?>

Lavrov, Mistura ile görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura ile Dışişleri Bakanlığı Konuk Evinde görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Dünya - 7 yıl önce

MOSKOVA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriyeliler arasında gerçek diyaloğa çok yaklaşıldığını ancak ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'de gerçekleştirdiği operasyon ile ''Cenevre görüşmelerini bombaladığını'' öne sürdü.

Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile Dışişleri Bakanlığı Konuk Evinde görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye gerçekleştirdiği operasyon sonrasındaki duruma değinen Lavrov, Suriye'deki muhalif grupların ABD ve müttefiklerine askeri eylemlerine devam etmesi çağrısı yapmasını kaygıyla karşıladıklarını ve bunun 'kabul edilemez olduğunu belirtti.

ABD ve müttefiklerinin saldırgan eylemleri nedeniyle BM heyetinin çalışmaları dahil pek çok şeyin bölgede zorlaştığını söyleyen Lavrov, ''Soçi’de gerçekleştirilen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ve Ankara’da 4 Nisan’da yapılan Rusya-Türkiye-İran liderler zirvesi sonrasında Cenevre’de Suriyeliler arasında gerçek diyaloğu yeniden sağlamaya ve anayasa reformuna çok yaklaştık. Bunun için üç ülke (ABD, İngiltere, Fransa) sadece Suriye'de sözde kimyasal tesisleri bombalamakla kalmadı, aynı zamanda Cenevre görüşmelerini de bombaladı.'' dedi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura ise geçen hafta Suriye’deki olaylara rağmen Rusya’nın siyasi çözümün sürdürülmesine yönelik yaptığı açıklamalardan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Mistura, "Eğer güvenilir bir siyasi sürece sahipsek, buna benzer krizler önlenebilir. Soçi’deki, Astana formatındaki çalışmaları geliştirmeliyiz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararı temelinde Cenevre sürecini yenilemeli ve güncellemeliyiz. Anayasa komitesi kararını ve seçimlerle ilgili kararı hayata geçirmeliyiz. Bu bizim önceliğimizdir.'' ifadesini kullandı.

Rusya ve ABD arasındaki askeri diyaloğun devam etmesini umduğunu belirten Mistura, Rusya ve ABD'nin çatışmaları çözmek için sahip olduğu mekanizmanın işe yaradığını dile getirdi.

Muhabir: Ali Cura

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kırmızı et fiyatları düşecek

2018-04-18 15:15 - Ekonomi

Memura 'lojman' müjdesi

2018-04-17 13:22 - Genel

'Din ve inanç hürriyetini kabul etmek zorundayız'

2018-04-16 13:02 - Dünya

'Esma'yı Allah'ın mucizesi olarak seviyorum'

2018-04-15 15:46 - Genel

Akıllı baston WeWALK’a ABD’den ödül

2018-04-14 14:16 - Genel

Terör örgütü PKK'nın uyuşturucu bağlantısı kesinleşti

2018-04-17 00:37 - Politika

Yeni protezine yardımlar sayesinde kavuştu

2018-04-17 14:02 - Çevre-Hayat

Red Bull Air Race heyecanı bu kez Fransa'da

2018-04-20 14:33 - Ekonomi

Hayalindeki proteze kavuşmak isteyen Güleç'e müjde

2018-04-14 18:02 - Çevre-Hayat

'Türkiye Ege'de bir oldubittiye göz yummayacak'

2018-04-18 00:02 - Gündem

İlgili Haberler

ABD İç Güvenlik Bakanı Noem hastaneye kaldırıldı

01:02 - Dünya

ABD, Orta Doğu'daki vatandaş ve çalışanlarının emniyeti için görev gücü kurdu

23:42 - Dünya

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız'dan, bölgedeki şiddetin Suriye'yi kapsamasını

22:33 - Dünya

Fransa'da yolsuzluktan suçlu bulunan eski Başbakan Fillon'a, 5 yıl siyasetten men cezası

20:47 - Dünya

Trump: "(İran lideri Hamaney) Onu ortadan kaldırmayacağız, en azından şimdilik"

19:52 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'in İran'a saldırılarıyla başlayan çatışmalı sürece karşı TBMM kararı Resmi Gazete&#

01:17 - Siyaset

ABD İç Güvenlik Bakanı Noem hastaneye kaldırıldı

01:02 - Dünya

Bazı kanunlarda değişiklikler yapılmasını içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

00:27 - Siyaset

ABD, Orta Doğu'daki vatandaş ve çalışanlarının emniyeti için görev gücü kurdu

23:42 - Dünya

İstanbul'da suç örgütüne yönelik operasyonda 22 zanlı yakalandı

23:37 - Asayiş