?>

'Artık bu işin peşini bırakmacağız'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasına ilişkin, "Bu sefer, artık bu işin peşini bırakmayacağız. Diğer taraftan Suriye'de kalıcı bir barış için, siyasi çözüm için, ateşkesin kalıcı olması için çaba sarf ediyoruz." dedi. - Anadolu Ajans

Gündem - 9 yıl önce

ANTALYA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Esed rejiminin kimyasal silah kullanmasına ilişkin, "Bu sefer, artık bu işin peşini bırakmayacağız. Diğer taraftan Suriye'de kalıcı bir barış için, siyasi çözüm için, ateşkesin kalıcı olması için çaba sarf ediyoruz." dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Cuma Pazarı'nda esnafı ziyaret etti. Esnafın istek ve sorunlarını dinleyen Çavuşoğlu, yerleşik yabancılarla da sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

Ardından, Kestel Mahallesi'nde Alaaddin Keykubat Üniversitesi yerleşkesinde inşaatı devam eden fakülteleri inceleyen Çavuşoğlu, İşletme Fakültesi Konferans Salonu'nda öğrencilerle buluştu.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, yeni kampüs kurmak için çalıştıklarını, bazı fakültelerin ve caminin inşaatının hızla devam ettiğini söyledi. Alanya'ya üniversite kurulmadan tıp fakültesi kazandırdıklarını ve bunun da bir ilk olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesini de tamamlayacaklarını açıkladı.

"Dış politikamız dinamik olmalı"

Suriye'de barış için çok çaba sarf ettiklerini kaydeden Çavuşoğlu, "Türkiye'nin dış politikası, daha güçlü, dinamik ve çok yönlü olmalı. Edilgen değil etkin bir politika izlemeliyiz, barış, istikrar için çalışmalıyız. İnsani yardımlarımızı daha etkin şekilde ulaştırmalıyız." dedi.

Yaptığı tüm zulümlere göz yumulduğu için Suriye'de Esed rejiminin 2 gün önce tekrar kimyasal silah kullandığını dile getiren Çavuşoğlu, "Daha önce kullanıldığında maalesef hesap sorulmadığı için son zamanlarda da meşrulaştırmaya çalıştığı için yine kimyasal silah kullandı. Ama bu sefer artık bu işin peşini bırakmayacağız. Diğer taraftan Suriye'de kalıcı bir barış için, siyasi çözüm için, ateşkesin kalıcı olması için çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.

Suriye'deki zulmü bitirmek için daha önce Rusya ile Ankara'da görüştüklerinin altını çizen Çavuşoğlu, bunun sonunda netice elde ettiklerini anlattı. Türkiye'nin girişimci dış politika izlemesi gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "İnisiyatifler alalım, güven artırıcı adımlar atalım ki etrafımızdaki sorunların çözümüne katkı sağlayalım. Var olan krizlerin tırmanmasını da engelleyelim. Ama girişimci dış politika izlerken vicdani ve insani dış politikayı ihmal etmeyeceğiz." dedi.

Türkiye'nin her yerinde Türkiye'den medet uman mazlumlar olduğunu belirten Çavuşoğlu, Türk bayrağının dünyanın her yerinde dalgalanması için çalıştıklarını, uluslararası alanda söz sahibi olduklarını kaydetti.

Muhabir: Ayşe Yıldız,Mustafa Kurt

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılanıyor

2017-04-05 15:22 - Gündem

Ürettiği akülerin yüzde 60'ını 90 ülkeye satıyor

2017-04-07 16:06 - Genel

Ermenistan'da seçimleri Sarkistan'ın partisi kazandı

2017-04-03 13:32 - Dünya

Artvin’den dünyaya balık ihracatı

2017-04-02 01:12 - Ekonomi

Kayseri'deki kamu çalışanlarına 'ByLock' operasyonu

2017-04-01 17:22 - Gündem

'Her 10 kişiden biri duymuyor'

2017-04-05 17:47 - Sağlık

'Kılıçdaroğlu açıkla, FETÖ'ye diyet borcun mu var?'

2017-04-06 21:32 - Siyaset

'Artık bu işin peşini bırakmacağız'

2017-04-08 00:47 - Gündem

Rusya, ABD ile hava güvenliği anlaşmasını askıya aldı

2017-04-07 14:22 - Dünya

Hollanda ve Japonya'dan ABD açıklaması

2017-04-07 15:37 - Dünya

İlgili Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ünüvar, Kalkınma Yolu Projesi'ni değerlendirdi

13:23 - Gündem

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı Ankara'da düzenleniyor

13:18 - Gündem

Terör örgütü DEAŞ'ın gar saldırısının üzerinden 10 yıl geçti

13:13 - Gündem

CİMER'e uluslararası iki ödül

12:18 - Gündem

Kuraklık nedeniyle Kızılırmak'ın debisi son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

12:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ünüvar, Kalkınma Yolu Projesi'ni değerlendirdi

13:23 - Gündem

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı Ankara'da düzenleniyor

13:18 - Gündem

Terör örgütü DEAŞ'ın gar saldırısının üzerinden 10 yıl geçti

13:13 - Gündem

Suriye yönetimi ulusal parayı modernize edecek

13:07 - Ekonomi

Kraliyet Şatosu, Varşova'ya gelen turistlerin ilgi odağı oluyor

13:02 - Dünya