?>

İsrail'in Gazze'de 450 bin Filistinliyi göçe zorladığı belirtildi

Gazze Şeridi'nde İsrail'in daha önce güvenli bölge iddia ettiği yerlerde yaşayan 450 bin Filistinlinin, İsrail tarafından yapılan açıklamayla göçe zorlandığı belirtildi.

Dünya - 10 ay önce

Gazze

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in güvenli bölge iddia ettiği Han Yunus'un doğusu ve merkezinin yanı sıra Deyr el-Belah, Megazi ve Ez-Zuveyde'nin boşaltılması yönündeki açıklamasıyla, "450 bin Filistinlinin insani durumunu zora soktuğunu" ifade etti.

Basal, "İsrail işgali, Gazze'nin bazı bölge ve kamplarında yaşayan Filistinlilerin çektikleri sıkıntıları daha artırmak için tekrar yıkılan evlerinden ve barındıkları bölgelerden taşınmaya zorluyor." ifadelerini kullandı.

Uluslararası hukukun "korku, şiddet ve aç bırakma" yoluyla zorla yerinden etmeyi yasakladığını ifade eden Basal, İsrail'in Han Yunus'ta ve Gazze'nin orta bölgesindeki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlileri defalarca yerinden ettiğini vurguladı.

Basal, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Adalet Divanı'na, "İsrail'in Filistin vatandaşlarını Gazze'de yerinden etme siyasetinden vazgeçmesi için baskı yapılması" çağrısında bulundu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Megazi bölgesindeki bazı kısımlar, Selahaddin Caddesi'ndeki bazı sokaklar ile Gazze Şeridi'nin ortası kesiminde yer alan Faruk ve Emel bölgelerinin boşaltılması çağrısında bulunmuştu.

Adraee'nin açıklamasında, Filistinlilerden daha önce "insani bölge" olduğunu iddia ettiği, ancak sonuncusu dün olmak üzere defalarca İsrail bombalarının hedefi olan El-Mevasi'ye gitmelerini istemesi dikkati çekti.

İsrail saldırıları nedeniyle nüfusun yüzde 90'ının yerinden edildiği Gazze'de, birçok Filistinli derme çatma çadırlarda yaşamak zorunda kaldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bankacılık sektörünün kredi hacmi geçen hafta 14,2 trilyon lira oldu

2024-08-15 14:42 - Ekonomi

Eskişehirli özel sporcular 2025'te Türkiye şampiyonalarında boy gösterecek

2024-08-12 11:52 - Spor

Lockheed Martin, uydu üreticisi Terran Orbital'i 450 milyon dolarlık anlaşmayla satın alacak

2024-08-15 18:48 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile Meclis’te görüştü

2024-08-15 17:03 - Siyaset

Ukrayna: Kursk bölgesinde 74 yerleşim birimi kontrolümüzde

2024-08-13 20:52 - Dünya

Trabzonspor, yoluna UEFA Konferans Ligi play-off'larında devam edecek

2024-08-15 21:18 - Spor

OPEC'in petrol üretimi temmuzda günlük 185 bin varil arttı

2024-08-12 14:02 - Ekonomi

Türk Dünyası Muaythai Şampiyonası başladı

2024-08-16 10:37 - Spor

Okçulukta yeni hedef Los Angeles 2028

2024-08-15 13:02 - Spor

Biden, Gazze'de ateşkes için Sisi ve Şeyh Temim ile görüştü

2024-08-17 00:33 - Dünya

İlgili Haberler

İran: ABD ile nükleer anlaşma ulaşılabilir ve hızlıca sağlanabilir

14:27 - Dünya

Almanya'nın başkenti Berlin'de 2024'te Müslümanlara saldırılarda yaklaşık yüzde 70 ar

14:02 - Dünya

Libyalılar Gazze’ye ilerleyen Mağrib Direniş Konvoyu’nu başkent Trablus’ta coşkuyla karşıladı

13:43 - Dünya

Ukrayna, Rusya'dan 1212 Ukraynalı askerin cenazesini teslim aldı

13:28 - Dünya

ABD, gelecek yılın savunma bütçesinde Ukrayna'ya yardımları azaltacak

13:08 - Dünya

Günün Manşetleri

İran: ABD ile nükleer anlaşma ulaşılabilir ve hızlıca sağlanabilir

14:27 - Dünya

Bakan Bayraktar: Türkiye için tarih yazmaya devam ediyoruz

14:23 - Ekonomi

Hayvanlarını yaylalara götüren göçerlere mobil hizmet

14:17 - Gündem

Esenler'de meydana gelen kaza sonucu trafik yoğunluğu oluştu

14:12 - Gündem

Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece ve Avcılar'da Belediye Başkan Vekilleri belirlendi

14:08 - Siyaset