?>

Mavi Masa'ya "metro çarşısında klasik müzik yerine Ankara havası çalınsın" başvurusu

ABB Mavi Masa Alo 153, "Metro çarşısında klasik müzik yerine Ankara havası çalınsın" ve "Otobüste uyuyakaldım. Şoför kontağı kapatıp evine gitti. Yardım edebilir misiniz?" şeklinde birbirinden farklı taleplerle arandı

Magazin - 3 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin büyükşehir belediyesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ABB bünyesinde 2009'dan bu yana hizmet veren ve vatandaşların taleplerini ilgili birimlere ileten Mavi Masa merkezi, en çok 08.00-11.00 ile 15.30-19.00 saatleri arasında aranıyor.

Yetkililer, şikayetlerin yüzde 70'inin çözümle sonuçlandığını, bu kapsamda yıl içinde alınan 3 milyon 256 bin 76 çağrının 2 milyon 473 bin 585'inin telefonda çözüldüğünü bildirdi. Çağrıların 782 bin 491'i de başvuruya dönüştürüldü.

Çağrı merkezinden memnuniyet oranı yüzde 96

Çağrı merkezine gelen aramalarda, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik şikayetler, şehir içi gezi, asfalt ve sosyal yardım talepleri ile sayaç arızaları başvurulan konular arasında öne çıktı.

Vatandaş memnuniyet oranının yüzde 96 olduğu belirtilen çağrı merkezine gelen asılsız ihbarlar ise hem sistemi hem de görevlileri meşgul etti.

Gülümseten çağrılar

Çağrı merkezine ilginç ve gülümseten konularda da talepler geldi.

SMS yoluyla kendisine gönderilen internet bağlantısını açan bir vatandaşın, "SMS metninde çerezleri kabul et yazıyordu, ben de kabul ettim. Kabul ettiğim çerezlerimi ne zaman göndereceksiniz?" ile bir diğer vatandaşın "Otobüste uyuyakaldım. Şoför kontağı kapatıp evine gitti. Yardım edebilir misiniz?" şeklindeki talebi dikkati çekti.

"Kızılay metro çarşısında klasik müzik yerine Ankara havası çalınsın, insanlar eğlensin oynasın istiyorum." önerisi de çağrı merkezine gelen aramalar arasında yer aldı.

Kızılcahamam'daki hamamlar hakkında Mavi Masa'yı arayan bir vatandaş ise "Kızılcahamam'da vatandaşa ücretsiz havlu veriliyor fakat peştamal verilmiyor. İnsanın cebinde 5 lira olmadığı zamanlar da oluyor. Bir şort 15 liradır. Hamam yönetiminden mantıklı cevap istedim ama alamadım. Havlu ücretsiz verildiği gibi peştamal neden ücretsiz verilmiyor?" ifadelerini kullandı.

Alo 153'e gelen aramalar arasında "Köpeğinin terbiyesini bozduğu için bölgedeki köpeklerin toplatılması" talebini içeren ve otomobiliyle seyir halindeyken kaplumbağanın yanından geçtikten sonra "Ben şimdi ne yapabilirim?" sorusu da yer aldı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Spor tutkusuyla iki üniversite diploması daha aldı

2022-12-07 14:39 - Çevre-Hayat

2023 bütçe maratonu yarın başlıyor

2022-12-04 12:04 - Siyaset

Kadın milletvekilleri "seçme ve seçilme hakkı kazanmaları"nı değerlendirdi

2022-12-03 13:22 - Siyaset

Tunus Cumhurbaşkanı Said, barış ve kalkınmaya dayalı bir dünya kurma çağrısı yaptı

2022-12-09 20:21 - Dünya

"Kusursuz kulak" Bager ve 2 arkadaşı "Engelsiz Astronomi Sözlüğü" geliştirdi

2022-12-05 12:24 - Teknoloji

Muğla'daki orman yangınları karakulakların yaşama alanlarını daralttı

2022-12-08 14:09 - Çevre-Hayat

Artvin'de lezzet ödüllü "Butko zeytini"nin hasadı yapılıyor

2022-12-05 17:02 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 üniversiteye rektör atadı

2022-12-10 05:29 - Gündem

'Huzur İstanbul' asayiş uygulamasında 740 şüpheli gözaltına alındı

2022-12-04 03:09 - Asayiş

Hububat ve bakliyat ihracatı 10 milyar doları aştı

2022-12-07 17:45 - Ekonomi

İlgili Haberler

'Güllü' adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut, Yalova'daki evinin balkonundan düşerek öldü

10:01 - Magazin

İsviçreli bisikletliler Türkiye turunu tamamladı

10:43 - Magazin

Taylandlı şef ülkesinin mutfağının gönüllü elçiliğini yapıyor

12:18 - Magazin

İngiliz müzik grubu Massive Attack'ten Spotify'a 'askeri yapay zeka' boykotu

11:58 - Magazin

Yalovalı esnafın kargası 'Siyah' semtin maskotu oldu

11:57 - Magazin

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, New York'ta Nijeryalı mevkidaşı Tuggar ile görüştü

23:02 - Siyaset

Galatasaray, Alanyaspor'u mağlup etti

22:21 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Malezyalı mevkidaşı Hasan ile New York'ta görüştü

21:25 - Siyaset

New York'ta, Gazze'deki soykırım ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM ziyaretine protesto

21:18 - Dünya

Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili 9 bakanlık personeli hakkında soruşturma izni

21:10 - Gündem