?>

İsrail Meclis Başkanı Edelstein: Siyasi partiler erken seçimlerin iptali konusunda uzlaşamadı

İsrail Meclis Başkanı Edelstein, eylül ayında yapılması planlanan erken seçimlerin iptal edilmesi konusunda siyasi partilerin uzlaşamadığını açıkladı.

Genel - 6 yıl önce

KUDÜS (AA) - İsrail Meclis Başkanı Yuli-Yoel Edelstein, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, mecliste temsil edilen partiler arasında mutabakata varılamaması nedeniyle 17 Eylül'de yapılacak erken seçimlerin iptal edilemediğini belirtti.

İsrail Meclis Başkanı, "Son birkaç günde gereksiz seçimin iptali ve halkın milyonlarca şekel parasının boşa gitmesini önlemek için taraflarla görüştüm. Maalesef bazı taraflar iş birliği yapmadı. Bu nedenle seçimleri iptal edemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Edelstein, geçen ay erken seçimlerin iptali için meclisteki partilerle görüşeceğini duyurmuştu.

Mavi-Beyaz İttifakı karşı çıktı

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'dan daha önce yapılan açıklamada ise Başbakan'ın erken seçimlerin iptaline ilişkin öneriyi değerlendirdiği ifade edilmişti.

Seçimlerin iptaline ilişkin teklife 4 sağ parti destek verirken, eski İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz liderliğindeki ana muhalefet partisi Mavi-Beyaz İttifakı ise karşı çıkmıştı.

İsrail yasaları gereği seçimin iptali için 120 sandalyeli mecliste yapılacak oylamada 80 milletvekilinin "evet" oyu vermesi gerekiyor.

İsrail'de 9 Nisan'da yapılan ve hiçbir partinin tek başına iktidara gelmek için gerekli 61 sandalye sayısına ulaşamadığı erken seçimin ardından koalisyon hükümetini kurma görevi Netanyahu'ya verilmiş, ancak Liberman'ın Ultra-Ortodoks Yahudilerin dini okullarında eğitim gören öğrencilerin de askere alınmasını zorunlu hale getirecek tasarının meclisten geçmesini koalisyona katılmak için şart koşması üzerine hükümet kurulamıştı.

Bunun üzerine 29 Mayıs'ta yapılan oylamanın ardından meclis feshedilerek 17 Eylül'de yeniden erken seçime gidilmesi kararlaştırılmıştı.

Muhabir: Mustafa Deveci

Haftanın Öne Çıkanları

Bilimler tarihinin zirvesi: Fuat Sezgin

2019-06-30 16:02 - Teknoloji

Almanya’da çöl sıcakları etkili oluyor

2019-06-27 18:23 - Dünya

Japonlar Leonardo da Vinci'nin robotunu yaptı

2019-06-28 16:02 - Dünya

Bakan Akar’dan Kara Kuvvetlerinin 2228’inci yılına özel mesaj

2019-06-28 00:47 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar, Japon mevkidaşı ile görüştü

2019-07-01 17:22 - Dünya

Yeditepe Üniversitesi'nden Beijing Union Üniversitesi ile iş birliği

2019-06-27 16:58 - Eğitim

Gannuşi: İstanbul seçimleri Türkiye demokrasisinin ispatı

2019-07-01 22:42 - Dünya

Mertlik ve yiğitliğin çayıra yansıması: Kırkpınar

2019-07-02 17:25 - Spor

'Terör örgütleriyle mücadelede müttefikimiz ABD'nin daha somut desteğini görmek istiyoruz&

2019-07-03 03:37 - Siyaset

Tarihi çamaşırlık 'oyuncak müzesi'ne dönüştü

2019-06-29 18:02 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Pentagon, personel maaşını ödemek için Trump'ın "bir müttefikinden" bağış kullanacak

03:33 - Dünya

İsrail ordusu Gazze'nin Deyr el-Belah kentinde 2 Filistinli kardeşi öldürdü

02:03 - Dünya

Bakan Kurum, canlı yayında 'Yüzyılın Konut Projesi'nin detaylarını açıkladı

01:03 - Siyaset

Fed, bankalara yönelik stres testinde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor

00:47 - Ekonomi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Türkiye Cumhuriyeti Ada'nın tamamının garantörüdür, böyle olacak

00:07 - Dünya