?>

'MHP milletiyle iç içe meydanlarda'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bre ayarsızlar, bre hayırsızlar MHP milletiyle iç içe meydanlarda, salonlarda, Anadolu'nun bağrında hala anlamıyor musun?" dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 8 yıl önce

İSTANBUL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İstanbul İl Teşkilatı tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen İstanbul Mitingi'nde yaptığı konuşmasına, partilileri ve vatandaşları selamlayarak başladı.

Bir hafta sonra yapılacak 16 Nisan anayasa referandumu çerçevesinde konuşmak ve dertleşmek amacıyla Yenikapı'da toplandıklarını belirten Bahçeli, 7 Ağustos Yenikapı ruhunu tekrar canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbul'suz olamayacağını ve buna inandıklarını dile getiren Bahçeli, 16 Nisan referandumunun, milli uyanışa, milli huzur ve kucaklaşmaya vesile olmasını, Türkiye'nin kamburlarından kurtulması için bir milat oluşturmasını temenni ettiğini belirtti.

"Bir ve biz olmalıyız"

Bahçeli, ulaşacak özlemler, gerçekleştirilecek hayaller, mutlaka varılacak yüksek ülkülerin olduğunu, bunların da beraber olununca başarılabileceğini ifade ederek, "Birlikte durursak sonuç alırız. Bir ve biz olmalıyız. Dağılmamızı gözleyenlere fırsat veremeyiz. Bölünmemizi dileyenlere göz yumamayız. Bekamızı yıkmaya çalışanlara tepkisiz kalamayız. Çünkü bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez. Türk milleti için yapacaklarımız var, ihmal edilmez. Türkiye için iddialarımız var, ertelenemez. Yemin tutulmak içindir, yemin bağlanmak içindir. Biz yemin ettik mi unutmayız. Bir yemin ettik mi aklımızdan çıkarmayız. Yemin edince, yenilgileri sileriz. Yemin içince, bozguncuları silkeleriz. Türklük yeminimizdir, kardeşlik yeminimizdir, milli beka yeminimizdir, bağımsızlık yeminimizdir. Yeminimizden dönmeyiz, yeminimizi çiğnemeyiz. Çiğnemeye veya çiğnetmeye kalkışanları da yıkar, olmadı biçer, daha olmadı aşar geçeriz." diye konuştu.

Devlet Bahçeli, konuşmasında İstanbullulara seslenerek, şunları söyledi:

"İstanbul'a soruyorum, öyle bir cevap veriniz ki sesimiz, Bizans'ı zelzele gibi sallayan ecdadımızın duruşu olsun. Her taraftan duyulsun. Bu ülke için, yeminimiz var vazgeçilmez diyoruz. Yanımızda mısınız? Milli yemin ve ülkülerin sancağından tutacak mısınız? Türkiye'nin safında mısınız? Zalimlerin karşısında mısınız? Hangi çılgın bu evetlere kafa tutabilecek? Hangi kudurmuş bu evetlere rağmen tuzak kurabilecek? Hangi zulüm, zillet taraftarı bu evetlerden sonra İstanbul'a yan bakabilecek? Evet diyorsunuz, zaafa sur çekiyorsunuz. Evet diyorsunuz, millete dur zafere buyur diyorsunuz. Evet diyorsunuz, zedelenmiş bekamıza güç aşılıyorsunuz. Evet diyorsunuz, zayıf düşmüş milli bünyeye şuur katıyorsunuz."

"Amaçları tertemiz suyu bulandırmak"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, evet demenin bir adım önde olmak, varım, ayaktayım, yenilmedim mesajı, birim, diriyim, iriyim beyanı olduğunu söyledi.

Elazığ'da, Bursa'da, Kayseri'de, Erzurum'da, Sakarya'da, Ordu'da, Afyonkarahisar'da, Antalya'da da vatandaşların evet iradesini dillendirdiğini ifade eden Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Milletimle gurur duyuyorum. Sizlerle iftihar ediyorum. Bütün vatandaşlarımızla övünüyorum. Evet iradesini her duyduğumda Türkiye'nin önünün açıldığını görüyorum. Şimdi İstanbul evet diye çağlıyor, coşuyor. Bu arada 'MHP nerede?' diye soran bazı aymazlar da görünüyor. 'MHP ne yapıyor?' diye soruşturan bazı ahlaksızlar ortalıkta geziniyor. Gazete köşelerinde kirli kalemleriyle iftira atıyorlar. Ekranlardan zehir gibi hezeyan saçıyorlar. Bre ayarsızlar, bre hayırsızlar MHP milletiyle iç içe meydanlarda, salonlarda, Anadolu'nun bağrında hala anlamıyor musun? MHP, Müslüman Türk milletinin olduğu her zeminde, her köşede. Hala kabullenmiyor musunuz? Bunların gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, akılları var almıyor. Çünkü üç maymunu oynuyorlar. Tezvirat tekeri, nifak dümeni çevirmekle oyalanıyorlar. En iyi yaptıkları çarpıtmak. Mezhepleri karıştırmak, meseleleri saptırmak, amaçları tertemiz suyu bulandırmak."

Bunlara rağmen yola devam ettiklerini, yeminlerinin gereğini yaptıklarını anlatan Bahçeli, "Vatana evet diyoruz, ödleri patlıyor. Bayrağa evet diyoruz öcü görmüş gibi parlıyorlar. Mukaddesatımıza evet diyor, mukadderatımıza sahip çıkıyoruz. Öğütülmüş buğday başakları gibi dağılıyorlar. Şimdi siz söyleyiniz bunların alayını birden korkudan tir tir titrettiniz. 16 Nisan'a hazır mısınız? Sandıkta gücünüzü gösterecek misiniz? Türklüğün bekası için evet diyecek misiniz? İstanbul için evet kararı verecek misiniz? Bu evetlerle kim başa çıkabilir? Bu evetlere hangi çıldırmış kafa tutabilir? Bu evetlere hangi mel'un emel kara çalabilir. Siz evet diyorsunuz, aynen size katılıyor ve inanmışlıkla belirtiyorum ki devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet, Türkiye için evet." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Çiğdem Alyanak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılanıyor

2017-04-05 15:22 - Gündem

Ürettiği akülerin yüzde 60'ını 90 ülkeye satıyor

2017-04-07 16:06 - Genel

Ermenistan'da seçimleri Sarkistan'ın partisi kazandı

2017-04-03 13:32 - Dünya

IKBY'nin 'bağımsızlık referandumu' önündeki engeller

2017-04-06 17:57 - Dünya

Otelcilerden mahkemeye 'Booking' başvurusu

2017-04-06 16:37 - Gündem

'MHP milletiyle iç içe meydanlarda'

2017-04-09 20:17 - Siyaset

İleri evre kanserlerde 'sıcak kemoterapi' dönemi

2017-04-07 17:22 - Sağlık

Türki̇ye’ni̇n di̇ji̇tal endeksi yükseldi̇

2017-04-09 14:27 - Ekonomi

'Artık bu işin peşini bırakmacağız'

2017-04-08 00:47 - Gündem

EPDK 15 şirkete lisans verdi

2017-04-09 13:13 - Ekonomi

İlgili Haberler

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Türkiye'yi ziyaret edecek

00:18 - Siyaset

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani yarın Türkiye'yi ziyaret edecek

17:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü

17:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortak alfabe hususunda Türkiye olarak ilk adımı atıyoruz

15:47 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Katar Devleti Şura Meclisi Başkanı Ghanim ile görüştü

14:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

Samsun'da Atatürk'ün kaldığı tarihi konak yangında zarar gördü

03:18 - Gündem

Erdek Körfezi'nde fırtına etkili oluyor

03:02 - Gündem

Güney Kore ve Çin, ekim sonundaki APEC Zirvesi'nde ikili ilişkileri geliştirmede anlaştı

02:57 - Dünya

Suriye'nin kuzeyinde kapsamlı ateşkes anlaşmasına varıldı

02:52 - Dünya

ABD'de yargıç, Trump'ın Illinois'e Ulusal Muhafız konuşlandırma kararını engellemedi

02:47 - Dünya