Kaspersky siber güvenlik eğilimlerini açıkladı

Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Hasbini, "Geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla 2018’in ilk çeyreğinde Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki fidye yazılımlarında yüzde 8,5 artış görüldü." dedi.

Ekonomi - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab'ın Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesi için düzenlediği "Cyber Security Weekend" etkinliğinde, siber güvenlik eğilimleri açıklandı.
Dünyada ve bölgede tehdit alanının nasıl geliştiğinin konuşulduğu etkinlikte, şirketlerin hayatta kalabilmek için ne gibi yaklaşımlar sergilemeleri gerektiği ele alındı.
Kaspersky Lab’in Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) uzmanları ve araştırmacılar, güvenlik, blockchain teknolojisi ve siber saldırılardaki artışın yanı sıra sağlık altyapısına yönelik tehditleri de masaya yatırdı.
Etkinlikte paylaşılan Kaspersky Security Network'ün 2018’in ilk çeyreğine ilişkin istatistiklerine göre, yerel ağlarda yayılan zararlı yazılımlardan kaynaklanan tehditlerden etkilenme oranında genel bir artış görülüyor.
Söz konusu tehditlerden en çok etkilenen ülke yüzde 61,8 ile Kenya oldu. Kenya'yı, yüzde 56,8 ile Nijerya, yüzde 50,8 ile Umman, yüzde 55,6 ile Mısır ve Lübnan takip etti. Türkiye ise bu alanda yüzde 46,2 ile en düşük orana sahip oldu.
Aynı döneme ait istatistiklerde, internet kaynaklı tehditlerde de kayda değer bir artış gözlendi. Suudi Arabistan’da kullanıcıların yüzde 30,2’si zararlı yazılımlardan etkilenirken, yüzde 28,8 ile Mısır ve Umman ikinciliği paylaştı.
"Saldırılar artacak, daha karmaşık ve gelişmiş hale gelecek"
Kaspersky Lab Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Mohamad Amin Hasbini, etkinlikteki konuşmasında, geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla 2018’in ilk çeyreğinde Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki fidye yazılımlarında yüzde 8,5 artış görüldüğünü bildirdi.
Fidye yazılımı saldırılarının geçen yıl elde ettiği başarılar nedeniyle bu oranın şaşırtıcı olmadığını dile getiren Hasbini, "Bu saldırıların artmasını, daha karmaşık ve gelişmiş hale gelmelerini bekliyoruz. Sağlam güvenlik çözümlerinin kullanılması ve bu çözümlerin saldırıların tehlikeleri konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla verilen düzenli güvenlik eğitimleriyle desteklenmesinin önemi bu gibi durumlarda daha da öne çıkıyor." diye konuştu.
Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Kozan Demircan da insanları blockchain teknolojisinin kullanım alanları konusunda sürekli eğitmenin önemli olduğunu vurguladı.
Blockchain teknolojisinin daha parlak ve daha verimli bir geleceğe doğru atılmış bir adım olduğunu belirten Demircan, şunları kaydetti.
"Kripto para birimleri ve blockchain yeni ve ezber bozan iş modelleri vadediyor. Pek bilinmese de bu teknolojiler nesnelerin internetine (IoT) dayanıyor. Geçtiğimiz yıl içinde IoT cihazları kullanılarak yapılan siber saldırıların sayısı dört kat arttı. Blockchain, IoT’yi güvene almak için çok etkin bir yol."

Muhabir: Ali Atar

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la Suriye'yi görüştü

2018-04-12 04:13 - Genel

Ümmühan nine 87 yaşında "okul"lu oldu

2018-04-09 17:33 - Çevre-Hayat

Bursa armudu 'Globalgap' ile dünyaya açılacak

2018-04-06 18:02 - Ekonomi

150 yıllık Kur'an-ı Kerim imam hatip sergisinde

2018-04-09 20:17 - Gündem

Antalya’da tedavileri tamamlanan askerler birliklerine gönderildi

2018-04-08 03:32 - Asayiş

Kaspersky siber güvenlik eğilimlerini açıkladı

2018-04-12 18:25 - Ekonomi

Denizli'de çiftçi cinayetinin ardından yasak aşk çıktı

2018-04-08 04:02 - Asayiş

'Sonuç bildirgesinde terör örgütü PYD/ YPG, PKK'dan bahsedilmemiştir'

2018-04-06 19:32 - Siyaset

Eski Brezilya Devlet Başkanı Lula teslim oldu

2018-04-08 12:02 - Dünya

Ganalı damat ve arkadaşlarından 'İstiklal Marşı' sürprizi

2018-04-09 22:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset