?>

İtalya Başbakanı Conte: Görünmez ve sinsi bir düşmanla savaşıyoruz

İtalya Başbakanı Conte, Kovid-19 salgını nedeniyle sinsi bir düşmanla savaştıklarını belirtti.

Dünya - 5 yıl önce

Roma

KORONAVİRÜS HABERLERİ

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha önce görülmemiş bir krizle karşı karşıya olduklarını ve görünmez, sinsi bir düşmanla savaştıklarını belirtti.

Ülkede 21 Şubat’ta başlayan Kovid-19 salgını dolayısıyla parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi Genel Kuruluna hitap eden Conte, krizde gelinen nokta ve hükümetin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başbakan Conte, koronavirüs krizini tanımlarken, "Evlerimize giren, bizi kişiler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlamaya zorlayan, dost ellerden şüphe duymamıza yol açan görünmez ve sinsi bir düşmanla savaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Conte, yaşadıkları krizin büyüklüğüne dikkati çekerek, "Koronavirüsün yayılması benzeri görülmemiş bir krizi tetikledi. Tüm üretim sistemimizde olumsuz etkisi var. Acıların sürekli biçimde yeniden yaşandığı korkunç günler bunlar. Vatandaşlarımızın tabutlarının sıralandığı görüntüleri göreceğimizi düşünemezdik. Yakınlarını kaybeden ailelere dayanışmamı belirtmek istiyorum" dedi.

Hükümetin hem işçileri hem işletmeleri koruyacak önlemleri aldığını ifade eden Conte, geçen hafta çıkardıkları 25 milyar avroluk destek paketinin 350 milyar avroluk piyasayı hareketlendirme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Conte, şu anda yeni düzenleyici müdahale öngören bir paket üstünde çalıştıklarına da işaret ederek, "İlk kararnameyle tahsis edilen 25 milyardan az olmayacak ek ödeneklerle müdahale edeceğiz." dedi.

Böylesine ciddi bir krize karşı Avrupa’nın cevap vermesi gerektiğini dile getirerek, AB’ye seslenen İtalya Başbakanı, "AB hemen harekete geçmeli, geç kalan cevapların bir faydası olmayacaktır." yorumunu yaptı.

Conte, İtalya olarak Avro Bölgesi’nde ortak borçlanma enstrümanının oluşturulması için çalıştıklarını da dile getirdi.

Kovid-19 salgınına karşı ön cephede yer alan bir hastanede çalışan bir hemşireden aldığı mektubu okuyan Conte, sağlık çalışanlarına teşekkür ederken milletvekilleri de desteklerini göstermek için hem yakınlarını kaybedenleri hem de doktorları uzun süre alkışladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bilim Kurulundan restoranlara '1 metre' uyarısı

2020-03-19 14:07 - Sağlık

Küresel jet yakıtı tüketimi yüzde 70 azalacak

2020-03-25 14:22 - Dünya

Pazarlarda artık 'seçmece satış' yapılmıyor

2020-03-21 17:20 - Ekonomi

A'dan Z'ye Kovid-19 rehberi

2020-03-24 14:52 - Sağlık

Benzinde 22 kuruş indirim

2020-03-25 02:50 - Gündem

Kovid-19'la mücadelede araçlara 'ücretsiz dezenfeksiyon uygulaması'

2020-03-25 19:32 - Çevre-Hayat

Rusya’nın Kuril bölgesinde 7,5 büyüklüğünde deprem

2020-03-25 11:07 - Dünya

MSB: Irak'ın kuzeyinde 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı

2020-03-26 02:22 - Gündem

Mutsuzluk bağışıklık sistemini zayıflatıyor

2020-03-25 15:09 - Genel

Brezilya'da Kovid-19/ koronavirüsten ölenlerin sayısı 34'e çıktı

2020-03-24 06:02 - Dünya

İlgili Haberler

İran ile Rusya, Avrupa'nın Tahran'a BM yaptırımlarını geri getirme hakkı olmadığı görüşünde

03:48 - Dünya

Jeffrey Epstein'in suç ortağı Maxwell, eski sevgilisinin bir müşteri listesinin bulunmadığını savundu

01:50 - Dünya

Gazze Şeridi'nde 2 aylık Rasil bebek yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti

03:18 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve kıtlığa sebep olan ablukası Kudüs'te protesto edild

01:52 - Dünya

İsrail'in Londra Büyükelçiliği önünde Gazze'deki kıtlık protesto edildi

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Krema ve kaymak üretimine yönelik standartlar düzenlendi

10:17 - Ekonomi

Trabzonspor, Antalyaspor'u konuk edecek

09:57 - Spor

TCMB'den 'KKM Hesaplarından Çıkış' analizi

09:37 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Galatasaray, Süper Lig'de yarın Kayserispor'a konuk olacak

09:23 - Spor

Tahran ‘İslam Coğrafyasının Nobel’i ‘Mustafa Prize’ için gün sayıyor

08:06 - Özel Haber