?>

İstanbul'dan gemiyle umre seferlerinin 2023'te başlatılması planlanıyor

Costa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ay, “2023'te gemi ile umre seferlerini başlatmayı planlıyoruz. İstanbul-Cidde seferleri ile İslam dünyasından çok sayıda insan İstanbul’a gelerek gemi ile umreye gitme imkanı bulacak.” dedi.

Ekonomi - 3 yıl önce

İstanbul

İstanbul kalkışlı seferleri başlatacaklarını söyleyen Costa Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Ay Cruise Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Ay, Türkiye yatırımı ve operasyonları hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin kruvaziyer turizminde çok ciddi potansiyele sahip olduğunu belirten Ay, bu potansiyelin kullanılamadığını fakat bugün itibarıyla büyük bir adım atıldığını söyledi.

Ay, sadece İspanya’nın yıllık 6.5 milyon yolcuyu kruvaziyer turizmi ile taşıdığını hatırlatarak şunlara dikkati çekti:

"Bu projeyi 1.5 yıldır olgunlaştırmaktayız. 2023 yılında helal turizm kapsamında İstanbul - Cidde seferlerimiz başlayacak. Osmanlı döneminde trenlerle kutsal topraklara ziyaretler yapılıyordu. İçimde bir ukde kalmıştı. 2023 yılında gemi ile umre seferlerini başlatmayı planlıyoruz.

İstanbul-Cidde seferleri ile İslam dünyasından çok sayıda insan İstanbul’a gelerek gemi ile umreye gitme imkanı bulacak. Hem gemi tatili hem umre yapabilecekler. İslam coğrafyasından İstanbul’a gelip ziyaretlerini gerçekleştiren Müslüman kardeşlerimizi İstanbul’dan gemi ile 7 günde Cidde’ye götürmeyi planlıyoruz.

Umre ve hac görevlerini yerine getiren misafirlerimiz kutsal topraklardan tekrar gemi ile İstanbul’a dönebilir ya da bulundukları lokasyondan farklı ülkelere gidebilirler.”

Bu projeyi ilk defa AA vasıtasıyla kamuoyu ile paylaştıklarını vurgulayan Ay, " “Ramazan Bayramı arifesinde bu müjdeyi tüm İslam dünyası ile paylaşıyorum. İstanbul İslam dünyasında lider bir şehir. Türkiye lider bir ülke. İstanbul’un tarihi mirasını misafirlerimiz ile buluşturacağız." dedi.

Ay sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'ye kruvaziyer turizmi ile döviz girdisi sağlayacağız. Turizm ekonomisine ciddi katkılar sağlanacak. Şu an yüzen bir oteli buraya getirdik. Gelen turist sayısını hızlı bir şekilde 1 milyona çıkaracak kapasiteye sahibiz.

Gelir seviyesi yüksek olan turistleri sadece İstanbul’da değil Anadolu’nun her yerinde ağırlayacağız. Kruvaziyer turizmi ile Türkiye’nin 35 milyar dolarlık turizm geliri hedefini ikiye katlayabiliriz. Çünkü Türkiye bu alanda henüz yolun başında fakat büyük bir potansiyeli var.”

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Ersoy: Körfez ülkelerinden gelen turistlerde çok ciddi artış öngörüyoruz

2022-04-22 16:42 - Gündem

Bebek arabasıyla kağıt toplayan Halepli anne, engelli evlatlarına bayramlık istiyor

2022-04-28 12:35 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım yatırımları için 418 girişimcimize 1,1 milyar lira hibe sağlayacağız

2022-04-25 19:34 - Gündem

Bingöl yaylaları ömürleri hayvanlarının peşinde geçen göçerleri ağırlıyor

2022-04-22 12:10 - Çevre-Hayat

Yemen'de 4 ayda 33 binden fazla kişi iç göçe maruz kaldı

2022-04-26 06:02 - Dünya

Kanada'da çok nadir bir deniz canlısının 450 milyon yıllık fosili bulundu

2022-04-27 21:56 - Dünya

ABD ekonomisindeki sürpriz daralma resesyon endişelerini gündeme getirdi

2022-04-29 11:42 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çevreciliğin destanını bu ülkede biz yazdık

2022-04-27 22:03 - Siyaset

Gümrüklerde üç ayda 3,1 milyar liralık kaçak eşya ele geçirildi

2022-04-25 14:11 - Ekonomi

Milli Savunma Bakanı Akar, yarın Almanya'ya gidecek

2022-04-25 17:05 - Gündem

İlgili Haberler

OPEC+ üyesi 8 ülke eylülde günlük 547 bin varil üretim artışına gidecek

16:53 - Ekonomi

Başarı Global, silah üstü nişangah sistemlerini Türkiye'ye taşıma yolunda

14:37 - Ekonomi

İstanbul ve Antalya havalimanları günlük yolcu ve uçak trafiği rekorlarını kırdı

13:38 - Ekonomi

"Kargo Ayrım Sistemi"yle üç ilde 94 milyon gönderinin ayrımı sağlandı

12:27 - Ekonomi

5. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi ekibi İstanbul'a döndü

12:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Türk Kızılay, yaz boyunca 53 ilden gençleri ağırlıyor

17:18 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda görüştü

16:57 - Gündem

OPEC+ üyesi 8 ülke eylülde günlük 547 bin varil üretim artışına gidecek

16:53 - Ekonomi

Şırnak'ta orman ve örtü yangını kontrol altına alındı

16:38 - Gündem

Anket: İsrail halkının hükümete ve orduya olan güveni azaldı

16:33 - Dünya