?>

Kolombiya'da petrol sahasına yönelik saldırı sızıntıya neden oldu

Kolombiya'da devlet tarafından işletilen petrol şirketi Ecopetrol'e ait iki boru hattının Barrancabermeja'da saldırıya uğradığı ve petrol sızıntılarının meydana geldiği bildirildi.

Dünya - 4 yıl önce

Ankara

Kolombiya'da devlet tarafından işletilen petrol şirketi Ecopetrol'den yapılan açıklamada, toplumu tehlikeye atan, ciddi çevre sorunlarına neden olan ve petrol endüstrisinin faaliyetlerini etkileyen, altyapıya karşı işlenen bu suçlara son verilmesi çağrısı yapıldı.

Kolombiya ordusundan General Luis Fernando Navarro basına yaptığı açıklamada saldırının, geçen hafta silahlı isyancı örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu'nun (ELN) liderinin tutuklanmasına karşılık intikam eylemi olabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ivan Duque Twitter'da yaptığı açıklamada, saldırılardan sorumlu suç örgütlerinin ortadan kaldırılacağını belirterek, "Bu korkak eylemler, askeri baskı karşısında umutsuzluğun ürünüdür. Kahramanlarımızın anısına, narko-terörizmle mücadeleye ve onları dağıtmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kolombiya'nın Venezuela sınırında, 11 Eylül'de silahlı isyancı örgüt ELN'nin, askerlere yönelik patlayıcı madde ve otomatik silahlarla düzenlediği saldırıda 5 asker hayatını kaybetmiş, 6 asker yaralanmıştı.

ELN üyeleri, Arauca yönetim bölgesine bağlı Arauquita kırsalında bir süredir operasyonlar düzenleyen askerleri pusuya düşürmüştü.

2019'daki saldırıyı da ELN üstlenmişti

Kolombiya'nın başkenti Bogota, 18 Ocak 2019'da son yılların en kanlı saldırısına sahne olmuş, 80 kilogram patlayıcı yüklü araç kentin güneyindeki General Santander Polis Okulu'nun içine kadar girmiş ve kız öğrencilerin bulunduğu yerleşkede infilak ettirilmişti.

ELN mensubu Jose Aldemar Rojas Rodriguez'in düzenlediği terör saldırısında, saldırganın da aralarında bulunduğu 21 kişi ölmüş, 88 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İspanyol televizyonları Türk dizileri için İstanbul'a geldi

2021-09-08 17:21 - Kültür Sanat

100 yaşında Kovid-19'u yenen Ramazan Şahin, 2 doz aşısını yaptırarak örnek oldu

2021-09-10 18:11 - Çevre-Hayat

AB aşılarda fikri mülkiyetin korunması görüşünü koruyor

2021-09-09 18:06 - Dünya

Filipinler'de etkili olan tayfunda ölü sayısı 17'ye çıktı

2021-09-12 17:06 - Dünya

'Doğu'nun Çukurova'sı'nda üretilen erik kentin ekonomisine katkı sağlıyor

2021-09-13 15:37 - Gündem

Ünlü astrolog Yasemin Türen; Astroloji hayatımın odak noktası

2021-09-09 23:07 - Magazin

Caretta caretta yavruları zorlu 'yaşam yolculuğu'yla denize ulaşıyor

2021-09-10 15:26 - Çevre-Hayat

Almanya Başbakanı Merkel’den 'aşı olun' çağrısı

2021-09-07 19:01 - Genel

Musiki ve toplu tekrarlarla 75 günde hafız olacaklar

2021-09-09 16:56 - Çevre-Hayat

Türkiye LNG yakıt ikmal merkezi olacak

2021-09-08 13:51 - Ekonomi

İlgili Haberler

Trump, Orta Doğu'da "harika" gelişmeler olabileceği beklentisini paylaştı

17:27 - Dünya

İsrail ordusu Suriye'nin Kuneytra iline baskın düzenledi

15:13 - Dünya

Halkın tepkisinden çekinen Arjantin, Netanyahu'nun ülkeyi ziyaret talebini geri çevirdi

13:38 - Dünya

İran'a BM yaptırımları yeniden devreye girdi

12:58 - Dünya

Vietnam'da yaklaşan Bualoi Tayfunu nedeniyle binlerce kişi tahliye hazırlıkları yapıyor

12:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Yozgat'ta yapımı tamamlanan TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edildi

18:22 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Galiçya Türk Şehitliği'ni ziyaret etti

18:17 - Gündem

Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can tutuklandı

18:13 - Gündem

Erzurum'da boya üretim tesisinde çıkan yangına müdahale ediliyor

17:33 - Gündem

Trump, Orta Doğu'da "harika" gelişmeler olabileceği beklentisini paylaştı

17:27 - Dünya