Terör örgütü YPG/PKK'ya aralıkta ağır darbe

Yurt içi ve dışında teröristlerin peşini bırakmayan güvenlik güçleri, aralık ayında düzenledikleri başarılı operasyonlarda Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK'lı teröristin de aralarında bulunduğu 164 örgüt mensubunu etkisiz hale getirdi.

Gündem - 6 yıl önce

ERZURUM

Türkiye'nin barış, huzur ve güvenliğini bozmak için bebek ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik aralık ayında düzenlenen başarılı operasyonlarda 164 terörist etkisiz hale getirildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının, ülkenin huzur, güven ve kardeşliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik amansız takibi, güvenlik korucularının da desteğiyle kararlılıkla devam ediyor.
Gece, gündüz demeden şehir merkezleri ile kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, olumsuz hava koşulları ve zorlu arazi şartlarına rağmen haftalarca kırsalda kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK'ya aralık ayında da ağır darbe vurdu.
1-31 Aralık tarihlerinde yurt içi ve dışındaki operasyonlarda 164 terörist etkisiz hale getirildi.
Terör örgütü PKK ve gençlik yapılanmasına yönelik birçok ilde düzenlenen operasyonlarda 112 şüpheli gözaltına alındı.
Zanlılardan eski HDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Güven ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un da aralarında bulunduğu 61'i tutuklandı.
Aralıkta terör örgütü YPG/PKK'nın saldırılarında 3 güvenlik görevlisi şehit oldu, yaralanan 6 asker tedavi altına alındı.
İkna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı 243 oldu
Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve sığınak ile barınaklarının imha edilmesi amacıyla aralıkta yurt genelinde güvenlik güçlerince düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ile yüklü miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.
Jandarma ve güvenlik korucularının katılımıyla düzenlenen operasyonlarda, teröristlerce kullanılan çok sayıda mağara, sığınak ve barınak imha edildi. Böylece örgüte eleman kaybının yanı sıra kış üstlenmesinde bulunduğu aralık ayında lojistik açıdan da darbe vuruldu.
Emniyet ve jandarmanın ikna çalışmalarıyla terör örgütünden kaçışların arttığı geçen yıl, 1 Ocak 2020'den bu yana ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısı 243'e yükseldi.
Öte yandan, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK'lı terörist M.Ş.K, 2 Aralık'ta Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yakalandı.

Terör örgütü, sözde üst düzey yöneticilerinin ölümlerini gizliyor

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, son dönemde yurt içi ve dışında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarla ağır kayıplar veren PKK/KCK'nın içine düştüğü çaresizlik, örgütteki dağılma sürecini hızlandırdı.
Etkisiz hale getirilen üst düzey örgüt mensuplarının yerini dolduramayan, örgüte eleman temin etmekte zorlanan PKK'nın sözde yöneticileri, kendi mensuplarının de hedefi haline gelmeye başladı.
Irak ve Suriye'den gönderilen teröristlerin Türk güvenlik güçlerinin aralıksız düzenlediği operasyonlarda etkisiz hale getirileceğine artık kesin gözüyle bakılan terör örgütünde, teröristler Türkiye'ye gelmek istemiyor.
Dağılma sürecinde olan örgütteki üyelerin moral bozukluğunu düzeltmeye çalışan ve teslim olan terörist sayısının daha da artmasından endişe duyan PKK'nın sözde yöneticileri, son dönemde sözde üst düzey sorumlularının operasyonlarda etkisiz hale getirildiği bilgisini kendi mensuplarından bile saklıyor.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Avusturya ve İtalya'da ilk Kovid-19 aşıları yapıldı

2020-12-27 17:16 - Dünya

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 84'üncü yılında Taceddin Dergahı'nda anıldı

2020-12-27 20:16 - Kültür Sanat

Öldürülen Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer için tören düzenlendi

2020-12-30 21:55 - Gündem

İzmir'de beraberlik

2020-12-26 22:01 - Spor

Fatih Karagümrük'ün konuğu Trabzonspor

2021-01-02 13:21 - Spor

Van'da 2020'de 36 terörist ikna çalışmaları sonucu teslim oldu

2020-12-31 23:01 - Gündem

Terör örgütü YPG/PKK'ya aralıkta ağır darbe

2021-01-02 14:35 - Gündem

Turkcell'liler 5 gün boyunca BiP üzerinden kotalarından düşmeden görüşecek

2020-12-31 13:41 - Genel

İstanbul yeni yılı Kovid-19'un gölgesinde sessiz karşıladı

2021-01-01 06:36 - Gündem

BM Libya'da ateşkesin denetlenmesi için uluslararası gözlemciler konuşlandırılmasını önerdi

2020-12-31 14:06 - Dünya

İlgili Haberler

Gümüşhaneli iş insanı özel uçağıyla köyünden Ankara'ya uçtu

09:38 - Gündem

Kemer'deki orman yangını kontrol altına alındı

09:28 - Gündem

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Hizmet üretim endeksi haziranda yıllık yüzde 1,3, aylık yüzde 0,6 arttı

10:33 - Ekonomi

Ücretli çalışan sayısı haziranda yıllık yüzde 2,5 arttı

10:28 - Ekonomi

İsrail ordusu ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde saldırılarını sürdürüyor

10:22 - Dünya

Rusya: Karadeniz’de 2 römorkörü ve İzmail Limanı’ndaki tren istasyonunu vurduk

10:02 - Dünya

İngiltere'de yolcu treninin raydan çıkması sonucu 11 kişi yaralandı

09:52 - Dünya