?>

MASAK'ın e-tebligat göndereceği kuruluşların sayısı arttı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığının (MASAK) elektronik tebligat yapacağı kuruluşlar arasına, tasarruf finansman şirketleri ile ödeme ve elektronik para kuruluşları da eklendi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanan "Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı Elektronik Tebligat Sistemine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, Başkanlık tarafından oluşturulacak e-tebligat altyapısının işleyişine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Değişiklikle, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılacak e-tebligatın muhatabı olan kuruluşlar arasına, tasarruf finansman şirketleri, ödeme ve elektronik para kuruluşları dahil edildi.

Söz konusu şirket ve kuruluşlar, e-tebligatın yapılması ve cevapların gönderilmesi amacıyla sistem üzerinde oluşturulan kullanıcı hesabının açılması için 1 Ağustos 2023'e kadar Başkanlığa başvuru yapacak. Bu sürenin uzatılmasında Başkanlık yetkili olacak.

Uyum görevlisi yardımcılığı

Öte yandan, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine İlişkin Yükümlülüklere Uyum ProgramıHakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesi amacıyla yükümlülerin uyum programı oluşturmaları ve uyum görevlisi atamalarına ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Yönetmelikle, kıymetli maden aracı kuruluşları, A grubu yetkili müesseseler, portföy yönetim şirketleri, finansman, faktoring ve finansal kiralama şirketleri, ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşlarının belirleyecekleri uyum görevlisi yardımcısının gereken şartları sağlaması için tanınan süre 1 yıl ertelendi. Buna göre, 1 Haziran 2023'te dolacak süre 1 Haziran 2024 olarak belirlendi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kırım Tatar sürgününün 79. Yılı Başkent Ankara’da düzenlenen etkinlikle anıldı

2023-05-22 07:25 - Özel Haber

Kurulan-kapanan şirket istatistikleri açıklandı

2023-05-22 10:37 - Ekonomi

Yusuf Yazıcı, Trabzonspor'daki ikinci döneminde gözden düştü

2023-05-24 11:22 - Spor

AB: Ukraynalı pilotların F-16 eğitimi Polonya'da başladı

2023-05-23 15:37 - Dünya

İnsansız su altı aracı PUSAT deniz canlılarının keşfinde kullanılacak

2023-05-25 16:14 - Teknoloji

Yeşilay'dan deprem bölgesindeki çocuk ve gençlere psikolojik destek

2023-05-24 11:07 - Gündem

BM: Kolera 43 ülkede 1 milyar kişiyi tehdit ediyor

2023-05-22 14:53 - Sağlık

Yunanistan'da seçimlerden yenilgiyle çıkan SYRIZA'nın oy kaybının artabileceği belirtildi

2023-05-24 11:17 - Dünya

Polonya ve Estonya'dan oy pusulaları diplomatik kuryelerle Türkiye'ye gönderildi

2023-05-22 15:14 - Dünya

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'ye 75 milyon avro getirecek

2023-05-25 17:07 - Spor

İlgili Haberler

"Helal Expo 2025" özel alanı NOV, yeni ticaret fırsatları sunacak

21:03 - Ekonomi

Zirai dondan etkilenen üreticilere 798 milyon lira yeni destek ödemesi

18:28 - Ekonomi

Türk savunma sanayisi ürünleri Afrika'da geçer not aldı

18:18 - Ekonomi

60 saniyede ekonomide bugün (14 Kasım 2025)

17:13 - Ekonomi

TÜİK, Avrupa İstatistik Ödülleri'ne damgasını vurdu

15:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

"Helal Expo 2025" özel alanı NOV, yeni ticaret fırsatları sunacak

21:03 - Ekonomi

TFF Tahkim Kurulu, ceza alan 67 hakemin dosyalarını incelemeye devam edecek

20:38 - Spor

Vincenzo Montella: Yarınki maçta sabırlı olmamız gerekiyor

20:27 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC'de

20:17 - Siyaset

İsveç'in başkenti Stockholm'de otobüsün durağa çarpması sonucu ölü ve yaralıların olduğu b

20:13 - Dünya