İsrail işgal altındaki Batı Şeria'da ekim ayında 1490 saldırı gerçekleştirdi

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusu ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin ekim ayında Filistinlilere yönelik 1490 saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Dünya - 2 yıl önce

Ramallah
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarda artış yaşanıyor.
Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, "2023'ün ekim ayında İsrail askerleri 1130, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler ise 360 saldırı gerçekleştirdi." ifadesi kullanıldı.
En fazla saldırının Nablus'ta gerçekleştiği, onu El Halil ve Kudüs kentlerinin takip ettiği vurgulandı.
Saldırılar kapsamında Filistin köylerine silahlı baskınlar ve sabotajlar gerçekleştirildiği, arazilere buldozerle zarar verildiği, ağaçların kesilip söküldüğü, mülklere el konulduğu, bariyerlerle yolların kapatıldığı belirtildi.
Toprakları gasbeden İsraillilerin, 1339'u zeytin olmak üzere 1401 ağacı söktüğü, İsrailli yetkililerin de üç askeri emirle Kudüs, Cenin ve Selfit kentlerinde Filistinlilere ait 84 dönüm araziye el koyduğu aktarıldı.
İsrail ordusunun ekim ayında 12 konut, 6 boş ev, 19 tarım tesisinin bulunduğu 45 yapıyı hedef alan 34 yıkım gerçekleştirdiği belirtildi.
İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, mayıs ayında yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin Yahudi yerleşimci gruplarıyla işbirliği içinde Filistinli çobanları işgal altındaki Batı Şeria'daki topraklarından sürmeyi planladığını duyurmuştu.
Örgüt bunu "İsrail'in apartheid sisteminin" bir parçası olarak nitelemişti.
Kudüs dahil işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerden gasbedilen topraklarda kurulan yerleşim yerlerinde 720 binden fazla İsrailli yaşıyor.
Birleşmiş Milletler, işgal altındaki Filistin topraklarının gasbedilmesini "yasa dışı" kabul ediyor; Filistinlilerin topraklarının ve evlerinin gasbedilmesinin iki devletli çözümü baltaladığı konusunda uyararak, İsrail'e bu faaliyetleri durdurması çağrısında bulunuyor.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 167’si çocuk 767 Filistinli hayatını kaybetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Kacır: Yapay zekadan daha fazla faydalanacağız

2024-11-01 23:22 - Teknoloji

Milli halterci Harun Algül'den Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya

2024-10-27 21:57 - Spor

ABD'den İsrail hükümetine UNRWA yasağını durdurma çağrısı

2024-10-30 22:57 - Dünya

Türkiye sağlık turizminde dünya sıralamasında yükseliyor

2024-11-02 10:38 - Sağlık

MÜSİAD'ın "Siber Güç Türkiye 2024" zirvesi için geri sayım başladı

2024-11-02 13:12 - Teknoloji

Yurt dışından getirilen ilaçlarda "maliyet analizi" yapılacak

2024-10-30 16:33 - Sağlık

Borsa liginin ekim ayında tek kazandıranı Galatasaray oldu

2024-11-03 11:33 - Ekonomi

Türkiye'nin yüksek teknoloji ürün ihracatı 10 milyar dolara yaklaştı

2024-11-03 15:32 - Ekonomi

İsrail işgal altındaki Batı Şeria'da ekim ayında 1490 saldırı gerçekleştirdi

2024-11-03 17:08 - Dünya

Ekmekte yıl sonuna kadar fiyat değişikliği beklenmiyor

2024-11-01 14:37 - Ekonomi

İlgili Haberler

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı, Lübnan, Suriye ve Gazze’de işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini söy

20:37 - Dünya

ABD Kongresi için yarışan Müslüman adaylardan Ilhan Omar, Minnesota'daki ön seçimleri kazandı

19:42 - Dünya

Irak Başbakanı Zeydi: "Uluslararası Koalisyonun Irak'taki görevinin sona ermesi için 30 Ey

19:03 - Dünya

Günün Manşetleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi