İsrail Meclisi, Al Jazeera'nin İsrail'de yayın yapmasını engelleyecek yasa tasarısını onay

İsrail Meclisi, Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun İsrail'de yayın yapmasını engelleyecek yasa tasarısını ikinci ve üçüncü oylamada onayladı.

Dünya - 2 yıl önce

Kudüs
İsrail Meclisi, bugünkü oturumunda "İsrail'in ulusal güvenliğine zarar verdiği gerekçesiyle hükümete yabancı basın kuruluşlarını kapatma yetkisi tanıyan" kamuoyunda "Al Jazeera Tasarısı" diye isimlendirilen tasarıyı ikinci ve üçüncü oylamada kabul etti.
Başbakan Binyamin Netanyahu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Al Jazeera'nin İsrail güvenliğine zarar verdiğini, 7 Ekim'deki saldırılara "aktif" olarak katıldığını ve İsrail askerlerine karşı kışkırtıcı dil kullandığını iddia etti.
Kanalın bundan sonra İsrail'de yayın yapamayacağını duyuran Netanyahu, "Kanalın faaliyetinin durdurulması için yeni yasaya uygun olarak derhal harekete geçmek niyetindeyim." ifadesini kullandı.
Netanyahu, İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi ve Ofir Katz başkanlığındaki Meclis Komisyonu üyeleri öncülüğünde desteklenen ve Meclis'te onaylanan yasa tasarısını memnuniyetle karşıladığını belirtti.
Uzun süredir Netanyahu'nun onaylanmasını istediği yasa tasarısının, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında ön plana çıkan "Al Jazeera'nın İsrail'deki yayınlarını durdurma" amacıyla çıkartıldığı belirtiliyor. Yasa tasarısı, İletişim Bakanı'na "ulusal güvenliğe zarar verdiği gerekçesiyle bir basın organının" yayın platformlarından kaldırılması, İsrail'deki ofislerinin kapatılması, ekipmanlarına el koyulması, internet sitelerine erişiminin engellenmesi yetkisi tanımlıyor.

Al Jazeera yasa tasarısı

İsrail devlet televizyonu KAN'ın 20 Ekim 2023 tarihli haberinde, İsrail hükümetinin "devlet güvenliğine tehdit oluşturan" televizyon kanallarının kapatılabilmesine izin veren düzenlemeleri onayladığı bildirilmiş, karar doğrultusunda, İsrail'deki Al Jazeera ofislerinin kapatılmasının ve ekipmanlarına el konulmasının mümkün olduğu belirtilmişti.
İsrailli bakanlar, medyada "Al Jazeera Tasarısı" olarak bilinen yasa tasarısını 12 Şubat'ta onaylamış ve parlamento da aynı gün yapılan ilk okumada yasaya ilk onayı vermişti.
İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi de 21 Şubat'ta Al Jazeera'nın yayın yapmasını engellemek için gerekli prosedürlerin tamamlandığını duyurmuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Moskova’daki terör saldırısında onlarca hayatı kurtaran Müslüman gence ödül

2024-03-27 01:32 - Dünya

Veteriner yol kontrol ve denetim istasyonlarıyla bulaşıcı hayvan hastalıkları önlenecek

2024-03-30 10:42 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü"nü kutladı

2024-03-30 16:07 - Gündem

Biden, New York'ta bağış kampanyasını yapacağı binanın önünde protesto edildi

2024-03-29 08:48 - Dünya

Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri kritik platformlara güç katıyor

2024-03-28 11:53 - Teknoloji

Moskova Crocus City Hall yeniden inşa edilecek

2024-03-26 00:17 - Özel Haber

İsrail Meclisi, Al Jazeera'nin İsrail'de yayın yapmasını engelleyecek yasa tasarısını onay

2024-04-01 19:42 - Dünya

'Alo Fetva Hattı' Ramazanda günde 13 binden fazla soruyu cevaplıyor

2024-03-27 13:02 - İslam-Hayat - Safer 1448

FETÖ'nün kamu mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda 6 şüpheliye gözaltı kararı

2024-03-26 09:43 - Asayiş

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te şiddetli rüzgar nedeniyle "acil durum" ilan ed

2024-03-28 21:53 - Dünya

İlgili Haberler

AB Komisyonu: Uganda'daki "geri dönüş merkezi" görüşmelerine dahil değiliz

16:53 - Dünya

Somalili Profesör Elmi, Türkiye'nin ülkesindeki siyasi krizin çözümünde olumlu rol oynayabilece

16:42 - Dünya

Gazze’de nüfusun yüzde 90’ı derme çatma çadırlar, barınma merkezleri ve evlerin enkazında yaşıyor

16:22 - Dünya

Kuzey Makedonya'daki iç karışıklıkları sonlandıran Ohri Çerçeve Anlaşması'nın üzerinden çe

15:58 - Dünya

Romanya, nükleer santralini kuraklık nedeniyle kapatıyor

15:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Dünya şampiyonu T3 Vakfı bursiyeri Ayşegül Balım Yabacı, Selçuk Bayraktar'ı ziyaret etti

18:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kupa ülkemizin huzurundan, kardeşliğinden, iç barışından daha değerli

18:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Orta Koridor, Kalkınma Yolu Koridoru ve Hicaz Demir Yolu Avrupa'ya doğru gitmel

18:13 - Ekonomi

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem