?>

İtalyan çiftçiler traktörleriyle Roma çevre yolunda konvoy yaptı

İtalya'da çiftçiler, Avrupa Birliği'nin (AB) tarım politikaları başta olmak üzere tarım sektörüne yönelik desteklerin kesilmesini protesto amacıyla başkent Roma'nın çevre yolunda konvoy yaptı.

Dünya - 2 yıl önce

Roma

Ülke genelinde geçen haftadan bu yana süren protestolarını dün sabah sembolik konvoylarıyla Roma kent merkezine taşıyan çiftçiler, traktörleriyle büyük konvoylarını ise gece saatlerinde gerçekleştirdi.

Başkentin kuzeyinde kamp kurdukları yerden akşam saatlerinde harekete geçen çiftçiler, traktörleriyle Grande Raccordo Anulare çevre yoluna çıkarak burada konvoy yaptı.

Yaklaşık 200 traktörün katıldığı konvoyda, çiftçiler günlerdir sürdürdükleri protesto gösterilerine bir yenisini ekledi.

Çiftçiler, sık sık traktörlerinin kornasına basarken polis eşliğinde gerçekleşen traktör konvoyu nedeniyle çevre yolunun iki şeridi bu konvoya ayrıldı.

Konvoydan önce Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida, çiftçilerin araçlarıyla kamp kurdukları Roma'nın Nomentana girişine giderek, onlarla bir kez daha görüştü.

Çiftçilerin temsilcileri, dün sabah saatlerinde de Roma Emniyeti ile anlaşarak, 4 traktörle başkentin merkezinde sembolik bir protesto konvoyu yapmıştı.

Hükümet, tarım sektöründen temsilcilerle bir araya geldi

Çiftçilerin Roma'da dün sabah ve akşam saatlerinde yaptığı iki eylem arasında Başbakan Giorgia Meloni ve Tarım Bakanı Lollobrigida, çiftçilerin de aralarında olduğu tarım sektöründen temsilcilerle başbakanlıkta görüştü.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, hükümetin çiftçilerden alınan tarımsal gelir vergisinde belli bir meblağa kadar vergi muafiyeti getirme de olmak üzere çiftçilere bazı kolaylıkları sağlama sözü verdiği belirtildi.

Meloni'nin tarım sektörü temsilcilerine, hükümetinin, Avrupa’da hep çiftçileri savunduğunu ve Avrupa Komisyonu'nun "yanlış tercihlerine" başından beri karşı çıktığını anımsattığı kaydedildi.

Başbakan Meloni, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 1 Şubat'taki AB Liderler Zirvesi'nin ardından yaptığı açıklamada, AB'nin tarım politikalarında hatalar yaptığını ve bunların değişmesi gerektiğini ifade etmişti.

Bu arada, basında çıkan haberlerde, Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon iktidarının küçük ortağı partilerden Lig Partisi'nin lideri aynı zamanda Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma-Altyapı Bakanı Matteo Salvini'nin çiftçilere daha fazla vergi indirimi kolaylık yapılabileceğini söylemesinin, hükümet içinde tansiyonun yükselmesine yol açtığı ifade edildi.

Avrupa'da çiftçiler eylemde

Son dönemde uygulanan tarım politikaları, başta Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan olmak üzere birçok AB ülkesinde çiftçileri memnun etmiyor.

Avrupa ülkelerinin büyük kısmında çiftçiler, yaşadıkları sıkıntılara dikkati çekmek için traktörleriyle eylem yapıyor.

AB'deki çiftçiler, Birliğin tarım politikalarını, doğa restorasyon hedeflerini, desteklemelerdeki kesintileri, Rusya-Ukrayna Savaşı sonucunda ortaya çıkan yüksek enerji, yakıt ve gübre maliyetlerini, Ukrayna'dan gelen ucuz tahıl ürünlerini ve su tasarruf tedbirlerini yoğun biçimde eleştiriyor.

Çiftçiler, AB'ye, "Yeşil Mutabakat kapsamında karbon gübre ve pestisit kullanımına ilişkin katı kurallar getirerek tarımsal üretimi zorlaştırma" eleştirisinde bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Asrın Afetinin 1. Yılında Afet İletişimi Sempozyumu

2024-02-06 15:52 - Medya

MSB: Son bir haftada 44 terörist etkisiz hale getirildi

2024-02-08 12:13 - Gündem

Fransız doktor Pitti, Gazze halkının yetersiz beslendiğini söyledi

2024-02-06 16:02 - Dünya

Kırgızistan'da yangında ağır yaralanan 2 kişi Türkiye'ye nakledilecek

2024-02-03 12:38 - Sağlık

İtalyan çiftçiler traktörleriyle Roma çevre yolunda konvoy yaptı

2024-02-10 03:43 - Dünya

Trabzonspor, Onuachu'yu arıyor

2024-02-06 11:23 - Spor

Bakan Uraloğlu: Ocak ayında 14 milyon 739 bin 696 yolcuya hizmet verildi

2024-02-07 15:22 - Ekonomi

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı

2024-02-05 09:38 - Ekonomi

Pakistan'daki seçimlerde ilk sonuçlar gelmeye başladı

2024-02-09 10:57 - Dünya

Malatya esnafı anıları ve ekmek kapıları için yeni Şire Pazarı'nı bekliyor

2024-02-05 12:48 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD'den BM'ye Suriye yönelik yaptırımların hafifletilmesi çabalarını destekleme çağrısı

18:38 - Dünya

Sudan'da Hartum Havalimanı 921 gün sonra ilk sivil uçağı ağırladı

18:22 - Dünya

Eski NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la anılarına geniş yer verdi

18:02 - Dünya

Şam ve Halep üniversitelerinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü açıldı

17:47 - Dünya

IOC, soykırımcı İsrail'in atletlerini men eden Endonezya'ya yönelik kararlar aldı

16:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Tesla yaklaşık 13 bin aracını geri çağırıyor

19:18 - Ekonomi

Güven Artırıcı Önlemler Uygulama Planı kapsamında Yunan heyetten Türkiye'ye ziyaret

19:13 - Gündem

Stuttgart teknik direktörü Hoeness: Kazanmak için her şeyi yapacağız

19:08 - Spor

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 85'e çıktı

19:03 - Gündem

ABD'den BM'ye Suriye yönelik yaptırımların hafifletilmesi çabalarını destekleme çağrısı

18:38 - Dünya