?>

Londra’da tutukevi protestosu

Londra’daki Brook House tutukevinde sınır dışı edilmek üzere tutulan yabancıların gördüğü kötü muamele İçişleri Bakanlığı önünde protesto edildi.

Dünya - 8 yıl önce

LONDRA

İngiltere'nin başkenti Londra'da, ırkçılık karşıtı Kent Anti-Racism Network (KARN) ile tutukevlerinde koşulların iyileştirmesi için kampanya yürüten Brighton Against Detention (BAD) adlı sivil toplum örgütleri, Brook House tutukevinde sınır dışı edilmek üzere tutulan yabancıların maruz kaldığı kötü muameleyi protesto etti.

İçişleri Bakanlığı önünde toplanan göstericiler, “Brook House, G4S ve tüm tutukevleri kapatılsın” şeklinde slogan atarken, “Mülteciler hoş geldiniz,” “Mültecileri günah keçisi yapmaktan vazgeçin”, “Irkçı kontrolleri durdurun” ve “Irkçı tutukevlerini kapatın” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

BBC'nin gizli çekimleri kötü muameleyi ifşa etti

İngiliz kamu yayım kuruluşu BBC’de yer alan “Panaroma” adlı programda yayınlanan gizli kamera görüntüleri, uluslararası özel güvenlik şirketi G4S’in işlettiği Brook House tutukevindeki kötü koşulları ortaya koymuştu.

BBC için gizli kamera taşımayı kabul eden tutukevi çalışanı Callum Tulley’in çektiği görüntülerde suçlular ile sıradan sığınmacıların aynı bölümlerde ve bazen aynı hücrelerde tutulduğu, bazı görevlilerin de tutuklulara şiddet uyguladığı görülüyordu.

Gatwick Havalimanı yakınındaki tututevinde bulunan 508 kişinin yüzde 45’i çeşitli suçlardan İngiltere’de hapis yattıktan sonra sınır dışı edilmeyi bekleyenlerden, yüzde 55’i ise iltica başvurusu geri çevrilen sığınmacılar ile vize süresini aşan yabancılardan oluşuyor.

Tutukevinde, haklarındaki sınır dışı kararına itirazları incelenmekte olan ve haklı bulunmaları halinde ülkeye girişlerine yeniden izin verilebilen yabancı uyruklular da tutuluyor.

10 kişi açığa alınmıştı

BBC’nin gizli çekimleri yayınlayacağını duyurmasının ardından tutukevini işleten G4S şirketi 9 çalışanı açığa aldığını ve iddialarla ilgili soruşturma başlattığını, İçişleri Bakanlığı da tutukevinden sorumlu bir yetkilinin açığa alındığı duyurmuştu.

Yüzden fazla ülkede faaliyet gösteren G4S’in dünya çapında 585 bin çalışanı bulunuyor. Şirket geçen yıl da yönettiği bir ıslah evindeki kötü muamele iddialarıyla gündeme gelmişti. G4S, 2012 Londra Olimpiyatları'nın güvenlik ihalesini almış ancak yeterli personel istihdam etmediği için Olimpiyat oyunları sırasında askeri birlikler de görev yapmak zorunda kalmıştı.

Muhabir: Tuğçenur Yılmaz

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

210 kiloluk hasta özgürce yürüyeceği günün hayalini kuruyor

2017-09-02 14:27 - Çevre-Hayat

Tır sürücüsü şoför koltuğunda ölü bulundu

2017-09-06 00:52 - Asayiş

Sinop'ta yayaya çarpan araç kaçtı

2017-09-04 18:22 - Asayiş

Havalimanında leylek sürüsü önlemi

2017-09-05 18:45 - Genel

Terör örgütü PKK/PYD, Azez'deki sivilleri hedef aldı

2017-08-31 01:45 - Genel

Doğan Yurdakul son yolculuğuna uğurlandı

2017-09-06 19:02 - Genel

Londra’da tutukevi protestosu

2017-09-06 23:42 - Dünya

Spor camiasından ‘Kurban Bayramı’ mesajı

2017-09-02 00:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Myanmar girişimleri sonuç verdi

2017-09-06 01:32 - Siyaset

Borsa günü yükselişle tamamladı

2017-09-06 21:26 - Ekonomi

İlgili Haberler

Rusya ile Ukrayna karşılıklı 185 esir asker ve 20 sivil takası yaptı

17:48 - Dünya

Vicdan gemisiyle Gazze'ye giden aktivistler, ablukayı kırmakta kararlı

17:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, OMB Direktörü Vought ile federal işten çıkarmaları görüşecek

16:33 - Dünya

Zelenskiy: Rusya, hala savaşmaya devam edecek kaynaklara sahip

16:28 - Dünya

Gazze için yeniden yola çıkan Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Vicdan gemisi Girit açıklarında

13:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Rusya ile Ukrayna karşılıklı 185 esir asker ve 20 sivil takası yaptı

17:48 - Dünya

Uzmanlar Marmara Denizi'ndeki depremi değerlendirdi

17:42 - Gündem

İsrail'in futboldan men edilmesini isteyen protestocular Wembley Stadı'na yürüdü

17:37 - Spor

Vicdan gemisiyle Gazze'ye giden aktivistler, ablukayı kırmakta kararlı

17:08 - Dünya

Tesla'nın otomobil teslimatları üçüncü çeyrekte arttı

17:03 - Ekonomi