?>

Borsada yarınki işlemlerde 7 günlük takas süresi

Borsa İstanbul'da, Kurban Bayramı öncesi nakde dönmek isteyen hisse senedi yatırımcıları için bugün son gün olacak.

Ekonomi - 3 yıl önce

İstanbul

Bu hafta cuma günü Kurban Bayramı nedeniyle 4,5 günlük tatile girecek Borsa İstanbul'da, yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 13 Temmuz çarşamba olacak.

Borsa İstanbul'da, cuma günü Kurban Bayramı tatili öncesinde yarım gün işlem gerçekleştirilecek.

Borsa İstanbul Pay Piyasalarında işlemlerin takası "T+2"de, yani işlemin gerçekleştiği günden iki işlem günü sonrası çalıştığı için bugün gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesi cuma günü yapılacak.

Yatırımcılar, yarın gerçekleştirilecekleri işlemlerin takası için 13 Temmuz çarşamba gününü, perşembe ve cuma günü gerçekleştirilecekleri işlemlerin nakit gerçekleşmesi için 14 Temmuz perşembe gününü bekleyecek.

Analistler, uzun bayram tatili öncesinde nakde dönmek isteyen yatırımcıların satışlarının, Borsa İstanbul'da dün ve bugün etkili olan satış ağırlıklı seyirde etkili olmuş olabileceğini belirtti.

Kurban Bayramı'nın, Türkiye'de en çok nakit talebinin olduğu dönemlerin başında geldiğini anımsatan analistler, öte yandan borsada kredili işlem yapan yatırımcıların da uzun tatil döneminde faiz ödememek için pozisyonlarını sınırlamayı tercih edebildiklerini kaydetti.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi dün günü yüzde 1,55 düşüşle 2.405,98 puandan tamamlamasının ardından, şu sıralarda yüzde 1,7 azalışla 2.365 puanda bulunuyor.

Arife günü borsada işlemler 12.40'a kadar gerçekleştirilebilecek

Arife günü 4,5 günlük tatil öncesinde Pay Piyasaları saat 09.40'ta açılış seansı ile güne başlayacak ve sürekli müzayede işlemleri 10.00-12.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Kapanış seansı, emir toplama ve kapanış fiyatından işlemler ise saat 12.30 ila 12.40 arasında yapılacak.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda ise (VİOP) arife günü işlemler saat 09.30'da başlayacak ve seans, pay sözleşmelerinde saat 12.40, endeks ve diğer sözleşmelerde ise saat 12.45'te sonlanacak.

Borçlanma Araçları Piyasası'nda cuma günü aynı gün valörlü işlemler 11.50'ye, ileri valörlü işlemler saat 11.30'a kadar yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'daki Kemal Sunal anı odası ziyaretçilerini ağırlıyor

2022-07-03 14:21 - Kültür Sanat

Diyarbakır annelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

2022-06-30 21:24 - Gündem

Galatasaray'da transfer çalışmaları devam ediyor

2022-07-01 16:07 - Spor

Hull City, Ozan Tufan'ın transferini resmen açıkladı

2022-07-01 16:55 - Spor

Ukraynalı liderler, ülkelerinin AB'ye tam üyelik hedefine ilişkin ortak bildiri imzaladı

2022-07-01 15:08 - Dünya

Borsada yarınki işlemlerde 7 günlük takas süresi

2022-07-05 17:35 - Ekonomi

İtalya Başbakanı Draghi, Türkiye'ye geliyor

2022-07-04 16:10 - Gündem

Basketbolda Türkiye liglerine Fenerbahçe damgası

2022-07-01 19:56 - Spor

CHP'ye '128 milyar dolar' davasında 60 bin TL tazminat cezası

2022-07-02 00:44 - Gündem

Karabük'te selin yol açtığı tahribat havadan görüntülendi

2022-06-29 22:07 - Gündem

İlgili Haberler

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-Amerikan ilişkileri daha da güçlenecek, hız kazanacak

08:13 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

22:07 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, ABD'li iş insanlarına yatırım çağrısında bulundu

20:07 - Ekonomi

Erbil fuarına katılan Türk şirketleri Ortadoğu'daki pazar paylarını arttırmak istiyor

17:32 - Ekonomi

ABD'nin cari açığı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 42,9 azaldı

16:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu’na Yunanistan SAR bölgesinde dronlarla saldırı yapıldı

09:18 - Dünya

Türkiye ile BM Dünya Gıda Programı arasındaki ortaklık güçlendiriliyor

08:58 - Gündem

Muvazaalı gayrimenkul satışıyla vatandaşlık sağlayan suç örgütü çökertildi

08:53 - Gündem

Sizi Çeçenya'nın ilk kadın arkeoloğu Rezeda Dautova ile tanıştırayım mı? -Abdullah Ali Güzel yazdı-

08:28 - En Son Yazılar

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-Amerikan ilişkileri daha da güçlenecek, hız kazanacak

08:13 - Ekonomi