?>

Marmara Üniversitesi "1. Kamu Diplomasisi Sempozyumu"na ev sahipliği yapacak

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde, 24-25 Nisan'da "1. Kamu Diplomasisi Sempozyumu" düzenlenecek.

Gündem - 3 ay önce

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının desteklediği ve Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu sempozyum, "Dönüşüm Çağında Kamu Diplomasisi ve Türkiye" temasıyla Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

Kamu diplomasisi konusunda Türkiye'de ilk olacak sempozyum, alanında çalışan akademisyen ve uzmanları bir araya getirecek. Etkinlikte kültürel diplomasi, uluslararası yayıncılık, diaspora diplomasisi, dijital diplomasi gibi kamu diplomasisinin farklı boyutları ele alınacak, alandaki güncel gelişmeler tartışılacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açılış konuşmasıyla başlayacak sempozyumun ilk gününde, Türkiye'nin kamu diplomasisi uygulayıcısı kurumlarının üst düzey yöneticilerinin katılacağı "Türkiye Kamu Diplomasisi Panoraması" başlıklı iki açılış paneli gerçekleştirilecek.

Dr. İbrahim Üzümcü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek panellerin ilki, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Özkır'ın moderatörlüğünde yapılacak. Oturumda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Kamu Diplomasisi Daire Başkanı Doç. Dr. Oğuz Güner, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan, TRT Haber Kanal Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mücahid Eker ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Murat Kazancı, Türkiye'nin kamu diplomasisi panoramasına dair görüşlerini aktaracak.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel'in moderatörlüğündeki ikinci oturumda, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cahit Şenel, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çiçek ile Dışişleri Bakanlığı Kamu Diplomasisi ve Stratejik İletişim Genel Müdürlüğü Dijital ve Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı Dr. Can Öztaş, katılımcılarla bilgi paylaşımında bulunacak.

Sempozyumun akademik tebliğ sunumları ise 25 Nisan Cuma günü yapılacak. Biri davetli konuşmacıların yer alacağı "Entelektüeller Oturumu" olmak üzere, düzenlenecek 11 oturumda kamu diplomasisi farklı yönleriyle incelenecek.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Samet Kavoğlu, sempozyuma ilişkin yaptığı açıklamada, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde Türkiye'de kamu diplomasisi uygulamaları nitelik ve nicelik olarak gelişim gösterirken, akademik camianın da farklı disiplinlerden beslenen önemli bir literatür oluşturduğunu belirtti.

Gelişimin bu aşamasında kamu diplomasisi alanında çalışanların bir araya geleceği bir platform oluşturmak gerektiği düşüncesiyle sempozyumu düzenlemeye karar verdiklerini aktaran Kavoğlu, "Sempozyumun ilk yılı olmasına rağmen katılımcı sayısı ve profilinin yüksek olması da bu düşüncemizi desteklemektedir. Kamu diplomasisi uygulayıcı kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcilerinin sunumlarıyla başlayacak ve 2 gün sürecek etkinlikte 13 oturumda, 60 akademisyen, uzman ve araştırmacı tebliğlerini sunacaklar. Sempozyum gündemindeki tüm konular, açık kaynak olarak yayımlanacak özet bildiri kitabıyla ilgililerin istifadesine de sunulacak." ifadelerini kullandı.

Sempozyum, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinin sosyal medya hesaplarından da takip edilebilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanıyor

2025-04-23 09:27 - Gündem

SunExpress 2025'te 16,8 milyon yolcuya ulaşmayı hedefliyor

2025-04-22 17:02 - Çevre & Seyahat

Kartlı ödemeler martta 1,75 trilyon lira oldu

2025-04-22 15:26 - Ekonomi

Süper Lig'e yükselen Kocaelispor'da şampiyonluk coşkusu

2025-04-20 23:43 - Spor

Bakan Bak, Rusya'da voleybol finalini izledi, şampiyon takıma kupasını verdi

2025-04-19 21:12 - Spor

İzmir'de zirai dondan etkilenen tarım alanlarında hasar tespit çalışmaları sürüyor

2025-04-22 16:13 - Gündem

Akkuyu NGS'nin 2. güç ünitesinde ana sirkülasyon pompalarının montajı tamamlandı

2025-04-22 16:02 - Ekonomi

MSB, 23 Nisan'da 23 geminin ziyarete açılacağını duyurdu

2025-04-20 18:57 - Gündem

Şehit eşinin hatırasını kişisel eşyalarıyla yaşatıyor

2025-04-20 12:42 - Çevre-Hayat

Özgül ebe 42 yıldır anne adaylarının sevincine ortak oluyor

2025-04-20 12:13 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Türk Kızılay, yaz boyunca 53 ilden gençleri ağırlıyor

17:18 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda görüştü

16:57 - Gündem

Şırnak'ta orman ve örtü yangını kontrol altına alındı

16:38 - Gündem

Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm için boşaltılan apartman yıkım sırasında çöktü

16:23 - Gündem

Tekirdağ'da anestezi gazı üreten fabrikada meydana gelen patlamada 2 işçi öldü

16:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Yemen açıklarında alabora olan teknede 20 düzensiz göçmen öldü

18:53 - Dünya

Batı Şeria'da binlerce Filistinli Gazze'deki soykırımı protesto etti

18:38 - Dünya

Avustralya ve Almanya'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

18:28 - Dünya

Avustralya'da on binlerce kişi Filistin'e destek için Sydney Liman Köprüsü'nde yürüdü

18:03 - Dünya

Türk Kızılay, yaz boyunca 53 ilden gençleri ağırlıyor

17:18 - Gündem