?>

Malatyalı depremzede çocuklar, "gönüllü" akademisyenler ve öğrencilerle hayata tutunuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'ya gönüllü gelen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) akademisyenleri ve öğrenciler, afetzede çocuklara acı hatıraları unutturmak için çaba harcıyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Malatya

Dokuz Eylül Üniversitesi, "Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki depremlerin büyük zarar verdiği Malatya'da çocukların sosyal hayata katılımlarını hızlandırmak amacıyla Battalgazi ilçesindeki Teknokent Geçici Konaklama Merkezi'nde etkinlik konteynerleri kurdu.

Resim atölyeleri, sportif faaliyetler, zeka oyunları, yüz boyama etkinlikleri ve çeşitli gösteriler düzenleyen gönüllü akademisyenler ve öğrenciler, çocukların keyifli zaman geçirmesini sağlıyor.

"Onların tek istediği oyun ve ilgi"

Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Esra Kürkcü Akgönül, AA muhabirine, depremzede çocukların hayatına dokunabildikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Akgönül, şunları kaydetti:

"Burada Rektörümüz Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar'ın destekleriyle sportif faaliyetler ve boyamalar yapıyoruz, oyunlar oynuyoruz. Basketbol sahasında eğitsel oyunlar gerçekleştiriyoruz. Onları eğlendirmeye, bir nevi de olsa deprem psikolojisinden uzaklaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Her gün saat 10.00'da etkinliklerimiz başlıyor. Çocuklar bizi gördüklerinde hemen geliyor. Her etkinliğe 30 ila 60 çocuk katılıyor. Sabah eğitsel etkinliklerimiz oluyor. Çocuklarla taş kağıt makas, futbol, basketbol, bowling oynuyoruz. Katılım yüksek, çok eğleniyorlar. Onlarla sürekli iletişim halindeyiz. Çocukların deprem psikolojiden uzaklaşmaları elbette ki zor. Ama şu an daha iyiler. Bunu gözlemliyoruz. Tamamen oyun odaklılar, gülüyorlar. Ağlamadıklarını hüzünlenmediklerini gözlemliyoruz. Onların tek istediği oyun ve ilgi. Biz de bunu vermeye çalışıyoruz."

"Acılarını hafifletme gayreti içindeyiz"

DEÜ İlahiyat Fakültesi'nden Burak Kadir Türkkan ise ekipleriyle depremzedelere destek olmaya çalıştıklarını anlattı.

Ülkenin acı bir felaket yaşadığını aktaran Türkkan, "Depremlerin ardından rektörümüzün, hocalarımızın ve gönüllü öğrencilerimizin destekleriyle Malatya'da hem ailelere hem de çocuklara yardım etmeye çalışıyoruz. Acılarını hafifletme gayreti içindeyiz. Çocuklar mutlular. Biz de elimizden geldikçe onlara destek olmaya, hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: İkinci tura kalma ihtimali yok

2023-04-29 21:12 - Siyaset

Eczacıbaşı Topluluğu'ndan 65 milyon avroluk yeni yatırım

2023-04-30 12:57 - Ekonomi

Şırnak'taki askeri araç kazasında, iki asker şehit oldu, dört asker yaralandı

2023-04-30 13:12 - Gündem

11. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması, 27-29 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak

2023-04-30 10:23 - Spor

THY'den günlük uçuş ve yolcu rekoru

2023-04-24 17:38 - Ekonomi

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ ve PKK/KCK'ya yönelik operasyon

2023-04-29 13:23 - Asayiş

ATO'nun kalıcı konut kampanyasına sanattan 1 milyon liranın üzerinde destek

2023-04-30 11:52 - Ekonomi

GÖKBEY, TEKNOFEST için hazır

2023-04-25 22:42 - Teknoloji

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan yükümlülüklerini yerine getirmiyor

2023-04-27 15:08 - Dünya

Faslı TDV gönüllüsü, depremzede çocukları Fas kınasıyla sevindirdi

2023-04-29 12:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Kahve Dünyası, dondurma ustası Gökhan Şahin ile Guinness World Records'a adını yazdırdı

18:43 - Çevre-Hayat

Atatürk'ün Düzce'ye gelişinin 91. yıl dönümünde köy çeşmesinden ayran akıtıldı

14:02 - Çevre-Hayat

Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağının hasadı kavurucu sıcakta yapılıyor

13:38 - Çevre-Hayat

Hollanda'daki "ağaç tünelleri" sürücülere doğanın içinde seyretme ayrıcalığı sunuyor

13:32 - Çevre-Hayat

Tokat'ta Yunus Emre Enstitüsünün yaz okullarına katılan yabancı öğrenciler Türkçe öğreniyor

13:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Galatasaray Kulübü, Florya arazisi için Nivak Yapı ile anlaşmaya vardı

18:28 - Spor

İstanbul için Afrika sıcakları uyarısı

18:13 - Gündem

IEA'dan Afrika'da bir milyar insanın temiz pişirme çözümlerine erişimi için yol haritası

18:08 - Dünya

Başkentte bir apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

17:22 - Gündem

İş dünyası temsilcileri AB Komisyonu'nun Schengen vizesi adımını değerlendirdi

17:17 - Ekonomi