?>

'Terör örgütleriyle mücadelede müttefikimiz ABD'nin daha somut desteğini görmek istiyoruz&

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy "Ülkemiz güvenliğine en yakın ve doğrudan tehdit oluşturan PKK, PYD, YPG ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelemizde müttefikimiz ABD'nin daha somut desteğini görmek istiyoruz." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Ankara

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Ülkemiz güvenliğine en yakın ve doğrudan tehdit oluşturan PKK, PYD, YPG ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelemizde önümüzdeki dönemde müttefikimiz ABD'nin daha somut desteğini görmek istiyoruz." dedi.

ABD'nin bağımsızlığının 243. yıl dönümü dolayısıyla Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier ve eşi Laura Hovenier tarafından büyükelçilik konutunda resepsiyon verildi.

Resepsiyona, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara'da görev yapan çok sayıda büyükelçi, diplomat ve gazeteci katıldı.

Bakan Ersoy, buradaki konuşmasında, ABD'nin Türkiye için güçlü bir müttefik ve stratejik bir ortak olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemin ülkelerimiz arasındaki iş birliği ve dayanışmanın daha da güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

İki ülke arasında 200 yıla yaklaşan köklü ilişkiler olduğuna işaret eden Ersoy, ABD-Türkiye iş birliğinin güçlü temellere dayandığını söyledi.

Ersoy, ABD ile ilişkilerin en yoğun dönemlerinden birinin yaşandığına dikkati çekerek, Suriye başta olmak üzere bölgedeki gelişmelerle ilgili ABD'li muhataplarıyla yakın istişareler sürdürdüklerini dile getirdi.

Bakan Ersoy, "Ülkemiz güvenliğine en yakın ve doğrudan tehdit oluşturan PKK, PYD, YPG ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelemizde önümüzdeki dönemde müttefikimiz ABD'nin daha somut desteğini görmek istiyoruz." dedi.

Türkiye ile ABD arasında daha güçlü bir iş birliğinin ikili ilişkiler için olduğu kadar bölge için de büyük fırsatlar yaratacağını belirten Ersoy, ABD Başkanı Donald Trump'ın planlanan Türkiye ziyaretinin ilişkilerde önemli bir adım olacağını ifade etti.

Ersoy, iki ülke arasındaki mevcut zorlukları yaratıcı çözümlerle geride bırakmak gerektiğini vurgulayarak, "İlişkilerimizi daha güçlendirecek yapıcı adımları birlikte atmamızın zamanının geldiğine inanıyorum." diye konuştu.

ABD'nin 1,5 yıl aradan sonra Ankara'ya büyükelçi atamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ersoy, "Sayın Büyükelçi (David) Satterfield'a şimdiden başarılar diliyor ve kendisini en kısa sürede aramızda görmeyi arzu ediyoruz." ifadesini kullandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Hovenier da Türkiye-ABD ilişkilerinin "özel ilişkiler" olduğunu belirterek, "Geçen yıl birçok sorunla karşılaşsak da ilişkilerimiz ortaklığa, ortak hedeflere ve çok sayıda başarıya dayalı ilişkiler. Mevcut sorunlar ne olursa olsun bunların çözümünde beraber ilerleme katedebiliriz." dedi.

ABD Senatosunun Ankara Büyükelçisi olarak David Satterfield'ın görevlendirilmesini onayladığını hatırlatan Hovenier, "Kendisinin Türkiye'de büyük bir içtenlikle karşılanacağını biliyorum. Ben de yakın bir gelecekte kendisini sizlere takdim etmek için sabırsızlanıyorum." diye konuştu.

Hovenier, ABD'nin kendi ailesi gibi dünyanın her yerinden gelen göçmenlerin ve çocuklarının oluşturduğu çeşitliliğe sahip bir ülke olduğunu kaydederek, "Dolayısıyla 4 Temmuz her halk için ayrı bir öneme sahip. Bugün bu çeşitliliği de kutluyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cezaevi firarisinden 2 milyonluk hırsızlık

2019-06-28 13:47 - Asayiş

Rusya’dan Çin’e savaş uçağı teklifi

2019-06-27 12:43 - Dünya

Bursa'nın önde gelen projelerinin yalıtımda tercihi İzocam

2019-06-27 17:34 - Ekonomi

Elazığ’da silahlı bıçaklı kavga: 2 kardeş öldü, 2 kardeş yaralı

2019-06-28 09:37 - Asayiş

2 kız kardeşe sözlü tacizde bulunan şüpheliye meydan dayağı

2019-06-26 21:52 - Asayiş

Fenerbahçeli eski futbolcu Şükrü Birand vefat etti

2019-06-28 18:22 - Spor

Demir Grup Sivasspor'da transfer

2019-07-02 20:08 - Spor

Adalet Bakanlığı 5970 personel alacak

2019-06-28 10:42 - Gündem

'ABD'nin Hamaney ve Zarif'e yönelik yaptırımları propagandadır'

2019-06-27 18:37 - Dünya

Trabzonspor'da Ünal Karaman'ın doğum günü kutlandı

2019-06-29 17:32 - Spor

İlgili Haberler

Doha Forum 2025 sona erdi

02:38 - Siyaset

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Macaristan Başbakanı Orban'ı karşıladı

20:47 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan'ın 23. Doha Forumu kapsamında temasları devam ediyor

16:49 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüştü

15:22 - Siyaset

TBMM Genel Kurulu'nda "bütçe maratonu" kesintisiz 14 gün sürecek

11:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

BM ve DSÖ, Sudan'ın Güney Kurdufan eyaletindeki saldırıları kınadı

13:23 - Dünya

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Waltz, Gazze'deki ateşkesi görüşmek için İsrail'de

13:17 - Dünya

Trabzonspor, Fatih Tekke ile yükselişe geçti

13:12 - Spor

Trabzon'un 11 aylık fındık ihracatı 523 milyon doları aştı

13:08 - Ekonomi

Adliyelerin mobilyaları hükümlülerce üretiliyor

13:02 - Ekonomi