Koronavirüsle Değişen Hayat: Pandemi nedeniyle yazlıklar artık 'kışlık' oldu

İstanbul'da yazlıkların yoğun olarak bulunduğu Silivri ilçesi, pandeminin ardından kış aylarında da çok sayıda vatandaşı ağırlamaya başladı.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

İstanbul
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle binlerce kişi, kalabalık semtlerdeki evleri yerine Silivri'deki yazlıklar ve köy evlerinde yaşamayı tercih ediyor.
Türkiye'de mart ayında ilk vakanın görülmesinin ardından İstanbul'un kalabalık ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, merkezden uzaktaki yazlıklara yöneldi.
Geçmişte sadece yaz aylarında nüfusun arttığı Silivri'deki yazlıklar, artık kış aylarında da çok sayıda vatandaşı ağırlamaya başladı. Vatandaşlar, İstanbul merkezindeki iş yerlerine yazlıklarından gidip gelmeyi seçti.
Beyciler Mahallesi Muhtarı Yaşar Köse, yaptığı açıklamada, köyün Silivri merkezine 32 kilometre uzaklık olduğunu söyledi. Bölgede birçok yazlıkçı olduğuna değinen Köse, "Normalde İstanbul'da yaşayan ama virüs nedeniyle burada ikamet eden ailelerimiz var.
İstanbul'da çalışıyor, çoluk çocuğu burada, okullarda malum evde eğitim verildiği için, genellikle ailenin büyükleri İstanbul'a veya komşu ilçelere çalışmaya gitse de geri gelip burada kalıp, sabah işlerine gidiyor." dedi.
Yaz aylarında Silivri'nin kalabalık mahallelerinden biri olan Gümüşyaka Mahallesi Muhtarı Mazlum Güçlü ise şöyle konuştu:
"Pandemi sürecinden bu yana İstanbul, çevre ilçelerden ve illerden gelen yazlıkçı vatandaşlarımız, kışın da mahallemizde ikamet etmeye devam ediyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri okulların kapalı olması.
İşi olanlar günü birlik gidip geri dönüyorlar. Bu da mahallemizde nüfus yoğunluğuna neden oldu. Aşağı yukarı 8-9 bin olan nüfusumuz şu anda 18-20 binlerde."

"İstanbul'da dışarı çıkamıyoruz"

Silivri'de yazlığı bulunan vatandaşlardan Cumhur Sağıroğlu, yaptığı açıklamada, mayıs ayından bu yana yazlık evinde olduğunu, burada bahçeyle uğraştığını anlattı.
Normal şartlarda Esenyurt'ta yaşadığını ve mahallesinde çok sayıda vatandaşın Kovid-19'a yakalandığını anlatan Sağıroğlu, torunlarının da kendileriyle kaldığını ifade etti.
Eşi Hüsniye Sağıroğlu, bahçelerinde her şeyi ürettiklerini, yazlıklarında daha rahat yaşadıklarını dile getirerek, ""İnşallah bu hastalıktan kurtulur, iyi günlere kavuşuruz." dedi.
Ahmet Sönmez ise Silivri'den 2 dönüm arazi aldığını ve burada organik tarımla uğraştığını söyledi. Salgının Türkiye'de görülmesinin ardından da Silivri'de yaşamaya başladığını belirten Sönmez "İstanbul'da dışarı çıkamıyoruz, ruhumuz sıkılıyor. Burada hem çalışıyoruz hem de pandemiden korunuyoruz." ifadelerini kullandı.
Avcılar’dan Silivri'ye gelen Mutallip Akgül, kurduğu hobi bahçesindeki evinde yaşamayı seçtiğini, bu şekilde hastalıktan da korunduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 84'üncü yılında Taceddin Dergahı'nda anıldı

2020-12-27 20:16 - Kültür Sanat

Avusturya ve İtalya'da ilk Kovid-19 aşıları yapıldı

2020-12-27 17:16 - Dünya

Koronavirüsle Değişen Hayat: Pandemi nedeniyle yazlıklar artık 'kışlık' oldu

2021-01-03 14:36 - Çevre-Hayat

Minneapolis polisi çevirdiği araçtaki adamı vurarak öldürdü

2020-12-31 19:34 - Dünya

Vergide e-belge uygulamaları yılbaşından itibaren daha da genişleyecek

2020-12-31 19:37 - Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Pazartesiyi salıya bağlayan gece 5A uydumuzu uzaya fırlatacağız

2020-12-30 22:41 - Teknoloji

Tunceli'de teröristlerin kullandığı 4 sığınak imha edildi

2020-12-31 19:38 - Gündem

Almanya Başbakanı Merkel, Kovid-19'la mücadelenin yüzyılın görevi olduğunu söyledi

2020-12-31 19:51 - Dünya

ABD'de Kovid-19 rakamları 2021 öncesi yeni seviyelere çıktı

2020-12-31 01:11 - Dünya

Uşak'ta barajlardaki doluluk oranı yüzde 10'un altına düştü

2020-12-31 21:46 - Gündem

İlgili Haberler

Giresun'da denizde hortum oluştu

21:37 - Çevre-Hayat

Gökyüzü meraklıları, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde buluştu

17:32 - Çevre-Hayat

Yalova'da Marmara Depremi'nin 27. yılında hayatını kaybedenler için anma programları düzenlenecek

16:18 - Çevre-Hayat

Turkuaz renkli Mavigöl'ü 5 yılda 700 bin kişi gezdi

15:32 - Çevre-Hayat

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya