Japonya ABD'nin Dünya Bankası başkan adayına olumlu bakıyor

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, ABD Başkanı Donald Trump'ın Dünya Bankası başkanlığına aday gösterdiği David Malpass'ı "güçlü bir aday olarak değerlendirdiğini" ifade etti.

Ekonomi - 7 yıl önce

ANKARA

Japonya, ABD'nin Dünya Bankası başkanlığına aday gösterdiği Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Malpass'ın göreve gelmesine olumlu baktığını açıkladı.
Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan habere göre, Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, ABD Başkanı Donald Trump'ın Dünya Bankası başkanlığına aday gösterdiği Malpass ile Tokyo'daki görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin Malpass'ı "güçlü bir aday olarak değerlendirdiğini" belirtti.
Aso, Dünya Bankasının en büyük ikinci bağışçısı konumunda olan Japonya'nın, bankanın kalkınma konusunda önceliğini Çin ve Hindistan gibi hızlı büyüyen ülkelerden kredi ihtiyacı daha fazla olan gelişmekte olan ülkelere kaydırması gerektiği görüşünde olduğunu vurguladı.
Malpass'a açık destek vermekten kaçınan Aso, bankanın 14 Mart'a kadar adaylıkları kabul edeceğine dikkat çekerek "Kimlerin ortaya çıkacağını görmek gerek." dedi.
ABD Hazine Bakanlığında uluslararası ilişkilerden sorumlu müsteşar olarak görev yapan Malpass, ABD ile Çin arasında gümrük vergilerinin karşılıklı olarak artırılmasıyla başlayan ticaret savaşında, Çin'e karşı tavizsiz bir tutum benimsenmesini savunan bir isim olarak biliniyor.
Kalkınma kredilerine odaklanan, 189 ülkenin ortak olduğu Dünya Bankasının başkanlığını genelde Amerikalı ekonomi bürokratları ve siyasetçiler yürütüyor. Kamu finansmanına ve makroekonomik istikrara odaklanan Uluslararası Para Fonunun (IMF) başında ise genelde Avrupalı bir isim bulunuyor.

Muhabir: Emre Aytekin

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Heyelan evlerini ikiye böldü, eşyalarını bile alamadılar

2019-02-11 14:22 - Gündem

'Kafkas Kartalı' Şeyh Şamil vefatının yıl dönümünde anılıyor

2019-02-04 19:12 - Kültür Sanat

Gümüşhane'nin yeni lezzeti: Ardasa Siron Kebabı

2019-02-10 21:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanına gelen genç kızı kırmadı

2019-02-09 02:44 - Siyaset

'Raylı sistem Mamak'a gelecek'

2019-02-11 00:32 - Siyaset

Serbest piyasada döviz fiyatları

2019-02-08 12:30 - Ekonomi

Japonya ABD'nin Dünya Bankası başkan adayına olumlu bakıyor

2019-02-11 16:12 - Ekonomi

Borsa haftaya yükselişle başladı

2019-02-11 13:07 - Ekonomi

Mitsubishi Electric'ten baz istasyonlarının enerji tüketimini azaltan teknoloji

2019-02-11 13:54 - Ekonomi

'PYD'nin YPG'nin nasıl bir silahlı ordu haline getirilmek istendiğini biliyoruz'

2019-02-09 18:57 - Genel

İlgili Haberler

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Apple, ABD'nin Houston kentinde üretim merkezi açtı

23:17 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Suriye ile geçen yıl ticaretimiz yüzde 45 oranında arttı

23:07 - Ekonomi

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Orta Koridor, Kalkınma Yolu Koridoru ve Hicaz Demir Yolu Avrupa'ya doğru gitmeli

18:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya