?>

Aliyev: Erdoğan'ın 'Azerbaycan yalnız değildir' sözü tüm dünyaya mesajdı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2. Karabağ Savaşı'nda verdiği destekten güç aldıklarını belirterek "Erdoğan'ın 'Azerbaycan yalnız değildir' sözü tüm dünyaya mesajdı. Azerbaycan, bu desteği hiçbir zaman unutmayacak" dedi.

Dünya - 2 saat önce

Bakü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2. Karabağ Savaşı'nda elde edilen zaferin 5. yıl dönümü dolayısıyla Bakü'de düzenlenen askeri geçit töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Azerbaycan) Bu zaferi Kafkasya'da kalıcı barışa giden yolun kilometre taşı olarak görüyoruz

Azerbaycan halkını kutlayan Aliyev, törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'e teşekkür etti.

????

Aliyev, "Aziz kardeşim Erdoğan, 2. Karabağ Savaşı'nın ilk saatlerinden itibaren Azerbaycan'ı destekledi. Onun desteği, bize ek güç ve moral veriyordu. Erdoğan, Azerbaycan'ı muazzam destekledi. Erdoğan'ın 'Azerbaycan yalnız değildir.' sözü, tüm dünyaya mesajdı. Azerbaycan halkı, bu desteği hiçbir zaman unutmayacaktır." diye konuştu.

Türk askerlerinin de törende yer aldığını belirten Aliyev, bunun Türkiye ile Azerbaycan arasındaki birliğin göstergesi olduğunu vurguladı.

Aliyev, Pakistan Devleti ve halkının 2. Karabağ Savaşı’nda Azerbaycan’a destek verdiğini hatırlatarak, "Törende Pakistan askerleri de bulunuyor. Bu, üç ülkenin ordularının birliğinin tezahürüdür." değerlendirmesinde bulundu.

"Biz, hiçbir zaman işgali kabullenmedik"

Ermenistan’ın işgalci politikasına, Azerbaycan topraklarının işgal altında bulunduğuna ve yaklaşık 1 milyon kişinin yurtlarından edildiğine dikkati çeken Aliyev, "Biz, hiçbir zaman işgali kabullenmedik. Barış müzakerelerinde hep söyledik: 'Eğer müzakerelerden sonuç alınmazsa topraklarımızı savaş yoluyla kurtaracağız.'" ifadelerini kullandı.

Aliyev, "Ermenistan'ın arkasında duran bazı devletler, onlara ekonomik, siyasi ve askeri destek veriyordu. Onlar, ezeli toprağımız Karabağ'ı bizden kopararak Ermenistan'la birleştirmek istiyordu." dedi.

Devlet ve halk olarak topraklarını kurtarmak amacıyla 30 yıl boyunca çalıştıklarını vurgulayan Aliyev, "Uluslararası arenada sesimizi yükselttik. Güçlü ekonomi kurduk. Ekonomik bağımsızlık elde ettik. Bugün Azerbaycan, ekonomik olarak hiçbir ülkeye bağlı değil. Biz, bağımsız politika yürüten ülkeyiz. Güçlü ordu kurduk. Bu etkenler bizi zafere yaklaştırdı." şeklinde konuştu.

"Artık kurtarılan topraklarda 60 bin insan yaşıyor"

Karabağ'daki işgal rejiminin bazı yöneticilerinin bir zamanlar "Tanklarımız Bakü sokaklarında olacak. Bakü'de çay içeceğiz." şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Aliyev, "Aslında hayalleri gerçek oldu. Bugün tankları Bakü'de, Savaş Ganimetleri Müzesi'nde sergileniyor. Ermeni savaş suçluları mahkemede hesap veriyor ve gözaltı merkezinde Azerbaycan çayı içiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Aliyev, Karabağ ve Doğu Zengezur’da kapsamlı imar ve ihya çalışmalarını hayata geçirdiklerini belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Artık kurtarılan topraklarda 60 bin insan yaşıyor. Halkımı bu başarı dolayısıyla kutluyorum. Bu 5 yılı gururla yaşadık. Bu toprakların sahipleri olarak Karabağ ve Doğu Zengezur’a döndük. Bu topraklarda ebedi yaşayacağız. Azerbaycan bayrağı burada ebedi dalgalanacak. Karabağ, Azerbaycan’dır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

6. İslami Dayanışma Oyunları'nın resmi açılışı Riyad'da yapıldı

2025-11-08 00:07 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

Rus televizyonunda ‘Almanyalı Türkler’ tepkisi

2025-11-08 08:09 - Özel Haber

Hamas, Netanyahu da dahil 37 İsrailli hakkında Türkiye’den yakalama emri çıkarılmasını memnuniyetle karşıladı

2025-11-08 00:38 - Dünya

Kocaeli'de kolonlarında çatlak oluşan bina boşaltıldı

2025-11-08 00:42 - Asayiş

AK Parti'de 5 il başkanlığına atama

2025-11-08 00:12 - Siyaset

Türkiye 16 Yaş Altı Erkek Tenis Takımı, Gençler Davis Kupası'nda yarı finalist oldu

2025-11-08 01:02 - Spor

İsrail’in Mısır sınırında 'kapalı askeri bölge' kararı yeni bir krizi tetikledi

2025-11-08 01:07 - Dünya

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel 'Hacılar bezi'ni usta eller geleceğe taşıyor

2025-11-07 13:48 - Kültür Sanat

Bakan Memişoğlu: Organ bağışlayanların birinci derece yakınlarını organ ihtiyacında önceliğe aldık

2025-11-07 12:47 - Sağlık

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı'nda sonbahar renkleri

2025-11-07 13:42 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

KKTC Dışişleri Bakanlığından GKRY'ye silah ambargosunu kaldıran Norveç'e tepki

16:32 - Dünya

Azerbaycan, Karabağ Zaferi'nin 5. yılını askeri geçit töreniyle kutladı

15:02 - Dünya

Rusya, Ukrayna'ya ait 82 İHA'nın Moskova dahil çeşitli bölgelerde etkisiz hale getirildiğini duyurdu

14:38 - Dünya

Berlin Duvarı'nın yıkılışının üzerinden 36 yıl geçti

14:32 - Dünya

İsrail'in Gazze'de ateşkesten bu yana düzenlediği saldırılarda 241 Filistinli hayatını kay

13:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Gaziantep FK-Çaykur Rizespor müsabakası beraberlikle sona erdi

16:57 - Spor

Türkiye İş Ahlakı Zirvesi başladı

16:37 - Ekonomi

KKTC Dışişleri Bakanlığından GKRY'ye silah ambargosunu kaldıran Norveç'e tepki

16:32 - Dünya

Fenerbahçe, Kayserispor maçının hazırlıklarını tamamladı

16:28 - Spor

Eski Nilüfer Belediye Başkanı Erdem'in tutuklandığı rüşvet soruşturmasında 3 kişiye daha gözalt

16:07 - Gündem