Genel

MEDAV Başkanı Elçi 'prompter tartışması'nın aslını anlattı

MEDAV Başkanı Elçi, Diyarbakır’daki programda, ayakta kaldığını görerek, konuşmasına ara verip korumaları aracılığıyla kendisine yardımcı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

MEDAV Başkanı Elçi 'prompter tartışması'nın aslını anlattı
05-06-2018 19:07

DÄ°YARBAKIR (AA) - CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın 3 Haziran'da kentteki temasları kapsamında kanaat önderleriyle bir araya geldiÄŸi TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katılan (MEDAV) BaÅŸkanı Tayyip Elçi, AA muhabirine, bazı basın yayın organlarında ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasına kendisi için ara vermesinin, "prompterin bozulması nedeniyle konuÅŸamadı" ÅŸeklinde lanse edilmesinden duyduÄŸu üzüntüyü dile getirdi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Eli kanlı katil sürülerine hayat hakkı tanımayacağız

"Benim sebep olduÄŸum bir meseleden dolayı Sayın CumhurbaÅŸkanımıza yönelik bir kampanyanın baÅŸlatılmış olması ayrıca beni üzdü." diyen Elçi, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerinde kanaat önderleri iftara davet edilmiÅŸti. Her bir ilden 2 kiÅŸi de temsilci olarak Sayın CumhurbaÅŸkanımızın protokol masasında yer almıştık. Beraber yemek yedik, sohbet ettik, ülkenin bazı sorunlarını dile getirdik, müzakere suretiyle hasbihal etme fırsatı bulduk. Kendileri de hüsnü teveccüh gösterdiler, ilgilendiler, dinlediler. AkÅŸam namazı vakti gecikince CumhurbaÅŸkanımızdan izin isteyerek namaz kılmak için ayrıldım. Ben ayrılırken Sayın Mehdi Eker konuÅŸuyordu. DöndüÄŸümde Sayın CumhurbaÅŸkanımız konuÅŸuyordu. DoÄŸal olarak 2 binden fazla insanın olduÄŸu yerde hepsi yakından görmek, dinlemek, resim çekmek ister. Bunun için sahneye doÄŸru yoÄŸun bir teveccüh olmuÅŸtu. Korumaları da sahnenin ön tarafında hilal ÅŸeklinde bir ÅŸerit oluÅŸturmuÅŸlardı."

"Alicenaplık gösterdi"

Elçi, korumaların arasından masasına geçmek istediÄŸinde nezaketle, "Hocam konuÅŸma baÅŸladı. Önden deÄŸil de arkadan dolanıp, gitseniz." denildiÄŸini aktararak, diÄŸer istikametten masasına doÄŸru giderken ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasını kestiÄŸini fark ettiÄŸini söyledi.

"Ben de o an için ne oldu anlamadım. GeldiÄŸimde benim oturduÄŸum sandalyede bir vatandaşın oturduÄŸunu gördüm. Sadece Sayın CumhurbaÅŸkanımızın oturduÄŸu sandalye boÅŸtu. Bir an tereddüt ettim. Sayın CumhurbaÅŸkanımız bana iÅŸaret ederek 'buyurun' dedi. CumhurbaÅŸkanımızın sandalyesine oturarak, konuÅŸmalarını dinledik." ifadelerini kullanan Elçi, konuÅŸmanın ardından ErdoÄŸan'ın kendilerine doÄŸru yöneldiÄŸini aktardı.

Elçi, bu sırada ErdoÄŸan'ın kulağına eÄŸilerek, "Hocam korumalar yanlış yaptı. Kusura bakmayın." dediÄŸini belirterek, "Bir alicenaplık gösterdi. Kendisi misafirine yapılan bu muameleyi hoÅŸ görmedi ve o süre içerisinde konuÅŸmasını kesti. Arkasından da haddimiz olmayarak bir nevi özür diledi." diye konuÅŸtu.

YaÅŸanan bu olayın bazı basın yayın organlarında farklı yansıtıldığına dikkati çeken Elçi, ÅŸunları kaydetti:

"Allah bizden herhangi bir haberi aldığımızda hemen inanmamamızı, araÅŸtırmamızı istiyor. Özellikle kasıtlı haber yapan medyanın ne kadar büyük bir yanlışta olduÄŸunu gördük. CumhurbaÅŸkanlığına aday olmuÅŸ bir zatın da mitinginde bunu propaganda malzemesi yapması bunun üzerinden rakiplerini vurmaya çalışması ayrıca trajikomik geldi. DoÄŸrusu çok üzüldüm. Hem medya hem siyasetçilerimizin böyle bir duruma düÅŸmesini yadırgadım. AraÅŸtırıp, doÄŸrusunu öÄŸrensek hem böyle yalan haberleri yaymış olmayız, böyle tuzaklara düÅŸmüÅŸ olmayız."

Muhabir: Hasan Namlı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER