?>

Spor tutkusuyla iki üniversite diploması daha aldı

Kayseri'de bir banka şubesinin müdür yardımcısı Kamil Selçuk Yurdalan, dalgıçlık, dağcılık, atlı okçuluk gibi branşlarda spor yaparak iş stresini atıyor

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Kayseri

Kayseri'de bisiklet, dalgıçlık, dağcılık, atlı okçuluk gibi çeşitli branşlarla ilgilenen, özel bir banka şubesinde müdür yardımcısı olarak çalışan Kamil Selçuk Yurdalan'ın spor aşkı, bu alanda iki üniversite diplomasını daha almasını sağladı.

Yurdalan, iş stresinden uzaklaşmak amacıyla başladığı spor faaliyetlerini zamanla tutkuya dönüştürdü.

Küçük yaşta su sporlarıyla tanışan, iş hayatına başladıktan sonra tüplü dalış yapan, bisiklet sürmeyi ve doğa yürüyüşünü alışkanlık haline getiren Yurdalan, yeni arayışlar içinde olduğu bir dönemde atlı okçuluğa da ilgi duyunca iktisadi ve idari bilimler fakültesi dışında sporla ilgili iki bölüm daha bitirdi.

Yurdalan, AA muhabirine, sporun özel ve iş hayatına her zaman olumlu katkı sunduğunu söyledi.

Spor tutkusunun aynı zamanda başarıyı da getirdiğini vurgulayan Yurdalan, şunları kaydetti:

"Spora ve doğaya olan tutkumdan dolayı boş zamanlarımda olabildiğince bisiklet, dağcılık, dalgıçlık ve aynı zamanda binicilik yapmaya çalışıyorum. Özellikle geleneksel atlı okçuluk, binicilik daha çok ilgimi çekiyor. Bu şekilde insan hem daha sosyal oluyor hem de negatif enerjisini atmış oluyor. 7. Caretta Bisiklet Festivali'nde pedal çevirdim, Erciyes Dağı zirvesine tırmandım, Gökpınar Gölü'ne daldım. Çevre illerde birçok etkinliklere vaktim olduğu sürece katılmaya çalışıyorum. Bu tarz etkinliklerin yapılmasını tavsiye ediyorum."

"Spor, bireyi daha özgüvenli hale getiriyor"

Yurdalan, sporun kötü enerjiyi insanın üzerinden atmaya katkı sağladığını ve bireyi daha özgüvenli hale getirdiğini belirtti.

Zamanla sporun akademik tarafını da öğrenmek istediğinin altını çizen Yurdalan, kişinin boş zamanlarında yaptığı başta spor olmak üzere bilim, kültür ve sanat aktivitelerinin düzenlenmesi, yönetilmesi gibi alanlara ilişkin Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümünü de tamamladığını söyledi.

Üç üniversite diplomasına sahip olduğunu vurgulayan Yurdalan, şöyle devam etti:

"Spor aşkı iki üniversiteyi daha bitirmeme vesile oldu. Daha önce Anadolu Üniversitesi Spor Yönetimi Bölümünü bitirmiştim. Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümünden bu yıl temmuz itibarıyla mezun oldum. Spor sadece futbol, voleybol, basketboldan ibaret değil. Birçok alada sporun ne kadar önemli olduğunu akademik olarak da aslında öğrenmiş oldum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı yapıldı

2022-12-04 14:09 - Gündem

Peru'da kasımda kuş gribi nedeniyle en az 13 bin pelikan öldü

2022-12-02 10:48 - Dünya

Cezayir BRCIS grubunun altıncı üyesi olabilecek mi?

2022-12-03 17:29 - Dünya

Galatasaray'dan Yunus Akgün'e yeni sözleşme

2022-12-06 20:03 - Spor

‘İkinci Yüzyıl Vizyonu’ -Nuray Mert yazdı-

2022-12-04 10:21 - En Son Yazılar

Eden Hazard'dan Belçika Milli Takımı'na veda

2022-12-07 14:10 - Spor

Almanya göç yasasını temelden modernize edecek

2022-11-30 17:23 - Dünya

Düzce'de depremzedeler için konteynerler kuruluyor

2022-11-30 15:29 - Gündem

Antalya'da denizde hortum oluştu

2022-11-30 18:32 - Gündem

Spor tutkusuyla iki üniversite diploması daha aldı

2022-12-07 14:39 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Burdur'da Lavanta Hasat ve Sanat Günleri'nde "mor bahçelerde" hasat başladı

18:57 - Çevre-Hayat

Gaziantep Hayvanat Bahçesi sakinleri buzlu kokteyllerle serinliyor

16:27 - Çevre-Hayat

İki çocuk annesi 44 yaşındaki kadın, üniversiteden birincilikle mezun oldu

16:13 - Çevre-Hayat

Kars'ta kızıl sincaplar millet bahçesini şenlendirdi

14:33 - Çevre-Hayat

Kas hastalığı nedeniyle üniversiteye 4 yıl boyunca babasının götürdüğü öğrenci dereceyle mezun oldu

14:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Ruanda arasındaki barış anlaşmasını memnuniyetle karşıladı

23:23 - Gündem

Hindistan'da düşen uçağın havalandıktan sonra arızalandığı iddia edildi

23:12 - Dünya

İstanbul Valisi Gül, kamu düzenini tehdit eden eylemlere izin verilmeyeceğini açıkladı

22:38 - Gündem

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, MÜSİAD İtalya toplantısına katıldı

22:28 - Ekonomi

İstanbul'da yarın bazı metro istasyonları işletmeye kapatılacak

21:38 - Gündem