Levent Gök: 'Bu hadiselerin olmamasını dileriz'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Grup Toplantısı’nda atılan sloganlarla ilgili olarak, “Bu hadiselerin olmamasını dileriz. Bizzat Genel Başkanımız engellemeye çalıştı ve biz de engellemeye çalıştık. O yoğunluktan ne olduğunu tam anlamasak da Cumhuriyet Halk Partisi nezak

Siyaset - 10 yıl önce

TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Gök, CHP Grup Toplantısı’nda atılan sloganlarla ilgili olarak, siyasetin her türlü gerginlikten ve nezaket dışı söylemlerden uzak durması gerektiğini belirtti. Gök, “Türkiye’nin kutuplaşmadan bir an önce çıkmasını arzu ediyoruz. Yaşanan nezaket dışı söylemleri tasvip etmiyoruz. Bu hadiselerin olmamasını dileriz. Bizzat Genel Başkanımız engellemeye çalıştı ve biz de engellemeye çalıştık. O yoğunluktan ne olduğunu tam anlamasak da Cumhuriyet Halk Partisi nezaket içinde konuşulmasını başından beri savunuyor” ifadelerini kullandı.

Amerika’da devam eden Rıza Zarrab davasına ilişkin olarak Gök, “Türkiye’nin kendi Meclis'inde kapatmaya çalıştığı bir dosya artık Uluslar arası arenaya taşınmış durumda. Meclis kararının ne kadar hatalı olduğunu, 4 eski bakanla ilgili soruları bir kez daha gündeme getiren önemli bir gelişmedir. Amerika’da uluslararası boyuta taşınarak dosyaya girmesi düşündürücü bir tablodur. Yolsuzlukların saklanması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Yeni Anayasa tartışmalarına ilişkin soru üzerine Gök, “Görüşümüz başından beri nettir. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın masayı dağıttığı anayasa çalışmalarında da Cumhuriyet Halk Partisi başkanlık sistemine karşı olduğunu ifade etmiştir. Daha Başbakan Binali Yıldırım ilk konuşmasında saraya biat ederek, boynumuzun borcudur diyerek hangi amaçla Başbakan olduğunu ifade etmiştir. Dolayısıyla Başbakan’ın yaklaşımı samimi değildir. ‘Gelin, uzlaşalım’ demesi samimi değildir” dedi.

Anayasa Mahkemesi’ne dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili olarak bireysel başvuruların başladığının hatırlatılması üzerine ise Gök, “Buna bireysel başvuru demek de yanlış. Bu bir itirazdır. Anayasa’nın 81. maddesine göre milletvekilleri hakları olan itirazı kullanıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi dokunulmazlık konusunda iktidar partisinin eğer dokunulmazlık kalkmazsa terörle mücadele edemem algısının önüne geçmiş ve engel olmamıştır. Şimdi iktidar partisinden bekliyoruz, şehit cenazelerinin gelmemesini bekliyoruz.

Her şehit cenazesinde soracağız, terörü neden önleyemiyorsunuz diye. Burada şimdi bakanların dokunulmazlığının durması ayrı bir garabettir. Örneğin dün ben suç işlemişsem yargılanacağım ama bugün işlersem yargılanamayacağım. Bunlar garabettir. Şu anda milletvekilleri itiraz haklarını kullanıyorlar, en doğal haklarıdır. Anayasa Mahkemesi 15 gün içinde karar verecektir. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin büyük bölümü itiraz etmeyecektir” şeklinde konuştu.

AHMET UMUR ÖZTÜRK

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Dün gece kandilimi kutladı bu sabah şehadet haberi geldi"

2016-05-22 21:49 - Asayiş

Mardin’de hain pusu: 1 şehit, 7 yaralı

2016-05-20 17:22 - Asayiş

Panik butonuna basan motosikletli

2016-05-25 12:33 - Asayiş

Sen misin kadın sürücünün aracına tekme atan !

2016-05-25 12:36 - Asayiş

Vinç az kalsın kadını eziyordu

2016-05-19 23:38 - Dünya

Levent Gök: 'Bu hadiselerin olmamasını dileriz'

2016-05-26 20:02 - Siyaset

BM heyeti çadırkentte

2016-05-25 23:02 - Genel

Volvo konsept otomobillerini tanıttı!

2016-05-22 21:52 - Teknoloji

İzmitli şehidin babası: Dün akşam kandilimi kutladı, bu sabah haberini aldık

2016-05-22 22:09 - Gündem

Süper Lig’de 2015-2016 Sezonu tamamlandı

2016-05-20 01:05 - Spor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset