?>

İtalya'da 2026'da gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları'nın 'geri sayım saati' açıldı

İtalya'da yapılacak 2026 Akdeniz Oyunları'nın başlamasına 365 gün kala "geri sayım saati" açıldı

Spor - 2 ay önce

İstanbul

Taranto şehrinin ev sahipliğinde 21 Ağustos-3 Eylül 2026 tarihlerinde 20. kez düzenlenecek spor etkinliğinin heyecanını simgeleyen geri sayım saatinin açılışı yapıldı.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, belediye binası önünde gerçekleştirilen törene, Özel Komiser ve Organizasyon Komitesi Başkanı Massimo Ferrarese, Uluslararası Komite Başkanı Davide Tizzano ve Belediye Başkanı Piero Bitetti de katıldı.

Programda konuşan Ferrarese, bu anın Taranto 2026'nın mükemmelliğinin ve iş birliğinin bir kutlaması olacak resmi başlangıcına işaret ettiğini ifade etti.

Taranto şehrinin güzelliklerini de göstermek istediklerini belirten Ferrarese, "Taranto'nun ne olduğunu, Taranto hakkındaki gerçeği ve Taranto'nun güzelliğini göstermek istiyoruz. Oyunlar Puglia'nın diğer bölgelerinde de düzenlenecek. Bu nedenle bölgemiz için bir sevinç anı. Vatandaşlardan ve tüm kurumlardan isteğim şu: bize yardım edin. Tüm bunları yapmak yedi yıl sürdü. Biz bunu başladığımızdan bu yana geçen iki buçuk yılda yapmalıyız ve bu olağanüstü bir şey." şeklinde konuştu.

Ferrarese, Akdeniz Oyunları'na 41 şantiye ve 21 belediyenin dahil olduğunu aktararak tüm bunların kısa sürede yapıldığını söyledi.

Tizzano: Oyunlar, halklar arasında köprüdür

Programda söz alan Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Tizzano ise açılışı yapılan geri sayım saatinin hazırlıkların son bölümünün başlangıcını işaret eden, sembolik açıdan derin bir öneme sahip tarihi bir yapı olduğu ifadelerini kullandı.

Tizzano, Akdeniz Oyunları'nın 26 ülkeyi ve üç kıtayı spor, kültür ve dostluk çatısı altında birleştirdiğini aktararak" Oyunlar, halklar arasında köprüdür. Şehrin, etkinliği başarılı kılmak için çalışanların coşkusu önemli. Geleneksel bir yapıya sahip olan bu şehir, bu etkinlik sayesinde çok sayıda önemli spor tesisine sahip olacak. Hükümet, sporun genç erkekler ve kadınlar için önemli bir büyüme aracı olabileceği için böylesine büyük bir yatırım yaptı." şeklinde konuştu.

Taranto'nun tarihiyle ön plana çıkan bir şehir olduğunu vurgulayan Tizzano, "Geleneklerle dolu bir şehir ve bu etkinlik sayesinde çok sayıda önemli spor tesisine sahip olacak. Hükümet, sporun genç erkekler ve kadınlar için önemli bir büyüme aracı olabileceği için böylesine büyük bir yatırım yaptı." dedi.

Belediye Başkanı Bitetti ise bu etkinlikle beraber şehrin güzelliğini, tarihini, kültürel mirasını, kökenlerini ve halkının misafirperverliğini sergileme fırsatına sahip olacağını dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Netanyahu'dan orduya Gazze kentinin işgalini belirlenenden daha kısa sürede tamamlaması talimatı

2025-08-20 22:13 - Dünya

Red Bull, motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu’na özel "kutu" tasarladı

2025-08-19 19:02 - Spor

Paralimpik oyunları şampiyonu Öznur Cüre Girdi, yine "zirve" istiyor

2025-08-17 11:42 - Spor

Voleybolda 2025-2026 sezonun fikstür çekimi yapıldı

2025-08-20 15:07 - Spor

Milli sporcu Ayşe, "kendimi buldum" dediği kick boksta zirveye odaklandı

2025-08-19 11:32 - Spor

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yangın

2025-08-22 16:58 - Asayiş

Türkiye'nin en çok vergi veren kurumları listesine bankalar damga vurdu

2025-08-20 16:17 - Ekonomi

İnsanlardaki genetik mutasyondan her tür virüse karşı koruma geliştirilebilir

2025-08-20 12:17 - Sağlık

Apple yapay zeka yarışında geri kalmakla eleştiriliyor

2025-08-21 11:28 - Teknoloji

Galatasaray, Süper Lig'deki 4000. golüne yakın

2025-08-22 12:03 - Spor

İlgili Haberler

Ümit Milli Futbol Takımı, Litvanya'yı 2-0 yendi

23:08 - Spor

Vincenzo Montella: Elimizden geleni yaparak istediğimiz sonucu almak istiyoruz

20:53 - Spor

Lise Klaveness, futbolda İsrail'e yaptırım tartışmasının sürmesini istiyor

18:02 - Spor

Spor dünyası, İsrail'in Gazze'de 2 yıl süren soykırımına sessiz kalmadı

14:53 - Spor

Vodafone Sultanlar Ligi'nde 42. sezon yarın başlayacak

13:17 - Spor

Günün Manşetleri

Filistinli STK: İsrail, 67'si çocuk 735 Filistinlinin naaşını alıkoyuyor

01:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Çin'e yüzde 100 ek tarife uygulayacaklarını açıkladı

00:48 - Ekonomi

Türkiye'ye dönüşleri sağlanan 249 aktivistten 96'sı 'şikayetçi' olarak ifade verdi

23:37 - Gündem

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, istifa eden Lecornu'yu yeniden başbakan olarak atadı

23:27 - Dünya

Ümit Milli Futbol Takımı, Litvanya'yı 2-0 yendi

23:08 - Spor