?>

Kanyonlarıyla ünlü Pınarbaşı 2021'de 200 bin ziyaretçiyi ağırladı

Kanyonları ve doğal güzellikleriyle ünlü Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesi, geçen yıl 200 bin civarında ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Kastamonu

"Dünyanın en derin ikinci kanyonu" olarak gösterilen Valla Kanyonu, doğal bir akvaryumu anımsatan Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi ile dünyanın en büyük dördüncü mağarası olarak gösterilen Ilgarini Mağarası'nın bulunduğu Pınarbaşı ilçesini geçen yıl yerli ve yabancı yaklaşık 200 bin kişi ziyaret etti.

Derinliği yer yer 1200 metreyi bulan ve birçok risk barındırması nedeniyle geçişi en zor kanyonlar arasında gösterilen yaklaşık 12 kilometrelik Valla Kanyonu, seyir teraslarıyla ziyaretçilere doğal güzellikleri izleme fırsatı sunuyor.

Pınarbaşı'nın Muratbaşı köyü Kanlıçay mevkisinden girilen Valla Kanyonu'ndan dönmek mümkün olmadığından, çıkış ancak 12 kilometre yürüdükten sonra Cide ilçesi Loç Vadisi Hamitli köyünden yapılabiliyor.

Zarı Çayı'nın yüzyıllar öncesine uzanan yolculuğu sırasında oluşan Horma Kanyonu ise son olarak kayalara çivilerle monte edilen 3 kilometrelik ahşap platformla bir ucundan diğer ucuna kadar yürüyerek geçilebilir hale getirildi. Ahşap platformdan geçerken, kanyonun tüm güzellikleri görülebiliyor.

Kanyonu geçtikten sonra Ilıca Şelalesi'ne ulaşan suyun 10 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşan doğal havuz da özellikle yaz günlerinde serinlemek isteyenlerden yoğun ilgi görüyor. "Saklı cennet" olarak gösterilen şelale, yaz kış ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

2022 hedefi 300 bin ziyaretçi

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, AA muhabirine, ilçenin doğal güzelliklerinin her geçen gün daha çok turist tarafından keşfedildiğini söyledi.

Her geçen yıl ziyaretçi sayısının arttığına işaret eden Yaşar, "Horma Kanyonu'nun ayrı bir ziyaretçi sayısı, Valla Kanyonu'nun ayrı ziyaretçi sayısı, Ilıca Şelalesi'nin ayrı ziyaretçi sayısı var." dedi.

Yaşar, geçen yıl özellikle Kurban Bayramı döneminin çok yoğun geçtiğini ifade ederek, "9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 50 bin ziyaretçiyi Pınarbaşı'nda ağırlamış olduk. 2022 yılı için 300 bin ziyaretçiyi Pınarbaşı'na bekliyoruz." diye konuştu.

Ziyaretçi sayısını artırabilmek adına Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği ile yaptıkları iş birliği neticesinde, Safranbolu'ya gelen turistlerin buraya yönlendirilmesi için de çalışmaların sürdüğünü anlatan Yaşar, bunu gerçekleştirmeleri halinde 300 bin ziyaretçi hedefini daha da yukarıya taşıyabileceklerini düşündüklerini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, Yukatel Kayserispor'u konuk edecek

2022-02-24 09:47 - Spor

Trabzonspor, 18 haftadır liderliğini sürdürüyor

2022-02-23 10:28 - Spor

Meteorolojiden denizler için fırtına uyarısı

2022-02-23 15:06 - Gündem

Trabzonspor sahasında 355 gündür kaybetmiyor

2022-02-26 10:35 - Spor

Brezilya'daki sel felaketinde ölü sayısı 198'e çıktı

2022-02-23 17:32 - Dünya

Zelenskiy, Kiev’in kaybedilmemesi gerektiğini söyledi

2022-02-26 06:44 - Dünya

Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi, ilk iş birliğini Özyeğin Üniversitesi ile gerçekleştirdi

2022-02-24 19:08 - Ekonomi

Öğrenciler 'Çöp Müzesi' projesiyle atıklardan gübre ve sabun üretti

2022-02-24 12:26 - Çevre-Hayat

Zelenski, Rusya'nın Belarus'ta müzakere teklifini reddetti

2022-02-27 11:04 - Dünya

'Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi'ne Rusya'dan ödül

2022-02-20 13:50 - Gündem

İlgili Haberler

Rize'de kanseri yenen çocuk için gökyüzüne balonlar bırakıldı

22:13 - Çevre-Hayat

İstanbul Boğazı'nda yunuslar görüntülendi

20:02 - Çevre-Hayat

Yurt genelinde bu hafta da sıcak hava hakim olacak

16:17 - Çevre-Hayat

Sapanca Gölü'nde son 2 yılda 60 milyon metreküp su kaybı oldu

15:43 - Çevre-Hayat

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından "aile" temalı kısa film yarışması

15:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı Chelsea kazandı

00:28 - Spor

ABD'nin Texas eyaletinde aşırı yağışlar sebebiyle sel baskını uyarısı yapıldı

23:28 - Dünya

Nijerya Devlet eski Başkanı Buhari vefat etti

22:48 - Dünya

Hamas ve İslami Cihad: Her türlü müzakere, savaşın sonlandırılmasıyla sonuçlanmalı

22:43 - Dünya

İsrail işgal altındaki Batı Şeria'da haziran ayında 309 ihlal gerçekleştirdi

21:28 - Dünya