?>

Korgeneral Gürak, Kara Havacılık davasına müdahil oldu

Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Metin Gürak'ın, Kara Havacılık Komutanlığı darbe davasına sunduğu müdahillik talebi kabul edildi.

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumlarındaki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Serhat Atınç, dönemin Kara Havacılık Komutanı Hakan Atınç'ın ağabeyi olduğunu, sanıklardan İdris Feyzi Okan'ı da tanıdığını dile getirdi.

Darbe girişimi gecesi kardeşi Atınç'a ulaşmaya çalıştığını ancak iletişim sağlayamadığını anlatan tanık Atınç, bunun üzerine sanık Okan ile görüşme yaptıklarını kaydetti.

Okan'ın da Hakan Atınç'a ulaşmaya çalıştığını ancak ulaşamadığını kendisine bildirdiğini anlatan Atınç, Okan'ın yapısı gereği FETÖ ile bağlantısı olmadığını düşündüğünü belirtti.

Tanık Mustafa Güneş ise 2013'te Kara Havacılık Komutanlığına atandığını, FETÖ'nün askeri casusluk davalarında şüpheli olarak hakkında soruşturma açıldığından kendisine sanık Okan'ın destek olduğunu dile getirdi.

15 Temmuz 2016 akşamı yaşananların bir darbe girişimi olabileceğini değerlendirdiğini ve eski albay İdris Feyzi Okan ile görüştüğünü aktaran tanık Güneş, gecenin ilerleyen saatlerinde Okan ile Kara Havacılık'a giderek darbecilerin etkisiz hale getirilmesinde rol aldıklarını savundu.

"Siz Türk askeri değil misiniz?"

Tanıkların dinlenilmesinin ardından davanın müştekisi olan Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Metin Gürak'ın mahkemeye gönderdiği ifadeler okundu.

Buna göre Gürak, 15 Temmuz 2016 günü saat 18.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın talimatıyla Kara Havacılık Komutanlığı'na gittiğini, burada askeri bir faaliyet olmaması yönündeki talimatları dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Salih Zeki Çolak ile ilettiklerini anlattı.

Gürak, buradan ayrıldıktan sonra görev yerine giderken kendisini arayan dönemin Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın Genelkurmay'da çatışmalar olduğunu söylediğini, bunun üzerine Genelkurmay'a yöneldiğini belirtti.

Nizamiye bölgesinde bir süre bekletildikten sonra içeri alındığını aktaran Korgeneral Gürak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir süre sonra nizamiyeden içeri bir grup Özel Kuvvetler askeri girdi. Ben neler olduğunu sorduğumda 'Sen kimsin' dediler. Ben de korgeneral olduğumu, Ankara'nın garnizon komutanı olduğumu söyledim. Bana düşmanca ve küstahça bir tavırla 'Sen artık garnizon komutanı değilsin.' dediler. Ben de 'Ne yapıyorsunuz, siz Türk askeri değil misiniz?" dedim. Daha sonra üzerime çullanıp gözlerimi ve ellerimi bağladılar. Bu esnada uçaklar alçak uçuş yapıyordu. Durumun vehametini bu anda anladım."

Bu olaydan sonra helikopter ile Akıncı Üssü'ne götürüldüğünü ve rehin tutulduğunu anlatan Gürak, sabah saatlerinde kurtulduğunu dile getirdi.

Müşteki Gürak, sanıklardan şikayetçi olarak davaya müdahillik talebinde bulundu.

Talebin ardından iddia makamının görüşünü alan mahkeme heyeti, "suçtan doğrudan zarar görme ihtimaline binaen" müşteki Gürak'ın müdahillik talebini kabul etti.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünyanın en hızlı 25 arabası! Dünyanın en hızlı arabası hangisi

2018-03-08 07:42 - Magazin

Kadir İnanır: Kimsenin spekülasyonuna asla inanmayın

2018-03-13 03:02 - Magazin

Bakan Fakıbaba'dan şeker fabrikaları açıklaması

2018-03-07 20:03 - Ekonomi

YPG/PKK'nın sözde özel kuvvetleri ÖSO'ya direnemedi

2018-03-11 19:25 - Genel

İstanbul, güç birliği ile MIPIM'in "kalbi"ne yerleşti

2018-03-13 15:45 - Genel

May eski Rus casusun zehirlenmesinde Rusya'yı işaret etti

2018-03-13 00:46 - Genel

Denk Partisi Hollanda'nın en genç tabana sahip

2018-03-13 16:10 - Genel

'Cenabı Allah onların hesaplarını alt üst edecek'

2018-03-11 07:32 - Siyaset

Korgeneral Gürak, Kara Havacılık davasına müdahil oldu

2018-03-14 19:32 - Gündem

Tekirdağ'da bir koyun beşiz doğurdu

2018-03-12 13:15 - Genel

İlgili Haberler

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bazı mahallelere su verilemeyecek

22:37 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 18 şirkete kayyum atandı

20:42 - Gündem

Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasının ikinci dalga operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

20:18 - Gündem

Olağanüstü kuraklığın yaşandığı Bursa'da planlı su kesintisi uygulanacak

19:32 - Gündem

Nuri Demirağ'ın Sivas'ta yaptırdığı havaalanına 84 yıl sonra yeniden uçak indi

19:22 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine baskın düzenledi

23:28 - Dünya

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bazı mahallelere su verilemeyecek

22:37 - Gündem

Diyarbakır'da 4 kişi, temizlemek için girdikleri su kuyusunda öldü

22:13 - Asayiş

BM, İsrail'in Gazze'de ağır bombardımana devam ettiğini bildirdi

21:57 - Dünya

Katar: Trump'ın Gazze planındaki bazı konular açıklık ve müzakere gerektiriyor

21:53 - Dünya