?>

MEDAV Başkanı Elçi 'prompter tartışması'nın aslını anlattı

MEDAV Başkanı Elçi, Diyarbakır’daki programda, ayakta kaldığını görerek, konuşmasına ara verip korumaları aracılığıyla kendisine yardımcı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Genel - 7 yıl önce

DİYARBAKIR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Haziran'da kentteki temasları kapsamında kanaat önderleriyle bir araya geldiği TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katılan (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi, AA muhabirine, bazı basın yayın organlarında Erdoğan'ın konuşmasına kendisi için ara vermesinin, "prompterin bozulması nedeniyle konuşamadı" şeklinde lanse edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eli kanlı katil sürülerine hayat hakkı tanımayacağız

"Benim sebep olduğum bir meseleden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bir kampanyanın başlatılmış olması ayrıca beni üzdü." diyen Elçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kanaat önderleri iftara davet edilmişti. Her bir ilden 2 kişi de temsilci olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın protokol masasında yer almıştık. Beraber yemek yedik, sohbet ettik, ülkenin bazı sorunlarını dile getirdik, müzakere suretiyle hasbihal etme fırsatı bulduk. Kendileri de hüsnü teveccüh gösterdiler, ilgilendiler, dinlediler. Akşam namazı vakti gecikince Cumhurbaşkanımızdan izin isteyerek namaz kılmak için ayrıldım. Ben ayrılırken Sayın Mehdi Eker konuşuyordu. Döndüğümde Sayın Cumhurbaşkanımız konuşuyordu. Doğal olarak 2 binden fazla insanın olduğu yerde hepsi yakından görmek, dinlemek, resim çekmek ister. Bunun için sahneye doğru yoğun bir teveccüh olmuştu. Korumaları da sahnenin ön tarafında hilal şeklinde bir şerit oluşturmuşlardı."

"Alicenaplık gösterdi"

Elçi, korumaların arasından masasına geçmek istediğinde nezaketle, "Hocam konuşma başladı. Önden değil de arkadan dolanıp, gitseniz." denildiğini aktararak, diğer istikametten masasına doğru giderken Erdoğan'ın konuşmasını kestiğini fark ettiğini söyledi.

"Ben de o an için ne oldu anlamadım. Geldiğimde benim oturduğum sandalyede bir vatandaşın oturduğunu gördüm. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın oturduğu sandalye boştu. Bir an tereddüt ettim. Sayın Cumhurbaşkanımız bana işaret ederek 'buyurun' dedi. Cumhurbaşkanımızın sandalyesine oturarak, konuşmalarını dinledik." ifadelerini kullanan Elçi, konuşmanın ardından Erdoğan'ın kendilerine doğru yöneldiğini aktardı.

Elçi, bu sırada Erdoğan'ın kulağına eğilerek, "Hocam korumalar yanlış yaptı. Kusura bakmayın." dediğini belirterek, "Bir alicenaplık gösterdi. Kendisi misafirine yapılan bu muameleyi hoş görmedi ve o süre içerisinde konuşmasını kesti. Arkasından da haddimiz olmayarak bir nevi özür diledi." diye konuştu.

Yaşanan bu olayın bazı basın yayın organlarında farklı yansıtıldığına dikkati çeken Elçi, şunları kaydetti:

"Allah bizden herhangi bir haberi aldığımızda hemen inanmamamızı, araştırmamızı istiyor. Özellikle kasıtlı haber yapan medyanın ne kadar büyük bir yanlışta olduğunu gördük. Cumhurbaşkanlığına aday olmuş bir zatın da mitinginde bunu propaganda malzemesi yapması bunun üzerinden rakiplerini vurmaya çalışması ayrıca trajikomik geldi. Doğrusu çok üzüldüm. Hem medya hem siyasetçilerimizin böyle bir duruma düşmesini yadırgadım. Araştırıp, doğrusunu öğrensek hem böyle yalan haberleri yaymış olmayız, böyle tuzaklara düşmüş olmayız."Muhabir: Hasan Namlı

Haftanın Öne Çıkanları

'Cüce gezegen'in yüzeyinde yeni keşif

2018-06-01 17:08 - Genel

Kiraz her derde deva, karpuza dikkat

2018-06-04 14:32 - Sağlık

Facebook'un kullanıcı verilerini cep telefonu üreticileriyle paylaştığı iddiası

2018-06-04 22:08 - Genel

İsrail ordusu Gazze'ye yine saldırdı

2018-05-30 08:29 - Genel

Günde ortalama 25 bin araç tescili yapılıyor

2018-06-04 15:55 - Ekonomi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce: İmam hatiplileri başka sektörde değerlendireceğiz

2018-06-03 19:09 - Genel

MEDAV Başkanı Elçi 'prompter tartışması'nın aslını anlattı

2018-06-05 19:07 - Genel

Uber'den Türkiye açıklaması

2018-05-30 14:27 - Ekonomi

Renault Master kısa şasi panelvan

2018-05-30 14:59 - Ekonomi

Dijital taksi “Taxi 7x24” ile yollara çıkıyor

2018-05-30 15:52 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

Sisi ile Pezeşkiyan İran'ın nükleer enerji meselesini görüştü

04:58 - Dünya

Katar'dan Netanyahu'nun tekrar saldırı tehditlerine tepki

03:07 - Dünya

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, protestoların gölgesinde İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

02:12 - Dünya

Çin ve ABD'nin dışişleri ile savunma bakanları iki ülke ilişkilerini görüştü

02:07 - Dünya

ABD'de Trump destekçisi aktivist Charlie Kirk, silahlı saldırıda öldü

01:22 - Dünya