Ankara'da köpeklerin saldırdığı Tunahan'ın babası açtıkları tazminat davasını anlattı

Ankara'da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Tunahan'ın babası Halil Yılmaz, "Sadece pansumanı yapılırken bir gün dursunlar, bir insan olarak dayanabilirlerse ben davamı geri çekeceğim." dedi.

Gündem - 1 yıl önce

Ankara
Yılmaz, Kafkas Mahallesi'nde 7 Aralık 2023'te yaşanan olayla ilgili Keçiören Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Valiliği'ne Ankara 8. İdare Mahkemesinde açtıkları 10 milyon liralık manevi tazminat davasına ilişkin açıklamada bulundu.
Oğlunun, boş arazide bulunan çok sayıda sahipsiz hayvanın saldırısı sonucu ağır yaralandığını hatırlatan Yılmaz, oğlunun tedavisinin 10 yıl süreceğini söyledi.
???? Artık haberler size gelsin ???? Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, ???? Anlık gelişmeler için AA Canlı
Tunahan'ın hiç kimseye muhtaç kalmadan yaşamasının tek istekleri olduğunu dile getiren Yılmaz, oğlunun gelecek dönemde de bir dizi ameliyat geçireceğini kaydetti.

Yılmaz, şunları ifade etti:

"Dava sürecinde Büyükşehir Belediyemiz, 'biz fakirleşiriz, Tunahan zenginleşir' diye bir açıklama yapmış avukatıma. Açıklama bizi çok üzdü. Bu açıklamayı yapan kişi gelsin, sadece bir gün Tunahan'ın pansumanını yaparken nasıl acılar çektiğini, nasıl ağladığını, nasıl gözlerinin şiştiğini görsün. 454 gündür bu çocuk acı çekiyor. Ameliyatına 3 ay süre verildi. Sadece pansumanı yapılırken bir gün dursunlar, bir insan olarak dayanabilirlerse, ben davamı geri çekeceğim."

"Ömrümüz boyunca biz bu olayların hiçbirini yaşamasaydık"

Tunahan'ın sağlık durumunun iyi olmadığını ve psikolojisinin çok bozulduğunu anlatan Yılmaz, belediyelerin, sahipsiz köpek sorununu çözmesi gerektiğini vurguladı.
Yılmaz, oğlunun kaslarında sorun olduğunu, bacaklarının ağrıdığını, lavaboya dahi gidemediğini belirterek, "Ailecek iyi değiliz. Tunahan'ın olayından sonra yediğimizden tat alamıyoruz. Biz fakirliğe zaten alışığız. Bir ekmeğe muhtaç olsaydık da bu olayları yaşamasaydık." dedi.

ABB savunmasını dosyaya sundu

ABB'nin dava dosyasına sunduğu 26 Mart tarihli savunma dilekçesinde, belediyenin, sokak hayvanlarına yönelik "kısırlaştırma çalışmaları" ve "hayvan bakımevleri" gibi faaliyetlerine yer verildi.
Tunahan Yılmaz'a yönelik saldırıyla ilgili yapılan incelemede, söz konusu tarihten önce olayın yaşandığı bölgede tutanaklara geçen herhangi bir saldırı vakasının yaşanmadığı aktarılan dilekçede, şunlar kaydedildi:
"Ekiplerimizce yapılan rutin tarama ve denetlemelerde olay öncesine isabet eden aşırı popülasyon oluşmasına yönelik hiçbir tespitimiz bulunmadığı gibi bölgede yaşayan vatandaşlardan da (okul müdürü, mahalle muhtarı ve aileden) sahipsiz sokak hayvanları artışı-saldırısı hakkında Büyükşehir Belediyemizin Başkent153 İhbar Hattına veya CİMER üzerinden herhangi bir şikayet ve talep gelmediği göz önüne alındığında, olayın yaşandığı bölgede sokak hayvanları rehabilitasyonu hususunda belediyemizin herhangi bir hizmet kusuru veya görev ihmali bulunmadığı hususu açıktır."
Dilekçede, "Olayda müvekkil idarenin kusurunun olmadığına ilişkin itirazlarımızı tekrarlamakla birlikte olayın meydana geliş şekli, tarafların sosyo-ekonomik durumları, paranın satın alma gücü dikkate alındığında, davacı tarafından talep edilen manevi tazminat miktarı fahiştir. Manevi tazminat miktarlarının davacıda zenginleşmeye, davalıda ise fakirleşmeye neden olmaması gerektiği yerleşik Yargıtay içtihadıdır. Aksi yöndeki itirazların reddi gerekir." ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emine Erdoğan: İnsanlığın daha fazla çatışma ve savaşı kaldıracak mecali kalmamıştır

2025-04-12 18:04 - Gündem

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Kontrolümüz haricinde hiçbir sağlık hizmetinin verilmesini istemiyoruz

2025-04-11 14:33 - Sağlık

Novartis, ABD'de 23 milyar dolarlık yatırım yapacak

2025-04-11 00:03 - Ekonomi

Antalya Diplomasi Forumu'nda iletişimin güvenliği değerlendirildi

2025-04-12 15:08 - Medya

Antalya Diplomasi Forumu'nda Türk dünyasında işbirliklerini geliştirme olanakları ele alındı

2025-04-12 15:18 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Diyarbakır'da yalnızlıktan strese giren firari deve kuşuna eş aranıyor

2025-04-11 12:08 - Magazin

Çin, Trump'ın artışına karşı ABD'ye gümrük tarifesini yüzde 125'e yükseltti

2025-04-11 12:12 - Dünya

Hamas heyeti müzakereler için Kahire'ye gitti

2025-04-12 23:47 - Dünya

Ukraynalı araştırmacı Bogomolov, savaşın seyrini sahadaki durumun şekillendirdiğini söyledi

2025-04-16 10:47 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya 5'ten büyüktür çünkü insanlık 5'ten büyüktür

2025-04-11 16:28 - Siyaset

İlgili Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: Türkiye söz konusu olduğunda 86 milyonun tamamı bizim hedef

11:28 - Gündem

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Gündem

ODAK: Lozan'ın Gölgesinde - Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:57 - Gündem

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Gündem

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel havacılık ekosisteminin ekonomiye katkısı 4,1 trilyon dolara ulaştı

11:33 - Ekonomi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: Türkiye söz konusu olduğunda 86 milyonun tamamı bizim hedef

11:28 - Gündem

Avrupa'yı bu yaz kavuran sıcak hava dalgalarının daha yoğun ve sık görüleceği tahmin ediliyor

11:22 - Dünya

Denizüstü rüzgar enerjisi Türkiye'nin yenilenebilir enerji görünümünü yeniden şekillendirebilir

11:18 - Ekonomi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında can kaybı 2 bini aştı

11:12 - Dünya