'Kurultayımız partimizi seçimlere hazırlayacak kadroyu oluşturacak'

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin 10. Olağan Büyük Kurultayına ilişkin, "2019, hem yerel seçim hem cumhurbaşkanlığı, parlamento seçimlerinin yapılacağı yıl. Kurultayımız partimizi o seçimlere hazırlayacak kadroyu da oluşturacak." dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

ANKARA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10. Olağan Büyük Kurultayı'nın yarın Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacağını belirtti.
Genel Merkez olarak kurultaya ilişkin hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Destici, kurultayı önemsediklerini söyledi.
Yüksek bir delege katılımı ile kurultayı gerçekleştireceklerini aktaran Destici, bin 60 delegeleri bulunduğunu ve delegelerin tamamının kurultaya davet edildiğini aktardı.
Destici, BBP'nin Türkiye'nin en tecrübeli, ehliyetli, liyakatli kadrolarını barındıran önemli bir siyasi parti olduğunu vurguladı.
BBP'nin kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendilerine tertemiz bir parti bıraktığını dile getiren Destici, partilerinin kurulduğu günden bu yana doğrunun yanında, yanlışın karşısında olduğunu bildirdi.
Destici, yapıcı, sorumlu muhalefet anlayışını hiçbir zaman bırakmadıklarını söyledi.
"BBP, potansiyelini sandığa ve kendi hanesine taşıyacak"
Kurultayda delegelerin teveccüh ettiklerinin aday olacağını söyleyen Destici, Genel Başkanın yanı sıra Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin seçiminin de yapılacağını bildirdi.

Destici, şöyle konuştu:

"Delege kimi tercih ederse Genel Başkanlık dahil olmak üzere o kadrolarımız partimizi bundan sonra yönetmeye devam edecek. 2019, hem yerel seçim hem cumhurbaşkanlığı, parlamento seçimlerinin yapılacağı yıl. Kurultayımız partimizi o seçimlere hazırlayacak kadroyu da oluşturacak. Biz BBP olarak yerel yönetimlere iddialı biçimde katılacağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, parlamento seçimlerinde de BBP, potansiyelini sandığa ve kendi hanesine taşıyacak."
Anayasa değişikliğine ilişkin uyum yasalarının görüşüldüğünü hatırlatan Destici, Siyasi Partiler Yasası'nda ve Seçim Kanunu'nda ciddi değişiklikler beklediklerini, bununla ilgili önerileri yaptıklarını aktardı.
"Barajın sıfırlanması lazım." diyen Destici, temsilde adaletin sağlanması, Meclis'in hem yasama hem denetim görevini tam olarak yapması için barajın kalkması gerektiğini savundu.
Milletvekillerinin belirlenmesi ve seçim sisteminde değişiklikler yapılması gerektiğini ifade eden Destici, siyasi partilerin seçim işbirliklerinin de yasal hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.
BBP Genel Başkanı Destici, partilerinin 10. Olağan Büyük Kurultayı'na partilileri ve tüm halkı davet etti.Muhabir: Kemal Karadağ
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

YTB Başkanı Köse BM'de Suriyelilere yönelik çalışmaları anlattı

2017-10-18 19:13 - Genel

'Sakin kent'in kadınları kışa hazır'

2017-10-18 15:08 - Çevre-Hayat

Kerkük'te DEAŞ operasyonu hazırlığı

2017-10-17 15:32 - Dünya

Zeytin topladığı sırada aracı yanarak kül oldu

2017-10-21 01:47 - Asayiş

Kavga ettiği kuzeni tarafından burnu ısırılarak koparıldı

2017-10-17 15:07 - Asayiş

Şırnak Valiliğinden maden ocağındaki göçükle ilgili açıklama

2017-10-17 23:07 - Asayiş

Darbeci yüzbaşıdan 'Telden atlayan olursa vurun' emri

2017-10-16 18:52 - Gündem

Fındık çuvallarından halterde altın madalyaya ulaştı

2017-10-16 19:11 - Spor

'Büyükada toplantısı' iddianamesi kabul edildi

2017-10-17 15:37 - Gündem

Rüyasında gördüğü meyveden 250 ton üretti

2017-10-16 19:27 - Gündem

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD Savunma Bakanı Hegseth, Latin Amerika ülkelerine UCM'den ayrılmaları çağrısı yaptı

09:42 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı'ndan ülkesi aleyhinde açıklama yayımlayan Fransa'ya tepki

09:28 - Dünya

Küresel elektrikli araç satışları temmuzda yıllık bazda yüzde 9 artışla 1,85 milyon oldu

08:43 - Ekonomi

Başkentte 37 ton sahte deterjan ve kozmetik ürünü ele geçirildi

08:27 - Asayiş

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya