Ankara'da köpeklerin saldırdığı Tunahan'ın babası açtıkları tazminat davasını anlattı

Ankara'da sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Tunahan'ın babası Halil Yılmaz, "Sadece pansumanı yapılırken bir gün dursunlar, bir insan olarak dayanabilirlerse ben davamı geri çekeceğim." dedi.

Gündem - 1 yıl önce

Ankara
Yılmaz, Kafkas Mahallesi'nde 7 Aralık 2023'te yaşanan olayla ilgili Keçiören Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Valiliği'ne Ankara 8. İdare Mahkemesinde açtıkları 10 milyon liralık manevi tazminat davasına ilişkin açıklamada bulundu.
Oğlunun, boş arazide bulunan çok sayıda sahipsiz hayvanın saldırısı sonucu ağır yaralandığını hatırlatan Yılmaz, oğlunun tedavisinin 10 yıl süreceğini söyledi.
???? Artık haberler size gelsin ???? Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, ???? Anlık gelişmeler için AA Canlı
Tunahan'ın hiç kimseye muhtaç kalmadan yaşamasının tek istekleri olduğunu dile getiren Yılmaz, oğlunun gelecek dönemde de bir dizi ameliyat geçireceğini kaydetti.

Yılmaz, şunları ifade etti:

"Dava sürecinde Büyükşehir Belediyemiz, 'biz fakirleşiriz, Tunahan zenginleşir' diye bir açıklama yapmış avukatıma. Açıklama bizi çok üzdü. Bu açıklamayı yapan kişi gelsin, sadece bir gün Tunahan'ın pansumanını yaparken nasıl acılar çektiğini, nasıl ağladığını, nasıl gözlerinin şiştiğini görsün. 454 gündür bu çocuk acı çekiyor. Ameliyatına 3 ay süre verildi. Sadece pansumanı yapılırken bir gün dursunlar, bir insan olarak dayanabilirlerse, ben davamı geri çekeceğim."

"Ömrümüz boyunca biz bu olayların hiçbirini yaşamasaydık"

Tunahan'ın sağlık durumunun iyi olmadığını ve psikolojisinin çok bozulduğunu anlatan Yılmaz, belediyelerin, sahipsiz köpek sorununu çözmesi gerektiğini vurguladı.
Yılmaz, oğlunun kaslarında sorun olduğunu, bacaklarının ağrıdığını, lavaboya dahi gidemediğini belirterek, "Ailecek iyi değiliz. Tunahan'ın olayından sonra yediğimizden tat alamıyoruz. Biz fakirliğe zaten alışığız. Bir ekmeğe muhtaç olsaydık da bu olayları yaşamasaydık." dedi.

ABB savunmasını dosyaya sundu

ABB'nin dava dosyasına sunduğu 26 Mart tarihli savunma dilekçesinde, belediyenin, sokak hayvanlarına yönelik "kısırlaştırma çalışmaları" ve "hayvan bakımevleri" gibi faaliyetlerine yer verildi.
Tunahan Yılmaz'a yönelik saldırıyla ilgili yapılan incelemede, söz konusu tarihten önce olayın yaşandığı bölgede tutanaklara geçen herhangi bir saldırı vakasının yaşanmadığı aktarılan dilekçede, şunlar kaydedildi:
"Ekiplerimizce yapılan rutin tarama ve denetlemelerde olay öncesine isabet eden aşırı popülasyon oluşmasına yönelik hiçbir tespitimiz bulunmadığı gibi bölgede yaşayan vatandaşlardan da (okul müdürü, mahalle muhtarı ve aileden) sahipsiz sokak hayvanları artışı-saldırısı hakkında Büyükşehir Belediyemizin Başkent153 İhbar Hattına veya CİMER üzerinden herhangi bir şikayet ve talep gelmediği göz önüne alındığında, olayın yaşandığı bölgede sokak hayvanları rehabilitasyonu hususunda belediyemizin herhangi bir hizmet kusuru veya görev ihmali bulunmadığı hususu açıktır."
Dilekçede, "Olayda müvekkil idarenin kusurunun olmadığına ilişkin itirazlarımızı tekrarlamakla birlikte olayın meydana geliş şekli, tarafların sosyo-ekonomik durumları, paranın satın alma gücü dikkate alındığında, davacı tarafından talep edilen manevi tazminat miktarı fahiştir. Manevi tazminat miktarlarının davacıda zenginleşmeye, davalıda ise fakirleşmeye neden olmaması gerektiği yerleşik Yargıtay içtihadıdır. Aksi yöndeki itirazların reddi gerekir." ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hamas heyeti müzakereler için Kahire'ye gitti

2025-04-12 23:47 - Dünya

Çocukların sosyal medya kullanımını kısıtlayan tedbirler genişliyor

2025-04-11 11:33 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Antalya'da sahipsiz köpeğin kovaladığı çocuğa motosiklet çarptı

2025-04-15 21:53 - Asayiş

ABD'de martta ithalat fiyatları düşerken, ihracat fiyatları değişmedi

2025-04-15 16:27 - Ekonomi

Rusya'da 2 Moldova vatandaşı, Ukrayna istihbaratına çalıştığı iddiasıyla gözaltına alındı

2025-04-14 12:42 - Dünya

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in, play-off'taki ilk iki maçının programı belli oldu

2025-04-12 17:24 - Spor

Adıyaman'daki Kızılin Kanyonu'nda ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor

2025-04-14 15:28 - Çevre-Hayat

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani: Cumhurbaşkanı Erdoğan desteğini bize her fırsatta gösteriyor

2025-04-11 13:53 - Gündem

Fransa'da Le Pen hakkındaki kararın ardından hukuk devletine yönelik tehditler protesto edildi

2025-04-12 23:52 - Dünya

Van'da, '3. Akdamar Adası Badem Çiçeği Festivali'nin tanıtımı yapıldı

2025-04-14 18:47 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İletişim Başkanı Duran: Vatandaşla iletişimi tek bir mecra ile sınırlı tutmamız düşünülemez

14:47 - Gündem

Bakan Çiftçi: Devlet olarak, teknolojiyi yalanı büyütmek için kullananları engelleyecek, hakikatin s

14:33 - Gündem

Yurdun bazı kesimleri için fırtına ve kuvvetli sağanak uyarısı

14:27 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'nın açıklamalarına tep

14:23 - Gündem

Şanlıurfa'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

14:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Kolombiya'da depremde hayatını kaybedenler için 3 günlük "ulusal yas" ilan edildi

15:42 - Dünya

AB'de ömrünü tamamlayan araçlara yönelik yeni kurallar yürürlüğe giriyor

15:37 - Ekonomi

Dört büyüklerin toplam borcu 85 milyar liraya ulaştı

15:22 - Ekonomi

VDK'nin yapay zeka destekli risk analiz sistemi "MİHENK" devrede

15:17 - Ekonomi

DSÖ: Kolombiya'daki depremde şu ana kadar 24 sağlık tesisinde hasar bildirildi

15:13 - Dünya