?>

Kocaeli şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Iğdır’ın Aralık ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Yakup Gitmez, babaocağı Kocaeli’nin Darıca ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin kardeşi ağabeyini askeri kamuflajı ile uğurladı.

Gündem - 6 yıl önce

Iğdır’ın Aralık ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Yakup Gitmez, babaocağı Kocaeli’nin Darıca ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin kardeşi ağabeyini askeri kamuflajı ile uğurladı.

Iğdır’ın Aralık ilçesinde dün Kobra tipi zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Yakup Gitmez’in naaşı Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından memleketi Kocaeli’ye getirildi.

Gece saatlerinde Kocaeli’nin Darıca ilçesine getirilen Gitmez, Darıca Hacı kemal Deste Başı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze törenine şehidin annesi Ayşe Gitmez, kardeşleri Mehmet Gitmez ve Zafer Gitmez, Ayşe Gitmez ve yakınlarının yanı sıra, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Osman Aslan, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, milletvekilleri, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AĞABEYİNİN KAMUFLAJINI BİR AN OLSUN ÜZERİNDEN ÇIKARTMADI

Törene Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı ve bakanlıklardan da çelenk gönderildi.

Cenaze törenine katılan şehidin kardeşi Zafer Gitmez, ağabeyinin askeri kamuflajını bir an olsun üzerinden çıkartmadı.

Şehidin annesi ve kardeşleri taziyeleri kabul ederken baba Ali Gitmez’in ise bir yıl önce çalıştığı bir inşaatta geçirdiği iş kazası sonrasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Şehit Yakup Gitmez’in naaşı helallik istenilmesinin ardından kılınan cenaze namazının ardından askeri araç ile ailesinin yaşadığı evin önünde yapılan geçiş törenin ardından Darıca Nenehatun Şehitliği’nde toprağa verildi.

Kaynak: İHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ayşen Gruda yeniden yoğun bakıma alındı

2018-12-20 18:24 - Magazin

ABD 7 bin askerini Afganistan’dan çekiyor

2018-12-21 17:32 - Dünya

Mehmetçik eğitimlerini aralıksız sürdürüyor

2018-12-26 13:42 - Gündem

YSK seçim yasaklarını açıkladı

2018-12-25 11:24 - Gündem

Ayrılık acısı kayalıklara çıkarttı

2018-12-22 16:32 - Gündem

Trabzonspor, ilk yarıyı galibiyetle kapatmak istiyor

2018-12-22 14:00 - Spor

İlk yarıda 4 gol

2018-12-23 22:56 - Spor

SON DAKİKA kar tatili haberleri: Hangi illerde okullar tatil? 24 aralık KAR TATİLİ olan iller...

2018-12-21 21:32 - Eğitim

Kocaeli şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

2018-12-26 20:06 - Gündem

"Avrupa’nın en iyi takımıyla oynadık"

2018-12-23 21:06 - Spor

İlgili Haberler

Van'da kaçak avlanmış 19 ton 200 kilogram inci kefali ele geçirildi

16:47 - Gündem

Bayramın üçüncü günü İstanbul'da ziyaretçi yoğunluğu

16:32 - Gündem

Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin, Başhekim Topçu'dan açıklama

13:27 - Gündem

ESK karantina sebebiyle pazarlara sevk edilemeyen sağlıklı kurbanlıkları da satın alacak

12:37 - Gündem

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi e-Devlet'te

11:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Antalya'da iki motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

19:32 - Asayiş

İzmir'de metruk binanın bahçesinde başlayan yangın ev ve iş yerlerine sıçradı

19:27 - Asayiş

Türk Kızılay, Pakistan ve Kırgızistan'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

19:02 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Yollarda bayram tatilinden dönüş yoğunluğu başladı

18:53 - Çevre & Seyahat

Cansuyu ekipleri 6 bin 900 Filistinli aileye kurban eti dağıttı

18:28 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446