?>

İtalyan aşırı sağcı AP milletvekili Vannacci'nin voleybolcu Egonu hakkındaki sözleri tepki çekt

İtalya'nın aşırı sağcı Lig Partisi'nden Avrupa Parlamentosu milletvekili olan Roberto Vannacci'nin İtalya Kadın Voleybol Milli Takımı oyuncusu Paola Egonu için "bedensel özelliklerinin İtalyanların çoğundan farklı olduğunu" söylemesi tepki topladı.

Spor - 10 ay önce

Roma

İtalyan ordusunda görevli bir general iken geçen yıl eşcinsellik karşıtı ve ırkçı yorumların yer aldığı "Dünya Baş Aşağı" isimli kitabını yayımlayarak dikkati çeken, haziran ayında aşırı sağcı Lig'den AP milletvekili seçilen Vannacci, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan İtalya Kadın Voleybol Takımı'nın siyahi oyuncularından Egonu hakkındaki sözleriyle tartışmalara yol açtı.

Vannacci, İtalya Kadın Voleybol Milli Takımı’nın finalde ABD'yi 3-0 yenerek altın madalyayı kazanmasının ardından yaptığı açıklamada, "İtalyan voleybol takımının kazanmasından dolayı çok mutluyum ve tüm sporcuları, özellikle de çok yetenekli bir sporcu olan Paola Egonu'yu tebrik ediyorum. Onun İtalyanlığını asla sorgulamadım ancak bedensel özelliklerinin İtalyanların çoğunu temsil etmediğini tekrar belirtmek istiyorum." dedi.

Vannacci, bir başka yorumunda da Rus asıllı İtalya Milli Takım oyuncusu "Ekaterina Antropova'yı da tebrik ettiğini ama onun da bedensel özelliklerinin tam olarak İtalyan olmadığını" söyledi.

Vannacci'nin bu yorumları tepki çekti. Lig Partisi'nin İtalya'daki koalisyon ortağı Forza Italia'nın senatörü Maurizio Gasparri, İtalya Voleybol Milli Takımı'nın Olimpiyat Şampiyonu olduğu günde, takımın önemli oyuncusu Paola Egonu’yu ancak Vannacci’nin eleştirebileceğini belirterek, Lig Partili bu ismin çıkışını "beyinsizce" olarak niteledi.

Yine aynı partiden Tommaso Antonino Calderone de "İtalyan voleybol takımının muhteşem bir başarı elde ettiği günde Vannacci, İtalyan bedensel özelliklerine dair teorileriyle tam zamanında geldi. Biraz sessiz kalamaz mı? Teşekkürler Egonu, teşekkürler kızlar." yorumunu yaptı.

Muhalefet partilerinden Yeşiller ve Sol İttifakı (AVS) lideri Angelo Bonelli de Vannacci'ye yanıt olarak, olimpiyat şampiyonluğunun, çok etnik yapılı İtalya Milli Takımı'nın başarısı olduğunu söyledi.

Çok sayıda İtalyan sosyal medya kullanıcısı da Vannacci’ye bu yorumundan ötürü tepki gösterdi ve eski generali sert şekilde eleştirdi.

İtalyan voleybolcu Egonu, daha önce maruz kaldığı ırkçı yorumlar ve saldırılar sebebiyle Ekim 2022’de İtalya Milli Takımı’na bir süre ara vermek istediğini açıklamıştı. Paola Egonu, Şubat 2023'te de ülkesi İtalya'nın "ırkçı bir ülke" olduğunu söylemişti.

Egonu, ayrıca "Dünya Baş Aşağı" isimli kitabındaki yorumları nedeniyle Vannacci hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak buna takipsizlik kararı verilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erkekler boks 63,5 kiloda Kübalı Erislandy Alvarez Borges altın madalya kazandı

2024-08-08 05:23 - Spor

ABD'de bağımsız başkan adayı Kennedy'den Trump için ağır sözler

2024-08-05 20:17 - Dünya

Güreş grekoromen stilde milli sporcu Enes Başar, çeyrek finale çıkamadı

2024-08-05 17:42 - Spor

Rusya-Ukrayna savaşında yeni cephe Kursk

2024-08-08 12:52 - Dünya

İlk web sitesinin açılmasının üzerinden 33 yıl geçti

2024-08-06 11:28 - Teknoloji

Beşiktaş ve Galatasaray, PFDK'ye sevk edildi

2024-08-06 19:18 - Spor

Temmuzda en fazla aylık reel getiri BIST 100 endeksinde oldu

2024-08-08 10:27 - Ekonomi

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bölge ülkelerinin girişimiyle bir 'Kudüs Paktı' oluşturulmalıdı

2024-08-05 17:52 - Siyaset

Bangladeş'teki şiddet olaylarında son iki günde ölü sayısı 230 aştı

2024-08-06 01:18 - Dünya

Fenerbahçe turu İstanbul'a bıraktı

2024-08-06 23:37 - Spor

İlgili Haberler

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Meksika'ya 1-0 mağlup oldu

06:08 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 4. hafta maçları sona erdi

00:52 - Spor

Anadolu Efes, Beşiktaş Fibabanka'yı mağlup etti

22:46 - Spor

Avustralya, 2026 FIFA Dünya Kupası ‘biletini’ aldı

23:48 - Spor

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bu jenerasyonun Dünya Kupası'na direkt gitmesi gerektiğine inanıyorum

23:32 - Spor

Günün Manşetleri

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Meksika'ya 1-0 mağlup oldu

06:08 - Spor

Çin: ABD ile ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildi

04:03 - Dünya

Trump'tan Amerikan bayrağını yakanlara 1 yıl hapis cezası önerisi

00:57 - Dünya

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 4. hafta maçları sona erdi

00:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, canlı yayında soruları cevapladı

00:42 - Siyaset