Kolombiya'da petrol sahasına yönelik saldırı sızıntıya neden oldu

Kolombiya'da devlet tarafından işletilen petrol şirketi Ecopetrol'e ait iki boru hattının Barrancabermeja'da saldırıya uğradığı ve petrol sızıntılarının meydana geldiği bildirildi.

Dünya - 5 yıl önce

Ankara
Kolombiya'da devlet tarafından işletilen petrol şirketi Ecopetrol'den yapılan açıklamada, toplumu tehlikeye atan, ciddi çevre sorunlarına neden olan ve petrol endüstrisinin faaliyetlerini etkileyen, altyapıya karşı işlenen bu suçlara son verilmesi çağrısı yapıldı.
Kolombiya ordusundan General Luis Fernando Navarro basına yaptığı açıklamada saldırının, geçen hafta silahlı isyancı örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu'nun (ELN) liderinin tutuklanmasına karşılık intikam eylemi olabileceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Ivan Duque Twitter'da yaptığı açıklamada, saldırılardan sorumlu suç örgütlerinin ortadan kaldırılacağını belirterek, "Bu korkak eylemler, askeri baskı karşısında umutsuzluğun ürünüdür. Kahramanlarımızın anısına, narko-terörizmle mücadeleye ve onları dağıtmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Kolombiya'nın Venezuela sınırında, 11 Eylül'de silahlı isyancı örgüt ELN'nin, askerlere yönelik patlayıcı madde ve otomatik silahlarla düzenlediği saldırıda 5 asker hayatını kaybetmiş, 6 asker yaralanmıştı.
ELN üyeleri, Arauca yönetim bölgesine bağlı Arauquita kırsalında bir süredir operasyonlar düzenleyen askerleri pusuya düşürmüştü.

2019'daki saldırıyı da ELN üstlenmişti

Kolombiya'nın başkenti Bogota, 18 Ocak 2019'da son yılların en kanlı saldırısına sahne olmuş, 80 kilogram patlayıcı yüklü araç kentin güneyindeki General Santander Polis Okulu'nun içine kadar girmiş ve kız öğrencilerin bulunduğu yerleşkede infilak ettirilmişti.
ELN mensubu Jose Aldemar Rojas Rodriguez'in düzenlediği terör saldırısında, saldırganın da aralarında bulunduğu 21 kişi ölmüş, 88 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Mekatronik öğrencisi 'ayakkabı ressamlığıyla' kendi işinin patronu oldu

2021-09-07 15:11 - Çevre-Hayat

İklim değişikliği tarım sigortalarını kaçınılmaz kılıyor

2021-09-10 14:51 - Ekonomi

El Salvador, Bitcoin'i resmen tedavüle sokan ilk ülke oldu

2021-09-07 16:06 - Dünya

Kolombiya'da petrol sahasına yönelik saldırı sızıntıya neden oldu

2021-09-14 14:11 - Dünya

Türkiye'de 8 ayda hava yolunu kullanan yolcu sayısı 75,7 milyonu buldu

2021-09-07 17:56 - Ekonomi

İçişleri Bakanı Soylu: Batı Karadeniz'deki selde 82 vatandaşımız rahmeti rahmana kavuştu

2021-09-12 22:02 - Siyaset

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı: Oyun olarak memnun, skor olarak memnun değilim

2021-09-13 02:43 - Spor

Avrupa kıtasında en sıcak yaz bu yıl yaşandı

2021-09-08 01:31 - Dünya

Yeni Zelanda, Afganistan'a 3 milyon dolarlık daha insani yardımda bulunacak

2021-09-13 11:46 - Dünya

TİKA'dan Bosna Hersek'te fiziksel ve zihinsel engelliler okuluna destek

2021-09-10 23:06 - Dünya

İlgili Haberler

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset