup teknolojinin tümüne hakim olarak özellikle 5,56, 7,62, 9 ve 12,7 milimetre kalibreli namlu imalatında örtülü veya açık ambargolara yerli ve milli özgün çözüm sunabilecek noktaya geldi.

Repkon, son olarak 40 milimetre bombaatar namlusunun üretimini dünyada ilk kez flowforming ile gerçekleştirip envantere sokarak bu konudaki yurt dışı bağımlılığını da ortadan kaldırdı.

Repkon, flowforming teknolojisi ile 70'ten 650 milimetre çapa kadar roket gövdesi de imal edebiliyor. 105'ten 155 milimetre çapa kadar harp başlıkları da firmanın geliştirmiş olduğu hot spinning ve hot swaging makineleri ile üretilebiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'daki Kemal Sunal anı odası ziyaretçilerini ağırlıyor

2022-07-03 14:21 - Kültür Sanat

İtalya Başbakanı Draghi, Türkiye'ye geliyor

2022-07-04 16:10 - Gündem

Galatasaray'dan TFF'ye 'beş yıldızlı logo" itirazı:

2022-07-07 12:06 - Spor

Borsada yarınki işlemlerde 7 günlük takas süresi

2022-07-05 17:35 - Ekonomi

Yelda Başaran’dan bayrama özel beslenme önerileri

2022-07-08 06:14 - Magazin

Boris Johnson'ı istifaya götüren süreç

2022-07-07 15:45 - Dünya

İsveç ve Finlandiya NATO'da üyelik müzakerelerine katıldı

2022-07-04 21:10 - Dünya

Uşaklı dericiler, kurban derileriyle üretimi artıracak

2022-07-08 14:55 - Çevre-Hayat

Görme engelli Türk dağcı Turhan, Viea Ferrata'ya tırmandı

2022-07-03 12:53 - Spor

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar gözaltına alındı

2022-07-05 13:24 - Gündem

İlgili Haberler

Fed Başkanı Powell para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

22:07 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, ABD'li iş insanlarına yatırım çağrısında bulundu

20:07 - Ekonomi

Erbil fuarına katılan Türk şirketleri Ortadoğu'daki pazar paylarını arttırmak istiyor

17:32 - Ekonomi

ABD'nin cari açığı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 42,9 azaldı

16:27 - Ekonomi

OECD, küresel ekonomide bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 3,2'ye yükseltti

16:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım"

23:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta temaslarda bulunuyor

22:38 - Siyaset