Kırmızı bültenle aranan 3 suçlu Türkiye'ye getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranan 3 suçlunun, Rusya'dan Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Gündem - 12 ay önce

Ankara
Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından kırmızı bültenle aranan suçluların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin paylaşımda bulundu.
Suçluları tek tek yurt dışından getirmeye devam edeceklerini belirten Yerlikaya, "Demirözler organize suç örgütü elebaşının da içinde bulunduğu kırmızı bültenle aradığımız 3 suçluyu Rusya'dan ülkemize getirdik. Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan U.D., M.S., ve S.G., isimli şahıslar ortak çalışmalarınızla yakalandı ve ülkemize iadeleri sağlandı." ifadelerini kullandı.
????
Yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan şahısların izini titizlikle sürdüklerini ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:
"İlgili ülkelerin kolluk birimleriyle yürütülen ortak operasyonel iş birliğiyle, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürme, kasten yaralama, 6136 sayılı kanuna muhalefet, tehdit, hakaret, mala zarar verme, trafik güvenliğini tehlikeye sokma, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, görevi yaptırmamak için direnme, 2313 sayılı kanuna muhalefet, suç üstlenme, suçu bildirmeme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından toplam 53 adet suç kaydı bulunan ve kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan, Demirözler organize suç örgütü elebaşı olan U.D. isimli şahıs, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs ve kasten yaralama suçlarından kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan ve elebaşılığını E.Y'nin yaptığı organize suç örgütü ile iltisaklı olan M.S. isimli şahıs, çocuğu kasten öldürme suçundan kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan S.G. isimli şahıs Rusya'da yakalandı ve ülkemize iadeleri sağlandı."
“SUÇLULARI TEK TEK YURT DIŞINDAN GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ. KAÇAMAYACAKSINIZ❗️”???? “DEMİRÖZLER Organize Suç Örgütü Elebaşının da içinde bulunduğu Kırmızı Bültenle Aradığımız 3 Suçluyu RUSYA'dan Ülkemize Getirdik.???? Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan U.D., M.S., ve… pic.twitter.com/WMyzCloCSv

Bakan Yerlikaya, Adalet Bakanlığı ile operasyonda görev alan bakanlık çalışanlarına teşekkür ederek, "EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığımızı, İstihbarat, Özel Harekat, KOM ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıklarımızı, Havacılık ve Asayiş Daire Başkanlıklarımızı, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğümüzü, Samsun İl Emniyet Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun Türk polisinden kaçamayacaklar." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Alanyaspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan mücadele 0-0 sona erdi

2025-08-16 23:18 - Spor

Üniversiteli çalışan sayısı 10 milyonu aştı

2025-08-20 11:48 - Ekonomi

Trump yönetimi, başkent polisinin görevi geri almasını kabul etti

2025-08-16 06:57 - Dünya

Beşiktaş, Süper Lig'de sezonun ilk maçına yarın Eyüpspor karşısında çıkacak

2025-08-16 10:12 - Spor

BM: Bir milyon kadın ve kız çocuğu toplu açlık riski altında

2025-08-16 15:32 - Dünya

İsrail’den Gazze Şeridi'nin tamamını işgal hazırlığı: Filistinliler güneye taşınacak

2025-08-16 22:42 - Dünya

Yenilenebilir enerji tedarik anlaşmaları sanayide rekabet gücünü artırıyor

2025-08-17 11:48 - Ekonomi

Samsunspor, Süper Lig'de yarın Kocaelispor'a konuk olacak

2025-08-15 10:48 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 26'ncı yılına ilişkin mesaj

2025-08-17 12:48 - Siyaset

Caretta carettalara ev sahipliği yapan İztuzu Sahili'nde yuva sayısı 800'e ulaştı

2025-08-15 12:17 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barıştan, istikrardan ve kardeşlikten yana tavır koymaya devam ediyoruz

12:13 - Gündem

CANLI-TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye'de ilk kez siyasi, fikri olarak bu kadar büyük bir ittifa

12:08 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye'de ilk kez bu kadar büyük bir ittifak ortamı oluştu

12:03 - Gündem

Orman yangınlarıyla mücadelede "mangal kültürü"nün değişmesi gerektiği değerlendirmesi

11:48 - Gündem

Bakan Kurum'dan COP31 diplomasisi

11:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barıştan, istikrardan ve kardeşlikten yana tavır koymaya devam ediyoruz

12:13 - Gündem

CANLI-TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye'de ilk kez siyasi, fikri olarak bu kadar büyük bir ittifa

12:08 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye'de ilk kez bu kadar büyük bir ittifak ortamı oluştu

12:03 - Gündem

İstanbul'da geçen ay 23 bin 97 ton karpuz satıldı

11:58 - Ekonomi

Ulaştırma alanındaki yatırım projelerine 6 ayda 41,5 milyar harcandı

11:53 - Ekonomi